A mnie się okna nie bardzo :-P
Gdyby chociaż szyby w oknach były przejrzyste...
Tak jak teraz, sądząc po stanie elewacji, sprawiają wrażenie brudnych, zaniedbanych a to raczej dla miłośników ruder postindustrialowych. Ja tego nie lubię :roll:
Wersja do druku
A mnie się okna nie bardzo :-P
Gdyby chociaż szyby w oknach były przejrzyste...
Tak jak teraz, sądząc po stanie elewacji, sprawiają wrażenie brudnych, zaniedbanych a to raczej dla miłośników ruder postindustrialowych. Ja tego nie lubię :roll:
Okna były raczej zaszronione ale brudne pewnie też, w tym domu od dawna już nikt nie mieszka, czasem tylko właściciel zajrzy jak się miewa dach (4 zdjęcie z mojego wątku) Takie rudery fascynowały mnie już od dziecka, mógłbym po nich chodzić godzinami.
Dzięki za opinie na temat ostatnich zdjęć. Pzdr
Nr 56 siakis taki.. szaro-bury, smętny taki... no jest pani i w ogole, ale takie malo zimowe. Ja bym ten snieg jednak bialy zrobil i zeby w cieniach cos bylo widac. Moze nawet kadrowanie zmienil... Bo tak to mi zdecydowanie nie lezy ta fota.
T.
Klimat zdjęcia - lata osiemdziesiąte. Szaro - buro tylko Pani trochę nowocześniejsza. Powiem dyplomatycznie - wolę Twoje poprzednie prace. :wink:
To może w kolorze? Szaro bure ono było już z początku.
P.S. Pytanko: jak wam jest lepiej oglądać zdjęcia?? Wklejane tak jak robiłem to wcześniej czy jako załącznik??
obr2.jpg
Zdecydowanie wklejane, załączniki bardzo długo się otwierają przynajmnie u mnie :)
W kolorze jeszcze... gorzej. Pani ma na twarzy pomarancze. Ha! I dopiero teraz zauwazelem, ze tam w tle to jeszcze przystanek jest, ktory w kolorze calkiem juz burzy klimat (jesli ten w ogole jest) - znaczy wdziera sie sila w szary kadr i go juz calkiem rozwala.
Ja bym jednak sprobowal rozjasnic w B&W (jak masz RAW, choc i z duzego JPG tez sie powinno cos dac wyciagnac) i moze kadrowanie zmienil, np:
Załącznik 41771
Niezaleznie od wynikow.. ze slabego zdjecia raczej nie da sie zrobic czegos fajnego.. niestety.. sam juz to wielokrotnie przerabialem i przerabiam wiec wiem. Nie ma co sie spinac z ta fota. Po prostu - zapomnij i idz robic nastepne :)
Tomek
Moja propozycja jest taka, stylizowane na stare zdjecie :-)
http://www.occur.pl/images/0245c46c/...9b10ce095a.jpg
Dziadek - u mnie jest tak samo ale niektórzy wolą załączniki, chyba jednak zostawię to tak jak było
Thomasso - dzięki za opinie i próbę ratowania tego zdjęcia, następne będą z pewnością
bernard74 - szczerze mówiąc w ogóle nie podchodzi mi ta obróbka, może gdyby nie było tego pomarańczowego nieba to wyglądało by to inaczej. Osobiście nie lubię takiej mocnej ingerencji w fotografie, dla mnie to już bardziej grafika.
Dzięki i pozdrawiam