Szum delikatnie mi przeszkadzał. Mogłem delikatnie zmniejszyć poziom odszumiania, ale dosłownie odrobinkę. Zresztą co tam. Gratuluję wyprawy, pogody i oczywiście kadru
Wersja do druku
Byłeś w super miejscu, no i zrobiłeś super zdjęcia.
Co do miejsca- zgoda ale z tymi zdjęciami to przesada :wink:
W każdym razie dziękuję i zapodaję następny widok:
Załącznik 122785
Ładnie tam macie :)
Nie ma łatwo- żeby to zobaczyć , trzeba wysoko wyjechać:
Załącznik 122865Załącznik 122866
Ostanie z kolejka calkiem, calkiem :) Przyznam sie, ze moj lek wysokosci czulby sie jak w niebie na tej grani ;)
Pozwolilem sobie troche pobabrac sie w ostatnim kadrze - chcialem sie pozbyc tej mgielki, ktora szczegolnie doskwiera przy duzych odleglosciach. Pewnie troche przesadzilem z kolorem, ale na moim badziewnym laptopie wyglada to nawet, nawet.
Załącznik 122906
Odniasłem się do tej części Twego tekstu:
" w takim miejscu można by oczekiwać krytki tam, gdzie może ona coś wnieść i pomóc autorowi w rozwoju. A mam wrażenie, że Forumowicze unikają tego, tak jakby nie chcieli sobie nawzajem sprawić przykrości"
postawiłbym takie tezy:
Krytyka dotyczy mojego odbioru czegoś w tym przypadku zdjęcia, mojego subiektywnego odczucia i porównania ze zdjęciami i sądami które o nich przeczytałem lub usłyszałem wcześniej.
W związku z powyższym krytyka nie musi być powiązana z pomocą dla autora i nie ma związku z jego rozwojem.
Nie uważam, także, że forumowicze obawiają się krytykować innych forumowiczów, podejrzewam raczej, że część z nich może mieć problem ze zdefiniowaniem słabych punktów obrazu, a innej ich części po ludzku nie chce się przykrych rzeczy do innych pisać.
Powiem Ci, że ja też nie miałem sztywnych kolan :-PTeż próbowałem z nią walczyć ale dałem spokój. Ona tam była i koniec! :grin:
Dalsza walka z nią, powodowała pojawienie się kaszki/ziarna.Pogubiłem się :oops:
Muszę wrócić do początku Waszej dyskusji, bo już nie wiem o co chodzi. :razz:
Znalazłem jeszcze jedno z wagonikiem
Załącznik 123151
Zawsze sądziłem, że przyczepa campingowa stoi na campingu albo ciągnie ją samochód
Załącznik 123152
I ostatni widok z tego miejsca
Załącznik 123153
No, ostatni widok pokazuje jak potężne są góry. Jak mniemam byłeś w Alpach?
Bardzo fajne są te, gdzie była "kiepska" pogoda - za to zdjęcia wyszły zupełnie inne (bardziej oryginalne) niż zwykłe górskie.
Na ostatnich trzech brzydkie światło ("wsamopołudnie"?).
Ten widok z przyczepą trochę przerażający...
To nie przyczepa :)
Ściągnąłem, powiększyłem, przerobiłem. Wygląda mi to na podstację energetyczną dla kolejki, lub stacja przesiadkowa kolejki.
To jest całkiem spory obiekt.
A tak się wszyscy przyczepą zainteresowali, że nikt helikoptera nie zauważył :mrgreen:
Szczerze mowiac to jak pierwszy raz ogladalem zdjecie to doszedlem do wniosku ze to helikopter ma podczepiona pod spodem przyczepe i gdzies ja przenosi... wiec helikopter zauwazylem :) Dalej mi to wyglada na przyczepe ...
No jak nie, jak tak!
wycinek 1:1
Załącznik 123181
Ciekawe, na co :roll::-P
Ale mnie zażyłeś :mrgreen:
Pora na kilka panoram. Kilka widoków aż się prosiło o szeroookie kadry :)
Załącznik 123580 Załącznik 123581 Załącznik 123582 Załącznik 123583 Załącznik 123584
Lodowiec jest wyczesany w kosmos! Czadowe!
Świetne!
Jedyneczka z wrzutki dla mnie najlepsza.
Dobra robota :)
Łał, jestem zaskoczony wielkością zdjęć:wink:. Od razu przyjemniej się ogląda. Ładne panoramy. Tym dwu ostatnim tylko poskąpiłeś KB i trochę widać tą kompresje.
To nie ja im poskąpiłem tylko skrypt forum. Obie panoramy miały >1MB.
Wiedziałem, że za dużo ale nie sądziłem, że skrypt je tak skompresuje!
Wklejam jeszcze raz zmniejszone do <1MB
Załącznik 123594 Załącznik 123595
Nie jest to to, co powinno byćale jest lepiej niż poprzednio ;)
Teraz lepiej:)
Nie wiem czy się dobrze wyraziłem. Zaskoczyłeś mnie na+, że nie wstawiłeś tych panoram w rozmiarze 800pix dłuższy bok:) bo przecież można było zmniejszyć:)
Bardzo ładne miejsca pokazałeś, z ostatnich panoram bardzo mi się podoba pierwsza i piąta.
Fajny moment uchwyciłeś, w tym miejscu to faktycznie normalny transport, w górach wiele dróg oznaczonych jest zakazem wjazdu z przyczepą lub kamperem z powodu bardzo wąskich (do 2m szerkości) i krętych jezdni, tam raczej nikt nawet nie pomyśli o próbie łamania przepisów, taki kraj. Ja byłem świadkiem budowy domu, wszystkie materiały budowlane, łącznie z gotowym betonem transportowane były śmigłowcami, na drodze dojazdowej było odpowiednie ograniczenie masy całkowitej pojazdów:wink:.
Lubię zajrzeć do kościołów w odwiedzanych miastach i miasteczkach.
Czasem jest dość światła aby spróbować fotki z ręki.
Załącznik 124709Załącznik 124710Załącznik 124711Załącznik 124712
Ostatnia panorama miodzio.
te zdjęcia "kościelne" gdzie zrobiłeś? ładnie wyszło to żyrandolowo-organowe choć jakby się czepiać to wbrew zasadom, bo ani organy ani żyrandol :)