Odp: Konkurs na zdjęcie miesiąca
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
A ja myślę, że... zostawiłabym wolny wybór autorom. Życie zweryfikuje wszystko.
Można i tak:), choć w pewnym stopniu będzie (może być) "sprzeczne" z nazwą konkursu Zdjęcie Miesiąca. Na przykład HDR jest zdjęciem czy nie? Nie chcę aby wyszło, że się czepiam:) To do ewentualnego ustalenia. Mi jest to w sumie obojętne. Może być pełna dowolność.
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Na przykład HDR jest zdjęciem czy nie?
Oczywiscie,ze jest zdjeciem.Powiem wiecej.Jest kilkoma zdjeciami jest zdjeciem ,ktore wybralo wszystko prawidlowe z kilku innych zdjec.To ekstrakt zdjecia .Ma wiecej zdjecia ze zdjec w sobie jak inne zdjecie.
Co do obrobki to nie stawial bym zadnych ograniczen.Bo jesli juz to tylo pomniejszanie,trochi kolorku i wyostrzanie-tak ktos zaproponowal.To na ile wyostrzanie,czy na jednej warstwie? czy mozna na dwoch?,czy tylko na trzech kanalach? czy z alfa kanalem tez moze byc.Czy mozna odszumiec przy wyostrzaniu czy nie??
Jesli tak to zaznaczyc co wolno a co nie.Przeczytam i bede pytac dalej.:mrgreen::-P
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
A wysyłając wysyłasz w szarej kopercie papierowej bez adresu nadawcy? czy z jawnego maila? więc nie kłóci się, rozumiem że sprawca zamieszania sam będzie odbierał fotki i anonimowo podstawiał szanownemu jury do oceny. Wtedy tylko 1/3 jury będzie znała autorów a to już jakiś sukces w idei anonimowości.
Tak było właśnie w 4pr - autorzy przysyłali zdjecia mnie, a ja robiłem stronę ze wszystkimi zdjęciami i przesyłałem ją do jury. Szło nawet szybko - prosty skrypt w bashu.
---------- Post dodany o 20:11 ---------- Poprzedni post był o 20:10 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Można i tak:), choć w pewnym stopniu będzie (może być) "sprzeczne" z nazwą konkursu Zdjęcie Miesiąca. Na przykład HDR jest zdjęciem czy nie? Nie chcę aby wyszło, że się czepiam:) To do ewentualnego ustalenia. Mi jest to w sumie obojętne. Może być pełna dowolność.
Jak będzie nadsyłanych powyżej 30-40 zdjęć to będzie można myśleć nad ograniczeniami i ew. druga kategorią, do tego czasu nie ma co mieszać.
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Nie czepiasz się. Dyskutujemy. Staramy się osiągnąć jakieś optimum.
Stawiałabym nadal na wolność i dowolność - zarówno tematyczną (czyli mrówki vs budowle, krajobrazy obok sportu (oby!), jak i obróbkową.
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
A ja myślę, że... zostawiłabym wolny wybór autorom. Życie zweryfikuje wszystko.
Wiem natomiast na pewno, że im dłużej dyskutuje się regulamin i więcej jest zakazów/nakazów/obostrzeń itp, tym .... ta fioletowa belka (czyli NIE) w ankiecie na górze strony robi się dłuższa.... coś w tym jest.
Skoro Tokin z Romkiem mają świetniejszy scenariusz, to ja się im chętnie przesunę. Postoję i poprzyglądam się z boczku.
Powodzenia życzę. AP.
Focha strzelasz?
Chcesz działać, to po prostu zaproponuj swoje zasady i ruszaj. Myślałem, ze wątek jest dla podłapania jeszcze kilku pomysłów przed startem.
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Wiem natomiast na pewno, że im dłużej dyskutuje się regulamin i więcej jest zakazów/nakazów/obostrzeń itp, tym .... ta fioletowa belka (czyli NIE) w ankiecie na górze strony robi się dłuższa.... coś w tym jest.
Też to zauważyłaś? :)
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Skoro Tokin z Romkiem mają świetniejszy scenariusz, to ja się im chętnie przesunę. Postoję i poprzyglądam się z boczku.
Powodzenia życzę. AP.
Nie ma takich!!!
Trza być twardym a nie Mietkiem!!
Jedziesz!!!
Cytat:
Zamieszczone przez
grizz
Focha strzelasz?
Chcesz działać, to po prostu zaproponuj swoje zasady i ruszaj. Myślałem, ze wątek jest dla podłapania jeszcze kilku pomysłów przed startem.
Nie strzelam , ta propozycja jest jednak zupełnie inna od mojej.
Mogę modyfikować do bólu swoje pomysly, mogę się mylić w różnych miejscach, czy poglądach. Ale taki scenariusz jest nie do pożenienia z moją propozycją. Muszę chwilę pomyśleć nad ew. modyfikacjami i przedstawię swoje propozycje późnym wieczorem.
AP.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Powodzenia życzę. AP.
Szczerze powiem że po Tobie się nie spodziewałem focha, albo poddajesz pod dyskusję ideę konkursu albo czekasz na poklepywanie.
---------- Post dodany o 20:26 ---------- Poprzedni post był o 20:24 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Nie strzelam , ta propozycja jest jednak zupełnie inna od mojej.
Mogę modyfikować do bólu swoje pomysly, mogę się mylić w różnych miejscach, czy poglądach. Ale taki scenariusz jest nie do pożenienia z moją propozycją. Muszę chwilę pomyśleć nad ew. modyfikacjami i przedstawię swoje propozycje późnym wieczorem.
AP.
Kto powiedział że musisz? Masz pomysł to go rób tak jak uważasz. To że TOKIN czy ja mamy inne zdanie nie oznacza przymusu dostosowania się.