-
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Krakmanie na twoje przeróbki zawsze mogę liczyć...:D
-
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Krzyśku, ale Beata nie ma za bardzo czym i na czym :cry:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Poranna dramaturgia :)
Konstruktywnych uwag do Twoich fotografii padło w wątku sporo. Najważniejsza jednak moim zdaniem to... oglądać, oglądać i jeszcze raz oglądać zdjęcia innych. To najlepszy sposób nauki. A zdjęcie 60 świadczy o zabrudzeniu matrycy i (być może) innych elementów optyki ? Ponadto szumi albo coś z suwakami nie tak.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Miłość unosi się w powietrzu... ta szczera, bezinteresowna,najprawdziwsza!
#58 ...
niestety - miłość bezinteresowna nie istnieje - no... jedynie matczyna
-
---------- Post dodany o 22:18 ---------- Poprzedni post był o 22:17 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
themoth
niestety - miłość bezinteresowna nie istnieje - no... jedynie matczyna
Trzeba wierzyć:)
-
Ta rada już się pojawiała w wątku. Sprawdź ustawienia kompresji jpg. Bo jak widzę takie artefakty jak na 61 to ... to już nawet nie patrzę co ono właściwie przedstawia. Zdjęcie w tej rozdzielczości mogłoby spokojnie ważyć 500kB a nie 23 ;p
-
@Be_Beata. Jakim cudem to zdjęcie o rozmiarze 640x960 waży zaledwie 22 KB?
Nie sprawdzasz tego po obróbce fotki?
-
Jakoś pewnie na żywioł to wychodzi....:roll: Tak bez złośliwości...
-
Jak to nadal będzie z tableta to tak będzie niestety. Nawet do ścinania głów jest odpowiednie urządzenie.
Musisz Beato przeprosić się z komputerem
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Jak to nadal będzie z tableta to tak będzie niestety. Nawet do ścinania głów jest odpowiednie urządzenie.
Musisz Beato przeprosić się z komputerem
Cały czas uważam że tablet nie nadaje się do obróbki zdjęć. Może kiedyś za jakiś czas to się zmieni .
Nigdy nie wpadło mi do głowy aby odrabiać zdjęcia na tablecie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
koronax
Nigdy nie wpadło mi do głowy aby odrabiać zdjęcia na tablecie.
Zgadzam się. Jakie są efekty każdy widzi :???::roll:
-
Prawdę mówiąc zaczynam się poddawać... nie jeśli chodzi o zdjęcia, bo te będę robić! Natomiast jeśli chodzi o to forum, to chyba dam sobie spokój. Nie widzę sensu wrzucać zdjęć które kompletnie (jakościowo) nie spełniają waszych oczekiwań, i tłumaczyć się brakiem możliwości technicznych. Poczekam na odpowiedni sprzęt i potem zasypię was swoimi pracami...:) Mam szansę na komputer stacjonarny (pewnie bez rewelacji), kolega będzie wymieniał komputer w biurze i powiedział że może mi użyczyć stary. Nie będzie to cud techniki ale zawsze na Windowsie... To potrwa pewnie kilka tyg. Jeśli tylko uda mi się dorwać siostrzany komputer... (niestety siostra nie mieszka ze mną) to postaram się podzielić swoimi pracami.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Prawdę mówiąc zaczynam się poddawać... nie jeśli chodzi o zdjęcia, bo te będę robić! Natomiast jeśli chodzi o to forum, to chyba dam sobie spokój. Nie widzę sensu wrzucać zdjęć które kompletnie (jakościowo) nie spełniają waszych oczekiwań, i tłumaczyć się brakiem możliwości technicznych. Poczekam na odpowiedni sprzęt i potem zasypię was swoimi pracami...:) Mam szansę na komputer stacjonarny (pewnie bez rewelacji), kolega będzie wymieniał komputer w biurze i powiedział że może mi użyczyć stary. Nie będzie to cud techniki ale zawsze na Windowsie... To potrwa pewnie kilka tyg. Jeśli tylko uda mi się dorwać siostrzany komputer... (niestety siostra nie mieszka ze mną) to postaram się podzielić swoimi pracami.
Spokojnie, poczekaamy. :cool:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Beatko, mam nadzieję że nas rozumiesz. Nam też jest przykro pisać... to źle, to nie tak, za ciemne, za zimne, niostre. Po prostu, do pewnych rzeczy są odpowiednie narzędzia i nic tego nie zmieni. Wprawdzie trawnik można kosić ... nożyczkami - ale gdzie sens i logika.
