No to zabieraj sie za ten aparat czym predzej :wink:
Wersja do druku
Czyli ospę masz???
Ech po 18 stce- to tylko wpółczuć :eek:
Niestety, po 18-ce wszyscy. Jeśli nie dosypie, to może za tydzień się umyję... Na razie nie wolno. :( Omijam zakaz wacikami. ;)
I usiłuję nie zarazić moich futrzaczków, które się bezskutecznie dopominają o swoje porcje pieszczotek.
233. dalia
234. i 235 różyczki
Z ostatniej wrzuty najbardziej spodobała mi się trzecia różyczka :wink:
Hadesa wygnał szron, mnie też. :) Po raz pierwszy od dawna złapałam aparat.
Z dedykacją dla spragnionej zimy Masakrerki. :)
Oszronione fotki:
236
237
238
Z 239 nie mogę się zdecydować co do tonacji, fotka jeszcze soute, ale która opcja lepsza? W oryginale było pomarańczowo od lamp sodowych. A kilka różnych pstrykniętych mam i nie wiem, na co się zdecydować. Liczę na Was. :)
Bardzo dziekuje za dedykacje :grin:
Chetnie bym polazila po takim oszronionym parku, cudnie to wyglada.
Wiedzialas, ze bede wzdychac na widok takich klimatow :wink:
Co do kadrow to nie moge sie zdecydowac.
Pierwszy i trzeci sa ok, ale drugi zatrzymal na dluzej moj wzrok, mimo tego lekko przeszkadzajacego kawalka pnia w prawym gornym rogu.
Trzeci bylby kapitalny gdyby mial troszeczke wiecej dolu.
Pozdrawiam cieplo.:-P
Dziwne niebo w tych trzech ostatnich wersjach,takie dwukolorowe:grin:.Moze orginala pokaz.
A dalia bardzo sliczna,az bym sie nia pobawil troche
Cześć,
Bardzo ładne oszronione fotki :). Zima była łaskawa z tą szadzią w tym roku.
A co do dwukolorowego nieba, to jest Park Japoński obok Hali Stulecia (Wrocław) a tam mocno wieczorami świecą i stąd taki efekt.
Pozdrawiam.
Co do nieba, to z lewej trochę oświetlają białe lampy znad sadzawki z fontanną, teraz zamienioną na lodowisko. Oświetlenie przeciwzłodziejskie w samym Ogrodzie Japońskim jest sodowe i rozmieszczone nie dla oświetlenia, tylko dla odstraszania. Do tego dochodzi oświetlenie uliczne z tyłu parku.
Kilka lat temu było zdecydowanie lepiej, fotka z głupawki, soute. Tak to wyglądało:
Piękna zima w twoim wykonaniu :)
Bardzo udana ta zimowa seria! : )
1 i 3 b. udane. Porządnie naświetlone - miło pooglądać : )
2. b. mi się podoba ze względu na Panią, która wprowadza fajny element zaczepienia! : )) Bdb zdjęcie : )
a2 chyba mnie się najbardziej podoba między a3 i a1 : ) Ładne światełko, ciekawy kadr ; )
Dzięki za odwiedziny. :)
Coś jeszcze oszronionego mam, ale raczej sprzed słoneczka. Też mają swój urok.
Powalczyłam trochę z nocnymi, mniej więcej tonacja taka, jak miała być. Kamienny lampion w niektórych ujęciach jest krzywy. I taki ma być. ;)
240
241
242
Byłam pewna, że japoński jest zimą zamknięty. :shock:
ostatnei 3 są dla mnie kolorystycznie mega ciekawe :)
podobają się
Magicznie :D pierwsze najbardziej mi się podoba ;) ale cała wrzuta ładna :grin:
Trojeczka super...
Bardzo ciekawe te ostatnie 3 zdjęcia. Ładnie dograne światło i kolorystyka. Perfekcyjny kadr. Przeglądając cały wątek bardzo mi się spodobało w jaki sposób kadrujesz zdjęcia. Zapomniałabym, przepiękne maki. Będę tu na pewno częściej zaglądać. Pozdrawiam.
Dzięki za zimowe odwiedziny i mile komentarze. :) Greedka, zapraszam. Maczki kocham.
Mysi, japończyk jest zamknięty. Wcale nie byłam w środku. Sposobem go wzięłam.
Jeszcze trochę zimy, tym razem niesłonecznej, lekko zamglonej. Taka sobie zatoczka. Jak zawsze, mam dylemat z WB, bo bardziej nastrojowo wygląda po mojemu z lekką dawką niebieskości. Mgła jest niebieskawa.
243
244
245
Pierwsze (243)!
Nie słuchaj, jeśli ktoś powie, że lepiej by było w B&W :wink:
243 i 244 i 245 !!!
Ze wskazaniem na pierwsze i trzecie. Zgadzam się z przed piszcą:Cytat:
Zamieszczone przez helmuth
Zgadzam się z moimi przedmówcami, nie ma co słuchać, że lepsze b&w. te niebieskości dodają smaczku i wyrazu. Prawdziwa zima ;) Najbardziej podoba mi się jedynka ;) jak dla mnie ideał. Dwójka też fajna. Trójka mi się podoba ale szkoda, ze kadr nie jest przesunięty troszkę w stronę środka jeziora? No ale rozumiem, że nie było warunków. Jak zwykle pięknie.
Nevra, pierwsze mi sie bardzo podoba. Zarowno kadr jak i tonacja.
Miodzio :grin:
Mnie sie drugie podoba:grin:Czyli wszystkie robisz sliczne.Nie napisze o B&W,ale moze czarno-biale?
Mirek! :-P Kolorek, kolorek. :) Żadne B&W, żadne cz-b. Mowy nie ma! A na pewno nie w tym przypadku.
Greedka, to nie jeziorko, tylko nadodrzański brzeg 5 minut od domu. Jest tam kilka ładnych miejsc, ale trzeba trafić na odpowiednie warunki. Przesunąć to mogłam się ja, a nie kadr - i chlupnąć do wody. Za zimna. :(
Cieszę się, że zima się spodobała. :) Poszukam jeszcze czegoś.
Trzecie zdjęcie zatoczki bardzo mi się podoba, bardzo lubię takie kadrowanie :wink:
Zima się kończy. :)
Pięknie nie jest, a i wypatrzeć jakiś ciekawszy kawałek świata jest dość trudno. Wybrałam się nad Odrę kilka dni temu i po raz pierwszy usłyszałam pękanie lodu. Głośne było, nie powiem, po uszach waliło zdrowo i przyznam, trochę niepokojące.
246
247
248
Z ostatniej serii pierwsze mi się podoba najbardziej na 2 i 3 troszkę nie ma gdzie oka zawiesić (przynajmniej mojego) :)
pozdrawiam:wink:
Cześć ciotka,
pozdrówki dla męża (B. mi powiedział), niech zdrowieje.
Co do zdjęć, to taki trudny temat ta Odra... tzn. trudno dobrą miejscówkę znaleźć. Rozchorowałam się, a dzisiaj jeszcze opchnęliśmy nasze auto i jestem kompletnie niemobilna, a myślałam, żeby się z Tobą na focenie tej Odry zgadać w weekend... póki jeszcze kra jest. :)
Ja jestem mobilna. :) Chętnie nawet nad Bajkał bym skoczyła albo do Chrząstawy czy nad Widawę, ale z łamagą ;) dość trudno, a samej mi się nie chce.
Poza tym ratuję wraz z zaprzyjaźnionym wetem koszmarnie pogryzionego chomika. :( Mam fotki biedaka, ale są straszne. :(
Znowu nie widziałam się z aparatem przez wiele tygodni. Chyba prawie już zapomniałam, jak się fotki robi, ale cóż, dwa razy złapałam ostatnio czarowne pudełko i coś tak pstryknęłam...
250. wiśnia
251. tulipanek
Wisieńka mi sie bardzo podoba - to było długim kitem robione?
Wiosną pachną te zdjęcia - świetnie pasują do siebie błękit nieba i czerwonawe liście.
Pozdrawiam AP.
Wiśnia bardzo urocza :wink: tulipan niecodzienny ale podoba mi się :)
Wisnia i tulipanek ladnie pokazane.
Hej Nevra! Chyba najwyzszy czas abys czesciej wyruszala na polowanie wiosennych kwatiatkow :grin:
Dla mnie tulipan pierwsza klasa.
POzdr.
Długim robione, długim. :)
Dzięki.
:)
Nie mam kompletnie czasu nawet na dotknięcie aparatu, a co dopiero na zabranie go poza dom. Raz się ruszyłam w plener, to cały czas padało, drugi raz - w porze rzepaków i mam niewiele. Maczki wymiotło z mojej okolicy, a tam, gdzie się ostały, ruszyły budowy. :( Jestem nieszczęśliwa.
Rzepakowe górki:
252
253
254
Trójeczka fajna. Żółte i Zielone - piękna kompozycja. Widzę, że masz ten sam problem co ja u siebie, zabudowa się rozlewa w sposób niekontrolowany. Tam , gdzie było rok dwa temu pięknie - dziś powstają nowe domy.
Pozdrawiam AP.
Kolorowo, cieplo, przyjemnie :)