Dobre... nawet bardzo. Trochę razi mocne światło na grzbiecie, ale i tak jest fajne (choc siedzę teraz na kiepskim lcd więc może opinia sie zmienić ;p)
Wersja do druku
Dobre... nawet bardzo. Trochę razi mocne światło na grzbiecie, ale i tak jest fajne (choc siedzę teraz na kiepskim lcd więc może opinia sie zmienić ;p)
światło na grzbiecie jest wypalone doszczętnie, niestety żaden monitor tego nie zmieni ;)
Rzadko komentuję zdjęcia dzikich zwierząt w niewoli bo ich nie lubię. Tutaj nie widzę złości tylko raczej smutek. Ogólnie gdyby nie przepały to byłoby nieźle.
Podpisuje sie pod zdaniem kolegi wyzej :) Bardzo mi sie podoba to zdjecie, bez przepalow podobaloby sie jeszcze bardziej :) Nawet troche mogloby byc, to w koncu B&W, ale na tym zdjeciu jest ich moim zdaniem za duzo.
Pzdr
Starałem się jak mogłem ich uniknąć ale niestety nie do końca wyszło..ale to w sumie żadne usprawiedliwienie
22. Chorwacka winnica
Wspomnienie lata ;)
Swoją drogą coś niedobrego dzieje się z kolorami zdjęć, które wrzucam a następnie oglądam przez przeglądarkę internetową - jakieś takie wyblakłe? Np. na tym zdjęciu zielony z zielonego stał się u mnie jakiś taki żółty, niebo turkusowe...
Chorwacka winnica bardzo mi sie podoba (kolory tez). Zarosniety zwierzak tez fajny.
Bardzo fotogeniczne są te, poskręcane pnie winorośli.Cytat:
Zamieszczone przez olifant
PS
Mam podobne problemy, nie tyle z kolorem, co z jasnością.
Np. moja ostatnia fotka, czarno-białe "Małe conieco" obrabiałem w domu, na LCD Samsunga.
Teraz piszę z pracy, ze służbowego laptopa i na nim zdjęcie jest za ciemne, przekontrastowane i pełne plam :/
Przepraszam za OT, tylko nawiązałem do trudnego (przynajmniej dla mnie) problemu z kalibracją.
Na obu ustawiony mam profil sRGB.
23. Chorwacka winnica 2
Dzięki za odwiedziny.
Znowu się pozmieniały kolory :/
Oleryk: przynajmniej nie jestem sam :razz: Mnie to dziwi tym bardziej, że wcześniej nie dostrzegałem aż takiej różnicy..
22 bombowe !!!