Dlatego jak Saboor pisze - poczekamy :)
-
Pewnie, że poczekamy :grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Czemu chcesz dać sobie spokój z forum? Jest tu mnóstwo osób, które rzadko coś publikują, a jednak w życiu forum uczestniczą. Co do jakości zdjęć, to nie ma złotego środka. Nawet jak będziesz mieć super-hiper wypasiony sprzęt (aparat, szkła, komputer), to jedni stwierdzą, że im się podoba, a inni że nie. Każdemu z nas może się noga powinąć. Jednym rzadziej, innym częściej. Jedni mają do obróbki tzw. grajfkę i po prostu siadają i robią fotkę, która podoba się większości oglądających, a inni muszą być zwykłymi rzemieślnikami i się narobić, żeby efekt był zadowalający. Jak ze wszystkim. Ważne by być zadowolonym, z tego co się robi i starać się robić lepiej, lepiej i jeszcze raz lepiej ;)
PS.
Powyższym postem się nie przejmuj, ja się i tak na fotografii nie znam ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Czemu chcesz dać sobie spokój z forum? Jest tu mnóstwo osób...
PS.
Powyższym postem się nie przejmuj, ja się i tak na fotografii nie znam ;)
:) dziękuję za dobre słowo... będę na forum, głównie po to żeby podglądać i uczyć się. Napisałeś że trzeba być lepszym a w moim wypadku nie mogę liczyć na jakikolwiek progres w tej kwestii. Muszę poprawić warunki sprzętowe i będzie lepiej... w moim przypadku złoty środek nie istnieje. Zdjęcia są albo za wielkie albo słabe jakościowo... Zdaje sobie sprawę że widzę zupełnie inaczej zdjęcia które zamieszczam na forum niż wy.
Muszę przyznać że będzie mi brakowało waszych opinii, one były dla mnie motorem napędowym. Dzięki waszym uwagom wiedziałam czego szukać, jak poprawić błędy. Dawaliście mi kopa na dalszą pracę!
---------- Post dodany o 14:45 ---------- Poprzedni post był o 14:41 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Beatko, mam nadzieję że nas rozumiesz. Nam też jest przykro pisać [...] Wprawdzie trawnik można kosić ... nożyczkami - ale gdzie sens i logika.Dlatego jak Saboor pisze - poczekamy :)
Rozumiem dlatego własnie się poddaję...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
:) dziękuję za dobre słowo... będę na forum, głównie po to żeby podglądać i uczyć się. Napisałeś że trzeba być lepszym a w moim wypadku nie mogę liczyć na jakikolwiek progres w tej kwestii.
No wiesz co? Skąd Ci takie głupotki do głowy przychodzą?? W Twoim wypadku na: jak to okresliłaś "progres" jest szansa cały czas.
Zdjęcia to przede wszystkim: światło, kadr, temat w kadrze a obróbka to kwestia ostatnia w hierarchii. Jasne?:lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
saboor
no wiesz co? Skąd ci takie głupotki do głowy przychodzą?? W twoim wypadku na: Jak to okresliłaś "progres" jest szansa cały czas.
Zdjęcia to przede wszystkim: światło, kadr, temat w kadrze a obróbka to kwestia ostatnia w hierarchii. Jasne?:lol:
jasne :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
:)
[/COLOR]Rozumiem dlatego własnie się poddaję...
Eeeee tam, zaraz się poddawać. Mam na zbyciu komputer, nie jest to szczyt techniki, ale procek ma (chyba) 1, 5 GHz.
Monitor musiszsobie załatwić sama.
Koszt = uśmiech nr 6 :mrgreen:
Chcesz ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
jasne :D
Trzasłaś obcasami?:roll: Bo niesłychać w Markach...:mrgreen:
---------- Post dodany o 15:10 ---------- Poprzedni post był o 15:09 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Eeeee tam, zaraz się poddawać. Mam na zbyciu komputer, nie jest to szczyt techniki, ale procek ma (chyba) 1, 5 GHz.
Chcesz ?
O! Widzisz?? Wick, od razu lepiej. :grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Chcesz ?
Uśmiech :D na ten zawsze możecie liczyć :). Dziękuję za chęć pomocy... Właśnie czekam na komputer od znajomego (jak pisałam wcześniej). Zobaczę jak długo będzie trwała wymiana sprzętu w jego biurze... Bo znając go, to zawsze dużo mówi a mało robi. Będę miała na względzie twoją propozycję:)
Dziękuję!
