Odp: Panasonic Lumix DMC-GX7
Cytat:
Zamieszczone przez
Spajd
Nikt naprawdę nie wie kiedy ma się pojawić GX7?...w przyszłym tygodniu mam brać OM-D-eka, może lepiej się wstrzymać?
Gdym ja tak mocno chcial sie dowiedziec,poczytac testy to w tego linka bym klikal http://www.digitalkamera.de/Meldung/ niestety pelne testy platne i stronak a jezyku nie polskim,dawniej mialem darmowa prenumerate ich.Czasem na maila mi podrzuca jakies nowalijki.
Ciebie pewnie ten tekst interesuje,Na dole jest data kiedy bedzie w sklepie,cena jest jeszcze nieustalona
http://www.digitalkamera.de/Meldung/...7_an/8400.aspx
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Pozostańmy zatem przy wspólnym mianowniku, że wzrost cen jest nie współmierny do jakości jaką się zyskuje. Z drugiej strony ten wzrost cen to pojęcie względne...Dla kogoś duży, dla kogoś innego niewiele znaczący.
Chyba przyzwyczaiłem się do cen komputerów. Z biegiem lat za tą samą cenę, a często niższą można było kupić o wiele lepszy. Z aparatami widać tak nie jest choć w większości to też elektronika (samo body np.)
W 2009 nowy G1 kosztował ok. 2000 zł. Teraz nowy G5/G6 chodzi po 2500-2800. Biorąc pod uwagę różnicę kursu i ogólny wzrost cen to tragedii nie ma. GX7 to inna półka. W 2009 takie małe-wielkie aparaty były abstrakcją.
Cytat:
Zamieszczone przez
dzarro
W 2009 nowy G1 kosztował ok. 2000 zł. Teraz nowy G5/G6 chodzi po 2500-2800. Biorąc pod uwagę różnicę kursu i ogólny wzrost cen to tragedii nie ma. GX7 to inna półka. W 2009 takie małe-wielkie aparaty były abstrakcją.
Najpewniej masz rację coś ok. tych cen było. Wkazdym razie kupiłem jak pisałem za 1500zł (przyznaję 'używkę') Że tylko się zapytam ten nowy G5/G6 za cenę 2,5tys. oczywiście jest też z obiektywem 14-45 ?
PS.
No dobrze przejrzałem ceny i faktycznie za 2,5tys mozna kupić G5/G6 z obiektywem kitowym. Akurat ja nie widzę żadnego powodu aby dopłacić 1 tyś za body aby miec nieco lepszą matrycę.
W styczniu 2009 body E30 kosztowało 3900 pln ( minus lampa FL36)
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Dzięki, ale język niestety mnie ogranicza;/...
A G5 można z kitem mieć już za mniej niż 2 tys, lub poniżej 3 tys za długiego kita 14-140...
W całej tej dyskusji o cenie GX7 (wątku poruszonego przez Krystynę nie rozumiem) najgorsze jest to, że nie można będzie go nabyć w B&H tylko na terytorium EU.
Pozostaje zatem czekać na odblokowanie IBIS w trybie video, spadek ceny oraz specyfikację trybu wideo nowego OMD pro.
Druga część recenzji na blogu http://www.smallcamerabigpicture.com...stabilization/
---------- Post dodany o 14:50 ---------- Poprzedni post był o 14:45 ----------
gripa to coś ma bardzo podobnego do starej poczciwej L1 (pamięta to ktoś jeszcze?)
Oooo i ma krzywe jak OM-D, tylko uszczelnień mu brakuje..
Krysia! jak ja uwielbiam Twoje tyrady :D! Skoro my tacy źli i niedobrzy, to czemu tu siedzisz wsród tych złych i niedobrych? jest tyle innych for gdzie kazdy sobie wchodzi do ... pupy!
Co do GX7.. cholerka, tyle fajnych aparatów ostatnio się pokazuje.. GX7, nowe FuFu... aj aj...