Jak zwykle na poziomie :)
Mam prośbę, czy mógłbys wyjaśnić w jakiś prosty sposób, w jak przyciemniasz niektóre rogi zdjęć?
Wersja do druku
Jak zwykle na poziomie :)
Mam prośbę, czy mógłbys wyjaśnić w jakiś prosty sposób, w jak przyciemniasz niektóre rogi zdjęć?
oblicze kapłana udzielającego ślubu świetnie pokazałeś, przygotowania mlodego w dobrym kadrze, nie bardzo jednak gustuje w zdjeciach jak przedostatnie, obejmowanie pań za szyję z tyłu, to styl z filmów gangsterskich zazwyczaj źle się konczących dla obejmowanych ...;)
luc4s, przyciemnione rogi to efekt winiety, który bardzo lubię ;-) -dodaję go podczas obróbki RAWa, najczęściej w ACR
black_bird, spokojnie nikt nie ucierpiał podczas robienia tych zdjęc ;-)
w rezultacie wybrałem ciut inna kolorystykę zdjęć z samego ślubu -zdecydowanie chłodniejszą, z lekkim zwiększeniem saturacji kolorów ciepłych (tych co pozostały ;-) ) -wydaje mi się, że teraz zdjęcia są bardziej "czyste", kolory skóry delikatniejsze i subtelniejsze -co o tym sądzicie ?
Świetne zdjęcia, bardzo mi się podoba ten styl obróbki zdjęć.
Fatman, absolutnie nie robią na mnie wrażenia ostatnie zdjęcia; solidne rzemiosło (a ostatnie to nawet słabe rzemiosło) i tyle. Nie ma na czym zawiesić oka niestety.
zdecydowanie poprawił się koloryt skóry ...;) jak juz mozna było porównać
ja może jestem spaczony ale wolę te wcześniejsze kolorki na Twoich ślubnych fotach.
Cieplejsze barwy dodają uroku i właśnie takiej "ciepłej atmosfery" a przecież w tego typu fotach o to chodzi.
Te są nadal bardzo ładne ale jak patrzę na fotki tej parki od tenisa to zdecydowanie przyjemniejszy jest ich odbiór.
Ładny bokeh ma szkło którego używasz przy imprezowych fotach. Z kolei widzę też że na kościelnych musisz ostro walczyć ze zmieszczeniem obojga Młodych w GO. To jest coś czego zawsze się boję - źle wygląda "tylko trochę ostry Pan Młody".
Oczywiście można uciec od tego jak to pokazałeś i wywalić jedno z Młodych całkowicie z GO.
Jednym słowem - albo oboje w ostrości albo jedno poza nią ale za to zdecydowanie.
Cóż...FF ma zalety ale ma też ograniczenia :)
Bylem świadkiem rozmowy rodzinnej u znajomych, ogladali zdjęcia ze ślubu wnuczki, babcia i dziadek byli niepocieszeni, nigdzie się nie zobaczyli na cereomnii slubnej. Myślę, że w takich zdjęciach trzeba pamiętać o innych, nie tylko o bohaterach dnia ;)
Myślę, że takie na pewno masz, tylko nie pokazałeś ..
to fakt, lepiej natrzaskać za dużo niż jednego ma zabraknąć...
Oczywiście, że takie mam :-)Cytat:
Myślę, że takie na pewno masz, tylko nie pokazałeś ..
mariush, dziękuję za szczerość, zgadza się jestem rzemieślnikiem -staram się tak jak potrafię i narazie klienci są zadowoleni -mam nadzieję, że będa coraz bardziej :-)