Na zakończenie tej serii "lotniczej", panorama lotniska:
224Na belce powyżej jest podane, że oryginał ma 1591 x 161 pikseli- nieprawda :) W oryginale ma 5930 x 600 pikseli! Zrobiona z 10 zdjęć (jpg- ów) zrobionych z ręki. Pełny wymiar jest tu
Wersja do druku
Na zakończenie tej serii "lotniczej", panorama lotniska:
224Na belce powyżej jest podane, że oryginał ma 1591 x 161 pikseli- nieprawda :) W oryginale ma 5930 x 600 pikseli! Zrobiona z 10 zdjęć (jpg- ów) zrobionych z ręki. Pełny wymiar jest tu
Fajne, trochę brakuje jakiegoś obiektu, typu samolotu :wink:
Akurat nic nie chciało lądować ani startować :|
Teraz trochę ptaków wodnych. Gęsiówka egipska prezentuje ubarwienie pokryw skrzydeł, oraz samiec "szpanujący" przy samicy (przy okazji, zwykle widuję pary, jak łabędzie):
Na 226. fajny taniec ten samiec odstawia.
Panorama lotniska zapowiada się ciekawie ale niestety nie mogę zobaczyć w powiększeniu bo po kliknięciu na podany przez Ciebie link wyświetla się komunikat, że żądanie zostało odrzucone. Taniec samca gęsiówki świetny i bardzo efektowny.
Napiszę cicho też mam IE ale jak napisałeś po skopiowaniu i wklejeniu tego adresu otworzyło bez problemu. Jak sobie dałeś radę z jadącym busem?
Bus jechał z prawej na lewą a ja robiłem zdjęcia z lewej na prawą, dlatego pojawił się tylko na jednym zdjęciu :)
PS
PO Twoim pytaniu, przyjrzałem się dokładniej panoramie i zauważyłem, że samolot Lufthansy (kołował z lewej na prawą), pojawił mi się na czterech zdjęciach :eek: W związku z tym, jest na panoramie w czterech miejscach :)
Jeszcze raz gęsiówki. Samiec mnie zaskoczył, rozkładając skrzydła i nie dążyłem zmniejszyć ogniskowej. Trochę "wyszły" z kadru ale wydaje mi się, że scenka (a szególnie mina samca :)) jest na tyle interesująca, że warto ją pokazać.
Patrzę za okno i nie pozostaje mi nic innego jak dalsze zaklinanie wiosny. Może w końcu przyjdzie ;)
Drugie mi się podoba.
Fajna kompozycja i kolorki, trochę szum przeszkadza.
Do watku o kotkach go! Hehehe A u Ciebie już taka wiosna???
Bardzo nieśmiało, wbrew pogodzie :p
PS
Poprawione
drugie rzeczywiście ładne,przede wszystkim ze względu na kolor który już samym sobą tworzy smak wiosny...ach,tęsknie za wiosną ;)
pierwsze zdjęcie natomiast jest kiepskie.Tło i kolory nudne...za mało wiosennie jak dla mnie :)
Jeśli to nie jest wiosna, to pytam co to jest?
Ostanie ładne, przyjemne.
Pamiętam moje pierwsze próby "zdjęciowe" - właśnie taki motyw zamieściłem ;)
zatytułowałem chyba "zwisy" :)
http://77.45.31.196/~marek/makro/fot...n100_zwis1.JPG
Pozdrawiam
Ładnie cieszysz się wiosną i przyjemnie ją pokazujesz. Te zwisające kitki ekstra wyeksponowane.
Ładna ta Wiosna ! Skoro jest u Ciebie to do nas też wkrótce dotrze :)
Dzięki za odwiedziny. Staram się postępować odwrotnie do zasady "jak czegoś nie widać, to tego nie ma". Chcę widzieć wionę, staram się ją wszędzie zobaczyć, to pewno już jest albo zaraz będzie. :D
Fajnie kitki wyszły - ale to wczesną wiosnę tam macie, żeby nie zrobiła falstartu :)
Witaj.
helmuth,przeglądam sobie Twój wątek ( jestem na 21 stronie,uff :) ) i powiem Ci,że jest tu wiele interesujących zdjęc.
Z tego co zuwazyłem,najbardziej pasuje Ci natura,która jest piękna ale w pewnym stopniu podobna do tej wokół mnie... ;)
Mi z kolei najbardziej podobają się Twoje zdjęcia Frankfurtu,to niesamowite miasto,nie byłem ale mój młodszy brat bywał tam służbowo i poprzywoził sporo świetnych zdjęc.
Wcześniej,sądziłem,że to miasto ma jedynie do zaoferowania drapacze chmur - wszak Frankfurt,to europejski Manhattan ale okazało się,że ma też inną,bardzo ciekawą stronę,pomimo ogromu zniszczeń jakich doznał podczas IIWŚ.
Bardzo spodobało mi się zdjęcie dołączone do 184 postu,nr73 a także z postów - 186,fot.74
194,fot.78
198,fot.81
201,fot.82.
Chciałbym zachęcic Cię do nowego spojrzenia na Twoje miasto - napewno jest tego warte !
Pozdrówka.
Na ostatnich to jest 232 i 233 oprócz bardzo miłego wiosennego doznania podoba mi się bardzo ładne oddanie bieli kwiatków. Widać na nich tę charakterystyczną świeżość.
Dzięki Wiejo!
A to z dzisiejszego spaceru, to na pewno nie jest falstart! To już wiosna! :mrgreen:
Przyjemnie popatrzeć. Takie kwiatki relaksują. U mnie jeszcze w niedziele robiłem plenerki z sniegiem a teraz ani po nim śladu.
Bardzo miłe dla oka te ostatnie "wiosenne zdjęcia". Aż cieplej i raźniej się robi na duchu... Chyba już wszyscy tęsknimy do wiosny...
Pozdrawiam
Gdzie Wy taką wiosne macie? :roll:
Frankfurt nad Menem?
U mnie dopiero śnieg topnieje i ziemia odmarza, aż przyjemnie popatrzeć bo pewnie juz niedługo... :)
Zapach wiosny już jest, zawsze dość wcześnie go wyczuwam, co powoduje wzrost endorfin :D
Mieszkając całe życie na północy kraju jestem pokrzywdzona, bo gdy we Wrocku i Kraku już mają żonkile - u nas dopiero wszystko pomału zaczyna kiełkować.
Co prawda już trochę cieplej, ale niestety nie aż tak jak u Ciebie. Nawet oglądałam dziś wnikliwie drzewa i krzewy, ale śladów wiosny jeszcze nie ma. :cry:
Przyjemnie się ogląda Twoje wiosenne zdjęcia.
No i dobrze :)
Korzystając z ładnej pogody, wybrałem się nad Men. Od długiego czasu nastawiałem się na jeden budynek. Dotychczas widziałem go tylko z samochodu, przejeżdżając nad Menem. Szklany, wysoki, okrągły a koło niego niski hotel dla żeglarzy (w pobliżu jest marina):
Nie znalazłem sposobu na pokazanie tego budynku "w całości". Można go sfotografować albo z łodzi na Menie (z południa) albo z bulwaru (ze wschodu). Ta druga możliwość, ma jednak zasadniczą wadę- przeszkadza słońce. Może latem, wczesnym ranem, kiedy słońce wstaje najdalej na wschodzie albo wieczorem, kiedy słońca jeż nie ma a jeszcze jest jasno. Spróbuję! :)
Tymczasem, zrobiłem kilka zdjęć otoczenia i kilka zbliżeń tego budynku.
238 to fragment sąsiedniego budynku. Mnie się skojarzył z luksusowym statkiem wycieczkowym.
239 pokazuje różnorodność form architektonicznych.
240 pokazuje jak, na zewnątrz wygląda ten budynek
Wow,zdecydowanie bardziej lubię w Twoim wątku oglądac i komentowac zdjęcia jak ostatnie.
Przykładając się do tego tematu,można zrobic doskonałe fotografie,zważywszy,że wiele budowli w Twoim mieście zostało zaprojektowanych przez wybitnych architektów.
Tak sobie marzę,że kiedyś to kupię obiektyw typu tilt/shift ale to chyba prędzej będę musiał zmienic system.;)
No chyba że...
Najbardziej podeszło mi to ostatnie, 240. - geometryczne budowle fajnie wyglądają w czystych kadrach, bez "przeszkadzaczy". Tu mi się podoba ta surowość.
No i dzięki za wiosnę, dziś przyszła :D
240 zdecydowanie najbardziej, czysta forma