Świetne foto :D
Wersja do druku
Świetne foto :D
Fajoskie to 1522. Nie pasi mi obróbka. Chętnie obejrzałabym Twoją wersję cz-b.
Na 1522 widać, że mocne słońce potrafić płatać figle. Przepały przyciemnione do szarości trochę psują tę fajną fotkę.
Rafał,
Rozumiem, nie było ustawiane przez Ciebie. Jeśli chodzi o pytanie, czy fotografka w czerni trafiła w moment, to wygląda na to, że nie. To nie jest typ reaktywny, ekstrawertyczny, łapiący życie na gorąco, wyraża to jej poza, nie jest w ogóle spięta, złozona do strzału, zbyt nieufnie przygląda sie monitorowi. Zresztą to dodaje bardzo fotce kontrapunktu - tam dynamiczny wyskok, taniec wręcz, tu pstrykacz zmaga się z szyframi aparatu.
Jesli chodzi o wersję czarno - białą, to ja sie pytam, a gdzie by została jesień, gdzi te złote liście, ten czerwony płaszczyk, te beżowe mury gmachu w tle?
Pzdr, TJ
Bardzo fajne ostatnie foto. I jak najbardziej kolor. Dlaczego? O tym napisal juz Pan Tadeusz.
Dziękuję za odwiedziny. Tymczasem bezpretensjonalny portret mojego przyjaciela Tomasza. Jeden z pierwszych pstryków moim mikrusem.
1523
Świetna gęba, świetnie poświecona.
Pozdrawiam AP.
Przez chwile myślałem, że to Telly Savalas.
A gdzie kapelusz?:)
Fajne mocne foto.
pozdrawiam serdecznie
Janek
Fajna fota Panie R.
P.S. Szkoda, że nie mialam Twojego sprzętu wczoraj, bo byłam na streecie w Malindi.
P.S.2 Wogóle szkoda, że Ciebię tu nie ma, bo robił byś streety za mnie :wink:
Normalnie niczym z filmu gangsterskiego. Bardzo fajne.
Dzięki za wpisy. Od ponad miesiąca nic nie wrzucałem, czas się poprawić.
1524
nooo, dobre!
1524 fajna fota aż ciarki przechodzą:)
Dzięki za odwiedziny. Od jakiegoś czasu robię okładki do pewnego miesięcznika wydawanego przez moją kumpelę. Zrobiłem ich już kilka, ale jeszcze żadnej foty nie pokazałem. Wszystkie będą na białym tle z uwagi, że są przeznaczone na okładki. Poniższa fota przedstawia Janusza Radka z dzieciakami. To artysta od m.in. tej piosenki:
http://www.youtube.com/watch?v=oqHy5eDLKcg
1525
Podoba sie.
troszkę dziwnie wygląda rączka dziecka w "paszczy:)" artysty, fota super
Dzięki za wpisy i odwiedziny. Na kolejnej focie Zbigniew Wodecki z wnukami.
1526
O, komercha! ;) Radek podoba mi się średnio, ale Wodecki skomponowany świetnie. Podoba mi się dystans z jakim podszedłeś do tego zdjęcia. Perspektywa, przerysowanie dodają obrazowi charakteru, dzięki nim przyjemnie się go ogląda.
Fajna fota :) Powodzenia
Świetne foto Panie R. :wink:
Fajne, faktycznie przerysowane, ale bez tego straciło by urok.
Nie wiem co to za gazeta, ale w sumie dobry przyklad do dyskusji oplaceniu za fotografie (w jednym takim watku) :)
No chyba, ze gazeta jest calkiem darmowa i jest przedsiewziieciem non-profit, albo sluzy jakiemus szczytnemu celowi - np. jakiejs fundacji.
A zdjecie swoja droga bardzo dobre. Podoba mi sie przerysowanie szerokim katem.
T.
Mi sie podoba jego mina i nie wiem czy dobrze widze, ceny na podeszwach?:)
pozdrawiam serdecznie
Janek
Jak dla mnie to przy wnukach nie powinienem mieć takiej zaciętej miny, wolałbym w takim otoczeniu widzieć go uśmiechniętym , ciepłym trochę.
Pozdrawiam AP.
Bardzo mi się spodobała koncepcja portretu – muzyk otoczony wianuszkiem wnuków oraz centralny motyw kompozycyjny - postać siedzącego na pufie skrzypka markującego grę, a właściwie demonstrującego narzędzie, którym zarabia na liczną rodzinę. Twarz głównego bohatera wyszła troszkę zacięta, ale twarze wnuków są OK, ustawione, nawet niestandardowe, zindywidualizowane miny i ładnie wyrysowane.
Przyczepię się, zaznaczam przy tym - to może być moja dziwaczne odczucie.
Troszkę to białe sterylne tło jakby zniechęca, pustkę z tyłu robi. Z przodu przy pięknie przerysowanych nogach jest trochę cienia dodającego przestrzenności, a z tyłu przestrzeń zanika, postacie dzieci troszkę są jak wklejone.
Lubię Twoje ostre światło i kontrasty, tym bardziej że to jest 2 do 4 razy trudniejsze niż łagodne przejścia tonalne, pastelowe kolorki i zmiękczone rysy. Twój styl wymaga cholernie dokładnego przyłożenia się do roboty zarówno w fazach ustawiania modeli, oświetlania, jak i postobróbki.
Foteczka pierwsza klasa.
Pzdr, TJ
Witam, należę raczej do grona czytaczy :). Tym razem jednak o coś raczej zapytam niż cokolwiek miał bym krytykować, bo za cienki na to jestem.
Czy to co wystaje spod sweterka powinno wystawać na zdjęciu pozowanym czy raczej nie? Choć może dodaje to "pieprzu", taki szczegół psujący sterylność.
Autorze zamierzone czy przeoczone?
Wydaje mi się, że nie można patrzeć na to zdjęcie przez pryzmat kim jest bohater (znany/nieznany). Chociaż mam wrażenie, że tym razem to nieco zdeterminowało tę fotografię od strony Roberta. Dzieci wyszły tu najfajniej. Zabrakło dbałości o szczegóły typu metka na butach oraz róg koszuli, który niefortunnie wystaje na dole. No, ale bez przesady i to, i to załatwi stempelek. ;) Gorzej z miną Wodeckiego, która jest dziwnie znudzona. Wrzuć coś więcej, bo na pewno na jednym kadrze się nie skończyło, a nie sądzę, aby miał tak kamienną twarz na wszystkich ujęciach. :)
A ja myślę że na podeszwach to nie są metki z cenami, co to to nie! To raczej etykietki wprasowane w podeszwę i na to nie rady.