Odp: OLYMPUS E-520 warto kupić ?
Na jakie powaznie. Masz lustrzanke to teraz musisz uczyc sie robic zdjecia, bo takie zwykle z wyjsc z parku mozna zrobic komorka i nie bedzie roznicy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Klaud_2
Okładki ? O czym Ty do mnie piszesz? :D
To było zwykłe wyjście do parku i zwykłe zdjęcie uwieczniające tę chwilę :D
Nie szukałam modelek i nie ustawiałam nikogo. Nie robiłam go z myślą o jakiejś sesji, bo to nie była i nie miała byś sesja.
Było pisane, że zamazuję osoby na zdjęciu, więc wstawiłam niezamazane :)
Ot i co :)
Dziękuję za ocenę, wezmę ją oczywiście pod uwagę. Zamierzam kupić książkę, ale obecnie średnio mam ochotę się tym zajmować na poważnie :)
*Tak, wstawiłam drugie zdjęcie.
Cały czas ktoś się przewijał, ciężko było nie załapać jakiejś osoby, ale szczerze powiedziawszy, nawet nie zwróciłam na te postacie uwagi :roll:
Jeszcze chwilę i się z nami pokłócisz. Miarkuj proszę słowa i kontekst. Zrobisz sobie pusty wątek , do którego nikt nie chce zaglądać... Po co Ci to?
Nie zamierzam się z nikim kłócić. Przepraszam jeśli tak to zostało odebrane.
Po prostu piszę jak jest. Nie chcę zajmować się fotografią na poważnie. Od początku piszę, że chcę wykonywać zdjęcia amatorsko - dla siebie.
Lubię ładną jakość, więc zdjęcia komórką mnie nie fascynują.
Proszę o zamknięcie wątku :)
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
Klaud_2
Nie zamierzam się z nikim kłócić. Przepraszam jeśli tak to zostało odebrane.
Po prostu piszę jak jest. Nie chcę zajmować się fotografią na poważnie. Od początku piszę, że chcę wykonywać zdjęcia amatorsko - dla siebie.
Lubię ładną jakość, więc zdjęcia komórką mnie nie fascynują.
Proszę o zamknięcie wątku :)
Pozdrawiam
I tak trzymaj.To jest to co prawie kazdy(95%) powinien wiedziec i sie przyznawac do tego.Tylko,ze tu jak zrobisz fotke kumplowi w parku to napisza Ci ze sesja,ze model,ze parasolki,blendy.I zaczyna sie karuzela.
Tylko z tym zamknieciem watka wyskoczylas jak filip z konopi.
W sumie zapamietaj,ze lustrzanka zeby zrobic dobrej jakosci zdjecie to musisz wiecej miec wiedzy niz robiac zdjecie kompaktem czy dobra komorka.Wiec troche wiedzy tej podstawowej Ci potrzeba.Gdy przeczytasz dokladnie instrukcje i zrozumiesz to co przeczytalas to wiecej wiedzy Ci nie potrzeba-narazie.Potrzebna Ci ona bedzie jak bardziej Ciebie wessa to fotografowanie.
Az Ci zaplusuje za szczerosc.
Lubię odkrywać nowe rzeczy, na pewno zakupując książkę o fotografii dowiem się sporo i zdobędę jakąś chociażby podstawową wiedzę, żeby wstydu nie było ;)
Dziękuję za poświęcenie czasu, wszystkie porady i oceny.
Nie będę więcej zawracać głowy, i tak już sporo cennych informacji dowiedziałam się z tego forum.
Wątek można zamknąć samemu, czy należy pisać w tej sprawie do administratora ?
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Klaud_2
Lubię odkrywać nowe rzeczy, na pewno zakupując książkę o fotografii dowiem się sporo i zdobędę jakąś chociażby podstawową wiedzę, żeby wstydu nie było ;)
Dziękuję za poświęcenie czasu, wszystkie porady i oceny.
Nie będę więcej zawracać głowy, i tak już sporo cennych informacji dowiedziałam się z tego forum.
Wątek można zamknąć samemu, czy należy pisać w tej sprawie do administratora ?
Nie, nie
ci ągnij ten wątek dziewczyno, wstawiaj kolejne fotki, koledzy będą doradzać, coś poprawią, coś zasugerują.
Zamkniesz wątek i spalisz za sobą mosty. Na tym forum nie zakładamy kolejnych wątków do kolejnych zdjęć. Popatrz na inne wątki - jest dyskusja, jest pyskówka :mrgreen: ale z tego wynika wiedza dla ...o właśnie - nie tylko dla autora wątku, ale dla wszystkich czytających.
Nie robię portretów, nooo czasem dzieciakom. Coś grzebnąłem przy Twoim zdjęciu.
Dołożyłem kontrastu
Zgasiłem przepał na apaszce i łokciach
Całość ciut wyostrzyłem małym promieniem.
Załącznik 68823
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Nie, nie
ci ągnij ten wątek dziewczyno, wstawiaj kolejne fotki, koledzy będą doradzać, coś poprawią, coś zasugerują.
Zamkniesz wątek i spalisz za sobą mosty. Na tym forum nie zakładamy kolejnych wątków do kolejnych zdjęć. Popatrz na inne wątki - jest dyskusja, jest pyskówka :mrgreen: ale z tego wynika wiedza dla ...o właśnie - nie tylko dla autora wątku, ale dla wszystkich czytających.
Nie robię portretów, nooo czasem dzieciakom. Coś grzebnąłem przy Twoim zdjęciu.
Dołożyłem kontrastu
Zgasiłem przepał na apaszce i łokciach
Całość ciut wyostrzyłem małym promieniem.
Oj Bodzip:) Do grzebania przy modelce to się przyznałeś a o zniknięciu latarnia ani słowa. Dużo ważyła?:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
adambieg
Oj Bodzip:) Do grzebania przy modelce to się przyznałeś a o zniknięciu latarnia ani słowa. Dużo ważyła?:mrgreen:
Jaaaaa ?? :shock: :mrgreen: - widziałem jak złomiarze nieśli
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Jaaaaa ?? :shock: :mrgreen: - widziałem jak złomiarze nieśli
Autorka wątka się zniechęcila , a wy żartujecie sobie dalej... koledzy.
Nie ma co się zniechęcać, zamykać definitywnie wątku, w ogóle odwracanie się plecami od krytyki to złe podejście, ale też branie jej śmiertelnie poważnie jest jeszcze gorsze.
Moja propozycja-załóż wątek w dziale dla początkujących i szukaj dalej własnego stylu w tej zabawie z aparatem, wrzucając fotki na forum, każdy od czegoś zaczynał:)