Plazowka fajna.. jak dla mnie to jedynka oraz trojka.
Wersja do druku
Plazowka fajna.. jak dla mnie to jedynka oraz trojka.
A To z Gdyni ;]
Co do ostatniej wrzuty to mam pytanie
Czy czasem nie dalo sie robic zdjec z drugiej strony, zeby miec morze w tle?
Tlo na zdjeciach odwraca uwage, GO jest duza przez to nie wiadomo na czym zatrzymac oko... bylo by super gdyby w tle byla tylko woda i sloneczko :)
no tak to z Gdyni, teraz mi się przypomniało :grin:
rzeczywiście byłoby fajnie z tym morzem w tle....a jakoś nie pomyślałam :oops: :???:
:wink:
Wczoraj była ładna pogoda także wybrałam się na rower i takie oto fotki powstały :grin: Niestety nie spotkałam dużo obiektów do fotografowania :roll: ale takie jedno drzewko ciekawe było :wink:
1 i 4 mi pasuje 2 i 3 słup mnie drażni.
no wlasnie, nie chcielo sie go wystemplowac?:-P posiedzialabys troche na fotkami i gotowe:-P
dwójka do wypoziomowania, trójka nawet fajna :)
Mnie też 1 i 4 ;) ingerencja słupa w naturę nie podchodzi:wink:
Rowniez jedynka oraz czworka jak dla mnie.
Ostatnia wrzutka jakoś mnie nie przekonuje poprzez słupy głównie jak i odbiegające od klasyki umiejscowienie drzewa. Nie znam tego terenu i może inaczej się nie da ale do drzewa podszedłbym bliżej minimalizując w kadrze słupy i druty z których to łatwiej było by oczyścić kadr.
Wiejo- myslalam o tym ale stała woda jeszcze po tej powodzi :( a gumiaków nie miałam :-P
Dzięki wszytskim za opinie i zaglądnięcie tutaj :wink:
Na dzisiaj zdjęcie tęczy, spośród 10 zdjęć tylko to było jakie takie:roll:, zresztą sami oceńcie... :grin: W ogóle nie mogłam sobie poradzić z ustawieniem w trybie M....
Jakby jakieś rady to byłabym wdzięczna, choć nie wiem kiedy znów zobaczę tęcze:grin:, to moje pierwsze "tęczowe" zdjęcie :)
Zmasakrowałaś zdjęci obróbką. Kolory aż w oczy gryzą a na niebie jakieś plamy powychodziły.
Miałaś dość mocno otwarty obiektyw (myślę, że F8 byłoby lepsze tylko jakie wtedy musiałoby być ISO?), na co ustawiałaś ostrość?
Dol zdjecia bardziej "teczowy" niz sama tecza :) Tzw. "pojechana obrobka". Spoko mi tez tecze nie wychodza :P
Z poprzednich "drzewnych" to nr 1 mi sie najbardziej podoba. Ta soczysta zielen i blekit nieba. Moze horyzont wypoziomowac, drzewo do pionu i byloby gites! Zdjecia ze slupami - slupy burza wszystko, a stemplowaniu tak wielkich fragmentow mowie nie :)
T.
No z obróbką tez kombinowałam :roll: ostrość...ustawiłam tryb krajobraz bo na M kompletnie mi nie wychodziło
Dzięki wielkie :!:
PS. ja też stemplowaniu dużych fragmentów mówie nie :wink:
Były albo za jasne albo za ciemne, albo mdłe kolory itd.... :roll:
Teraz troche ludzików :wink:
patrząc na zawartość to pierwsze jest najfajniejsze. Spróbowałbym powalczyć w PS z tym zdjęciem co by z niego co nieco powyciągać :)
3 bardzo mi się podoba - fajnie uchwycony moment . 4 i 5 tworzy mini opowieść . 6 ładnie skadrowane - przyjemnie się ogląda .
Jak dla mnie szostka najbardziej sie podoba.
Traktor
:):):):):)
Śledzisz :wink:
Dzięki wszystkim!!! :wink::wink::wink:
Następne, tym razem widoczki ... :)
PS. wiem, że się chwytam wszystkim tematów ale jeszcze nie odnalazłam powołania do konkretnych dziedzin/dziedziny :wink:
Pierwsza i trzecia fotka mi pasuje a zwłaszcza te siano na pierwszym planie.
Z poprzedniej wrzutki jako najbardziej ciekawe to te z parą młodych i na traktorze. Zapewne nietypowość sceny o tym zdecydowała. Z ostatnich to to te z sianem na pierwszym planie ale i uwaga gdyż jakby coś z ostrością działo się nie dobrego i to dotyczy raczej wszystkich.
Witaj !
Młodzi z poprzedniej wrzuty, fajne bo wygląda to jak reportaż z fotografii ślubnej :grin: a z ostatniej : 222,224,225 i 226 ze szczególnym naciskiem na 222 i 224 co to za miasteczko w dole ?
Pozdrawiam
Z ostrością... hmmm, być może... :roll: ale nie mam pojęcia czym to moze być spowodowane :???:
Wydaje mi się, że ot Szczawnica ale nie jestem tego pewna gdyż nie za dobrze znam Pieniny :) zdjęcie robione z Palenicy :wink:
No to teraz kolejna wersja Street :grin:
Witaj !
bardzo fajne 229 i 231 pierwsze ma ciekawy klimacik (interpretacja dowolna)
wygląda jak po sprzeczce dwojga albo i trojga ludzi w kadrze .
Pozdrawiam
Czwarta i piąta fotka mi pasuje:)
Saboor, Jackowlew dzieki :!: :wink:
Dzisiaj kolejne...
Z tej serii tylko 3 do mnie mówi - a było by znacznie lepiej gdyby na nodze był znoszony trampek :)
Witaj Igorra !
Jak pisał NightCrawler fota 234 plus stary trampek z odpadającą podeszwą i byłoby cudnie normalnie: 'do przerwy 0:1' :lol: .
Jest jeszcze jeden kadr, który mi się podoba to 233, tylko zbyt duży bałagan w kadrze - wiadra,balie są super ale góra już nie bardzo. rozprasza uwagę i psuje całość ....... uff ale się po mądrzyłem :-P
Pozdrawiam
Z poprzednich zdjęć podoba mi się 224. Ten stóg siana kojarzy mi się z jakimś pielgrzymem. Z ostatnich rzeczywiście 234 zwraca największą uwagę i takie na czasie jest :wink: