Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
:) cieszę się że wam się podoba:)
Podoba, robisz fotki kwiatkom w swoim ogródku?
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Nie... chodzę szukam, to wypatrzę jakiegoś modela w donicy przy sklepie, na łące, w "ogródkach" przybramowych :) Ogólnie fotografowanie (w moim przypadku) to w dużej mierze spacery ze spryskiwaczem i tarzanie się po trawie:) Uwielbiam to nie tylko ze względu na zdjęcia, które są oczywiście sednem sprawy, ale też na kontakt z naturą...
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Nie... chodzę szukam, to wypatrzę jakiegoś modela w donicy przy sklepie, na łące, w "ogródkach" przybramowych :) Ogólnie fotografowanie (w moim przypadku) to w dużej mierze spacery ze spryskiwaczem i tarzanie się po trawie:) Uwielbiam to nie tylko ze względu na zdjęcia, które są oczywiście sednem sprawy, ale też na kontakt z naturą...
Czyli nie ma jak, osłonić kwiatka od wiatru.
2 załącznik(ów)
Miałam piękne okazje... i czuje że je zmarnowałam...
150 posiłek
Załącznik 115972
151
Załącznik 115973
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Miałam piękne okazje... i czuje że je zmarnowałam...
150 posiłek
151
E nie... Zwłaszcza 151 bardzo fajna fotka.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Czyli nie ma jak, osłonić kwiatka od wiatru.
I właśnie o ten wiatr chodzi... Byłam kupić pokrowiec na aparat więc zabrałam go ze sobą. Wracając do domu, moją uwagę przykuł bąk... szybko się przemieszczał ale udało się go cyknąć, potem zauważyłam pająka... i tu byłam wściekła na siebie że nie miałam ze sobą statywu. Ręce latały mi jak oszalałe i na dodatek nawet najdelikatniejszy podmuch wiatru wzruszał wszystko to co mnie interesowało...
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
I właśnie o ten wiatr chodzi... Byłam kupić pokrowiec na aparat więc zabrałam go ze sobą. Wracając do domu, moją uwagę przykuł bąk... szybko się przemieszczał ale udało się go cyknąć, potem zauważyłam pająka... i tu byłam wściekła na siebie że nie miałam ze sobą statywu. Ręce latały mi jak oszalałe i na dodatek nawet najdelikatniejszy podmuch wiatru wzruszał wszystko to co mnie interesowało...
Makro to dziedzina, która wymaga chyba najwięcej cierpliwości, powoli dojdziesz i do tej gałęzi foto.
Nie spiesz się.
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
...Ręce latały mi jak oszalałe...
a nie ze strachu ? :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Makro to dziedzina, która wymaga chyba najwięcej cierpliwości, powoli dojdziesz i do tej gałęzi foto.
Nie spiesz się.
Lub śpiesz się powoli :grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
W czasach gdy zaczynałem, a zaczynałem od DRUCH-a, potem Ami, Smieny dwie, Exacta, FED i Zenith po Olympusy to do ustawiania parametrów była taka fajna "tabela naświetleń".
Ustawiało się ISO rolki filmu a tabelka nam podawała czas w zależności od przesłony, lub przesłonę w zależności od czasu. a wszystko uzależnione od słoneczka lub chmurki .
Dziś takich tabelek to już pewnie nie kupi, choć kto wie ? ...
W Łodzi wszedłęm w posiadanie takowej wygrywając zegarek Olympusa z tabelką na tarczy :mrgreen:
...tak, noszę go cały czas :D
Kiedyś pytałem gdzie można kupić ten zegarek, ale odpowiedzi nie uzyskałem. :cry: