Odp: FrustArt - otwarty wątek eksperymentalny
Cytat:
Zamieszczone przez
sepi19
Saboor, a Ty to tak sobie poklikać w tym momencie wpadłeś, czy masz coś sensownego do powiedzenia?
Wiesz sepi19 ... mam ale zgodnie z formułą wątku poczekam na Twoje trzy słowa ad przedstawionej fotografii.
Może dowiem się czemu akurat ten moment, co on miał opowiedzieć, skąd i po co te skosy i drżenie czy też rozmycia.
Olśnij mnie a potem szturchaj ok?
---------- Post dodany o 23:29 ---------- Poprzedni post był o 23:26 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
marek7001
To i ja ups, przeczytałem wątek, robi się gorąco, będą leciały minusy jak ta lala:grin: to u nas na topie /nie od mojej skromnej osoby/. Pozdrawiam
Mam szczerą nadzieję, że okres zidiocenia podobnie jak zlodowacenia mamy Marku już za sobą. :lol: Wątek uproszony, więc i zachowanie powinno być należyte
ot choćby z szacunku dla Autorki.
Szukasz może zaczepki helmut ? Bo mnie to zaczyna pachnieć Towarzystwem Wzajemnej Adoracji. A może Saboor nie umie sam odpowiedzieć i musisz go bronić?
ps. zdjęcie wrzuciłem, żeby przerwać rozpieprzanie wątku bezsensownymi dyskusjami.
ps2. cofam, odpowiedział.
Cytat:
Zamieszczone przez
sepi19
Szukasz może zaczepki helmut ? Bo mnie to zaczyna pachnieć Towarzystwem Wzajemnej Adoracji. A może Saboor nie umie sam odpowiedzieć i musisz go bronić?
ps. zdjęcie wrzuciłem, żeby przerwać rozpieprzanie wątku bezsensownymi dyskusjami.
Zostaw, duży jestem dam sobie radę. Napisz proszę te parę słów o które prosiłem, dobrze?
edit:
Dla helmutha zabrzmiało to zaczepnie(zabrakło emotki na końcu:"Saboor, a Ty to tak sobie poklikać w tym momencie wpadłeś, czy masz coś sensownego do powiedzenia?" ) gdyby był uśmieszek było by miło(juz to przerabialiśmy daawno temu)
P.S.
bezsensowne dyskusje często się przydają. Serio. ;-)
Saboor, a propos formuły wątku, tam tez jest coś na temat tego co najpierw oceniamy, komentujemy, a co zostawiamy na koniec.
Sądziłem, ze fotka jest na tyle prosta w przekazie, że nie trzeba tłumaczyć. Jak widzę myliłem się, i muszę jeszcze wiele się nauczyć.
Zrobiona w trakcie spaceru "z biodra", jak zauważyłem śmietnik na tle bezdomnego. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
sepi19
Jak widzę myliłem się, i muszę jeszcze wiele się nauczyć.
Zrobiona w trakcie spaceru "z biodra", jak zauważyłem śmietnik na tle bezdomnego. ;)
Może to poruszenie zdjęcia zrobiło się za karę?
Na temat empatii z jaką należy podchodzić do ludzi, którym się nie powiodło to wielokrotnie diabolique się wypowiadał - określenie "śmietnik na tle bezdomnego" jest nie na miejscu. Ten swoisty tumiwisizm lub inny "zbiodryzm" widać też na zdjęciu. Co do śmietników to one też wymagają atencji - jak każdy motyw, który uznasz za godzien uwiecznienia. Temu szaraczkowi raczej daleko do elity w swoim gatunku. :wink:
Podoba mi się przechył - poza tym nic mi się nie podoba, a powody wskazali już przedmówcy.
Cytat:
Zamieszczone przez
sepi19
Saboor, a propos formuły wątku, tam tez jest coś na temat tego co najpierw oceniamy, komentujemy, a co zostawiamy na koniec.
Sądziłem, ze fotka jest na tyle prosta w przekazie, że nie trzeba tłumaczyć. Jak widzę myliłem się, i muszę jeszcze wiele się nauczyć.
Większość opini z kórymi się zgadzam została już napisana, ale parę słów od siebie dorzucę:
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Mam wrażenie że bardzo nieśmiałe. Że byłeś tak onieśmielony, że cyknąłeś to zdjęcie udając że zawiązujesz buta :wink:
Brakuje mi w tym zdjęciu jakiegoś punktu zaczepienia, nie za bardzo odczytuję, co chciałeś powiedzieć. Ale jest B&W, skos, jest pan na ławce, kosz na śmieci - przy odrobinie inwencji można by dorobić tu ideę :wink:
Zgadzam się tu ideologię trzeba dorabiać, fota wygląda jak cyknięta przez spłoszonego Autora(to nie grzech śmiałość do ludzi to trudny egzamin do zaliczenia i dużo nauki)
Skośny kadr nie niesie żadnego przekazu.
Cytat:
Zamieszczone przez
diabolique
W dodatku tak zdenerwowany, że drżenia rąk nie dało się opanować nawet przy 1/60 sek :smile:
To popiera delikatne stwierdzenie koleżanki Bufetowej tylko Diabeł ma nie wyparzoną paszczę ja kto Diabły mają w naturze. ;-)
Przechodzę do sedna:
Street siostra reportażu, ta fotografia ma opowiadać historie, pokazywać uchwycone życie ulicy bo właśnie bo stało się to i to.
Jeżeli przekaz jest czytelny, przejrzysty - zachwyci, zmącony - zniechęci.
Ja nie dopatrzyłem się tego w kadrze a to nie ART gdzie doszukujemy się ntego dna. To musi być jak dobre wino: primo - klarowne
secundo - dające dużo ciekawych doznań.
Chcesz napiszę więcej na PW czy tutaj.
Pozdrawiam Serdecznie
Saboor
---
edit:
To tylko gwoli przypomnienia, zasady często umykają... :-D :
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Pisz tutaj, po to ten wątek jest. Uwagi cenne i temu miało służyć wrzucenie przeze mnie czegokolwiek, byle wątek wrócił na swoje tory ;).
Nie jestem obraźny, więc można pisac swobodnie, nie obrażę sie, ani nie popadnę w głębszą artfrustrację;)
teraz dopiero widzę Twój edit. Tyś jest bardziej upierdliwy niż moja szanowna żona ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
sepi19
Pisz tutaj, po to ten wątek jest. Uwagi cenne i temu miało służyć wrzucenie przeze mnie czegokolwiek, byle wątek wrócił na swoje tory ;).
Nie jestem obraźny, więc można pisac swobodnie, nie obrażę sie, ani nie popadnę w głębszą artfrustrację;)
teraz dopiero widzę Twój edit. Tyś jest bardziej upierdliwy niż moja szanowna żona ;)
Poczyniłeś jakiś ruch:
- wykonałeś zdjęcie
- wstawiłeś do wątku
- skrobniesz parę słów
I dla tego nie odbębnię pańszczyzny, napiszę ile dam radę, ok? :cool:
Cytat:
Zamieszczone przez
sepi19
Dawaj.
Jutro(dziś) po robocie, bo padam, tylko prośba: Daj przypominajkę na PW wtedy na bank będę na forum, ok?
---------- Post dodany o 00:20 ---------- Poprzedni post był o 00:20 ----------
Teraz lecę spać, zanotowałem ale PW wyślij.
Dobranoc.