Porównania tej samej fotografii nie ma - ale można podobne tematy sobie zobaczyć i porównać.
Wersja do druku
Od dawna jestem fanem XZ-2 tym bardziej, że dzięki niemu udało mi się wczoraj upłynnić takie coś...
Załącznik 116365
Każdy ma swój sposób oceniania i testowania sprzętu. Nie narzucam się nikomu z moim zdaniem. Idealnym rozwiązaniem byłoby organoleptyczny teścik w domu ale tak pięknie to tylko w innych krajach.
Odpowiadając na pytanie po co są portale testujące aparaty, odpowiem - po diabła :) Zapewne pamiętasz dwie, zupełnie skrajne oceny af w Stylusie S1. ( fotopolis/ optyczne. Zapewne jedni mieli wersję srebrną a drudzy czarną :):)
To faktycznie było by najlepsze :grin: W naszych realiach trzeba szukać w pobliżu posiadacza sprzętu i postarać się umówić na wspólne testy. Wtedy rzeczywiście można sprawdzić dokładniej czy dany model nam odpowiada.
Tu się z Tobą zgadzam. Niektóre z portali testowych potrafią zniechęcić do zakupu poszukujących nowego aparatu :wink: Dlatego jeżeli się nie ma możliwości testowania jak powyżej warto czytać fora fotograficzne. Często od samych użytkowników można uzyskać bardziej przydatne informacje od tabelek i wykresów :grin:
Et voila: LINK
Owszem, nie ma akurat aparatów z kręgów Waszych zainteresowań, ale portal taki istnieje :)
Witam,
poszukując jasnego kompaktu szybko dowiedziałem się o XZ-2 a pośrednio tym forum. Niniejszym postem chciałbym się przywitać!
Witamy serdecznie i ciepło :grin:
I podziel się fotkami :mrgreen:
Nad XZ-2 dopiero się zastanawiam, jak zdjęcia to tylko z mojego starego Canona 30D... którego już nie mam siły targać.
Montegrif, nie kupuj xz-2! ;P
To wpływa na człowieka....
ja np. zaczęłam fotografować robale i kwiatki...a zawsze wolałam streety... coś dziwnego się dzieje ze mną:)