-
1 załącznik(ów)
Tylko nie krzyczcie na mnie... :) W odpowiedniej wielkości... co do jakości... sami oceńcie :)
Wstawiam kontrolnie.
from... PS touch
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Tylko nie krzyczcie na mnie... :) W odpowiedniej wielkości... co do jakości... sami oceńcie :)
Wstawiam kontrolnie.
from... PS touch
Nie trafiona ostrość. :grin:
-
:lol: Jasne! Jasne! Jasne!
-
Ale rozdarłeś dziób..... Miej serce...:shock:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
Wywolany Przez Czarusia do tablicy (nie lubie Lodzi, jeny jakie dziury):), dziele siem:
ios - platny filterstorm, rawy na nim robilem w pelni profi narzedzie chyba najlepszy na male systemy
android - snapspeed, aviary, picsart, picshop, pixlrexpress choc ostatnio zaczalem zabawe ps touch na galaxy note 2 10.1 malzowiny
win - acdsee pro, przede wszystkim za swiatla/cienie i ogolna szybkosc dzialania, program niedoceniany w dobie lr acr i innych
ubuntu - darktable, rawtherapia i kiedys bibbla uzywalem, niezly byl
przenosne urzadzenia, niestety przy iosie androidowe apki to takie troche zabawki do fejsa
pozdrowionka
Aleś pomógł!!! A po Polsku to jak by to brzmiało? W moim wieku to już tylko uniwersytet trzeciego wieku ratuje, może bym coś zakminił!:roll:
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Trzasłaś obcasami?:roll: Bo niesłychać w Markach...:mrgreen:
Trzasnęłam i to nie byle jakimi... :D
Nie słyszałeś???
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Trzasnęłam i to nie byle jakimi... :D
Nie słyszałeś???
...a to echo grało... :-D
-
a,,, jak z jakością zdjęcia bucików?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Jakość zdjęcia jest ok. Tzn ja na tablecie oglądam teraz fotke i wydaje się ok. A rozmiar zdjęcia też jest dobry.
Tylko chyba coś z ostrością jest nie tak.
-
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Ostrość trochę mnóstwo nie trafiona, lub delikatnie poruszone - nie jestem w stanie stwierdzić dokładnie.
Trochę wyostrzyłem, dołożyłem mikrokontrastu, zlikwidowałem przepał na butkach.
Załącznik 90282 Załącznik 90281
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
jak pozbyć się przepału?
Hmmm
1. Naświetlać w trakcie robienia zdjęcia na najjaśniejszy punkt
2. Poprawić w programie - Gimp + stempelek (klonowanie najbliższego obszaru do miejsc z przepałem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Buciki są cool :D Z ostrością trochę gorzej ;)
Bezczelnie powiem, że jesteś świetnym przykładem w kwestii obróbki zdjęć na tablecie. Temat przewija się na forum już jakiś czas, jednak dzięki Tobie każdy ma czarno na białym, że mimo iż się da bo technicznie jest wykonalne, to nie jest takie proste, żeby uzyskać efekt jaki daje obróbka na komputerze. I powyższe wcale nie było złośliwą uwagą.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Hmmm
1. Naświetlać w trakcie robienia zdjęcia na najjaśniejszy punkt
2. Poprawić w programie - Gimp + stempelek (klonowanie najbliższego obszaru do miejsc z przepałem.
1. ok... postaram się
2. hmmm... Świetnie... z tym że kiedy tak właśnie robiłam to struktura skóry była zaburzona. Ponad to jak widać na zdjęciu poprawionym przez ciebie łatwo jest zapomnieć o szczegółach takich jak szew na bucie... Wiem że twoja propozycja była zrobiona na szybko... ale przypuszczam że trudno jest pozbyć się "problemu" a jednocześnie zostawić szczegóły...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
jak pozbyć się przepału?
Mniej palić.... wyregulować zapłon, gaźnik, wymienić świece.. no różnie można :roll:
-
hehehe... :lol: :lol::lol:
rozumiem że odnosisz mnie do lektury... nie można tak łatwo! nie ma to tamto... na skróty się nie da! :oops:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Jednak masz jakąś możliwość wpływu na wage (KB) zdjęcia i od razu lepiej to wygląda (kwiatek i botki). Do poprawy ostrość jak już wiesz.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Trochę wyostrzyłem, dołożyłem mikrokontrastu, zlikwidowałem przepał na butkach.
i spsułeś nieco tło
-
Udało się... po wielu próbach... sukces (wagowy)!!! Niestety z ostrością mam problem...