Bardzo ładne kwiatki w ładnym świetle :)
Wersja do druku
Bardzo ładne kwiatki w ładnym świetle :)
Dokładnie to śnieżyca wiosenna.
Pięknie złapana na pierwszym.
Na magnolie, chyba przyjdzie poczekać dłużej niż tydzień. Takie "owłosione" pąki u mnie są już dość długo.
Sniezyczka ladnie pokazana na piewszym. I to ostatnie z pakami magnoli tez mnie zaciekawilo...takie inne.:grin:
Ach, wiosna nastraja mnie bardzo optymistycznie. Nawet aparat z większą przyjemnością biorę w dłonie. I tylko myślę, jakie kwiaty przyciągnąć do domu :grin: Mam nadzieję, że minie mi to i ruszę gdzieś w plenerek. Ale z drugiej strony lubię te kwiatki fotografować, a cieszy mnie to tym bardziej, że ta zima naprawdę dała w kość. Dziś na tapecie były żonkilki. Pokażę Wam dwie wersje, trochę podobne ale ciężko było mi wybrać jedną.
Ja bym wybrał 2 i ewentualnie rameczkę dodał ale bez mgiełki:wink:
No ładne kwiatki...:wink:
MSZ ciekawsze pierwsze, może bez ramki...:roll:
Pozdrawiam
Pierwsze podoba mi sie bardziej, ta mgielka troche lagodzi agresywnosc tych zakili.
Natomiast zdecydowanie pozbylabym sie ramki.
Ale wiesz Jolka, ja osobiscie jeszcze sie nad kwiadkami nie pastwilam, wiec nie bierz sobie mojego zdania za bardzo do serca :wink:
Jak dla mnie jedyneczka bez rameczki...
Jak wyżej ale może ciemniejsze tło? :roll:
Troszkę zaniedbałam mój wątek. No to odkurzam...:grin:
Kilka dni spędziłam we Wrocławiu, który mnie zauroczył. Wstyd się przyznać, ale byłam tam pierwszy raz. Bo daleko, bo długo się jedzie i jakoś nigdy nie mogłam się zmobilizować. W końcu pojechałam i przyznam, że najchętniej bym tam została, co jest akurat ciężkie do zreazlizowania. Ale na pewno nie jest to moja pierwsza i ostatnia wizyta :wink:
No to zaczynam od krasnali :wink:
Dawno Pani nie było :) Fajne krasnale podoba mi się 2 i 6 fajnie mają to zrobione ;)
Dawno i ja nie byłem we Wrocławiu - krasnali jeszcze wtedy na pewno nie było.
Są super - Twoje fotki też.
Pozdrawiam.
heh te krasnale fajne :)
Szostka fajna :-)
Zapał z jakim Jolly podeszła do tematu przeszedł chyba nawet zapał tubylców. Myślę, że nikt jednego dnia nie znalazł tylu krasnali ile ona. Zresztą widziałem także jej poświęcenie przy ich fotografowaniu. Zapowiada się ciekawy reportaż w odcinkach.
Wrocławianie pewnie je znają, ale dla porządku może napiszę:
1 - Życzliwek
2 - bankomat dla krasnali, co zresztą widać :wink:
3 - Bankuś Pieniążek
4 - Wrocłovek
5 - tu właśnie mam problem z ustaleniem ich imion. Mają jakieś? może wrocławianie pomogą mi
6 - Syzyfki
W sumie znalazłam 17 krasnali plus sporo Słupników. Chyba całkiem niezły wynik, jak na jeden dzień poszukiwań :wink:
Ach, to może jeszcze jeden :grin: - Więziennik
Ładna perspektywa (kucałaś czy się kładłaś? :-P) zdjęć.
Mnie najbardziej podchodzą Syzyfki oraz ten kajdaniarz (ładna GO).
Więziennik też świetny.
Pozdrawiam.
Czyżbym widziała jakąś innowację w obróbce? O tonację mi głównie chodzi.
Ooo, trochę wyszorowałam chodniki siedząc, leżąc :) Co prawda mam obrotowy ekranik, ale jakoś nie do końca lubię z niego korzystać.
No krzywe trochę poszły w ruch na różnych kolorach. Muszę chyba zapisywać sobie tylko kolejne kroki, bo za cholerę potem nie pamiętam jak doszłam do danego efektu. :grin:
Przyjemnie przedstawiłaś wrockowe krasnale, są niezwykle sympatyczne.
Jolly prawie leżała plackiem, widziałam. :)
Tej trójki nie znam, wiesz mniej więcej, gdzie je robiłaś? Szukałam na tej mapce: http://www.krasnale.pl/mapa-google/ , ale nie znalazłam.
Więziennik jest najbardziej błyszczący, bo studenci prawa (budynek obok), na szczęście przed
egzaminami głaszczą kulę u nogi.
Nevra, ta trójka inwalidów stoi przy ratuszu, od strony Rynku.
Nowe te krasnale. Niewidomy, Głuchoniemy i nieco wcześniej zadomowiony W-skers na wózku.
Mają być ambasadorami kampanii "Wrocław bez barier".
Bardzo ładne krasnalątka. Ale chyba nie są ładniejsze od samej autorki :D
No we wrocku ich jest pełno trzeba uważać żeby jakiegoś nie nadepnąć :-)
przepraszam Jolly że w twoim wątku ale niechaj ludziska zobaczą.
Tylko nie wiem jak się nazywaja :-( zapraszamy do naszego pięknego WROCŁAWIA
Meloman i Grajek mieszkają na ul. Oławskiej.
Śpioch pilnuje, najczęściej śpiąc, wejścia do podziemnego świata wrocławskich krasnali, a wejście to znajduje się przy skrzyżowaniu ulic Odrzańskiej i Mikołaja, przy kamieniczkach Jaś i Małgosia.
Dzięki Nevra.
Rybarobert, te krasnalki też mam :wink: Fajna sprawa z tym szukaniem krasnali. Nawet kupiłam sobie mapkę krasnaludkową. Niestety za mało czasu miałam, żeby odnaleźć ich więcej.
Skoro rybarobert mógł to ja też wstawiam do wglądu :-)
PS. Z Twoich Jolly co wstawiłaś to zauważyłem tylko tych z kulą i śpiewaków...
PS2. Podzielam Twój zachwyt tym miastem, choć już z Odrą niestety nie jest tak wesoło...
Jolly krasnal czeka jeszcze na Ciebie w Ogrodzie Botanicznym. Nie ma siły, musisz wrócić. :grin: Zapraszamy!
Most wyszedł ładnie i ciekawie:) drugie zdjęcia obcięłabym z lewej strony, tam przeszkadza mi to drzewko, które jest jakby na pierwszym planie, po lewek stronie nic nie ma, a MZ odwraca one uwagę od ładnej budowli :wink:
Widok Wrocławia nocą na dwóch ostatnich bardzo przyjemny dla oka. Podoba mi się bardzo to, ze światła są takie stonowane i ładnie harmonizuję z kształtem, otoczeniem i porą.
Piersze fajniejsze, ciekawsze zestawienie.
Jolly, mostek piękny :) Bardzo ładnie światło maluje :grin:
Tym razem Warszawa. Taka oto panoramka powstała.
Fajowe kolorki, wieża widokowa koło kościoła przy placu zamkowym?
Sklejałaś czy jakiś ultra szeroki słoik? :grin: