Odp: [Panasonic] plotki o nowym korpusie
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Jeśli ktoś liczy na G7 to niech nie liczy. Wg 43R to FT5 czyli pewniak. Zamiast G7 Panas przeceni GH3.
Nie widzę przeciwskazań.
Ja widzę, bo przestali już promować kompletnie GH3, a za to G6 wciąż jest w materiałach. Ew. włożą bebechy GH3 do obudowy G6 i sprzedadzą jako G7. Utrzymywanie obok siebie 2 puszek z tej samej serii byłoby dziwne.
Ja za to muszę się zebrać i wysłać GX7 na gwarancję (wypalone ~2 piksele na fioletowo na matrycy, nie działa na nie "pixel refresh").
Ci Brytyjczycy to są dopieszczani przez panasonica, mają znowu promocję na darmowy obiektyw panaleica 25 mm i battery grip przy zakupie GH3
http://promotions.panasonic.co.uk/of...-battery-grip/. Promocja trwa do 31 sierpnia.
Pozdrawiam
Może ktoś potrzebuje GH3 z gripem ? A ja bym przygarnął PanaLeicę :)
Panasonic LX8 sieszykuje :D
Z nowości ma mieć 1'' matrycę, video 4K, wizjer ... FjuFju!
Doczytałem, że obrazki dotyczą LX7 :(
Znalazłem artykuł ze zdjęciem i nie pasowały mi parametry obiektywu do matrycy 1". Problem przestał istnieć jak doczytałem, że na zdjęciach jest LX 7 :)
LX8 z matrycą 1" wizjerem i jasnym obiektywem 24-90 f/2-2.5 jest bardzo prawdopodobny.
Dzisiaj Panas pokazał FZ1000 z matrycą 1" i obiektywem 25-400 f/2.8-4. Kobyła się z tego zrobiła, ale obiektyw jest ogromny, do tego duży wizjer itd.
LX8 pewnie będzie minimalnie większy niż LX7 i wszystko się zmieści.
Możemy tylko podziękować kryzysowi w branży foto. Gdyby nie on, producenci jeszcze długo nie podwinęliby rękawów i nie wzięli się do roboty, tłukąc ciągle kompakty z maciupkimi matrycami i ciemnymi obiektywami. Nagle się okazało, że jednak można robić porządne aparaty.
Podejrzewam, że w tym roku będzie wysyp kompaktów z matrycą 1". Ponoć jeszcze Olek X-Z3 i Fuji X30 czekają w kolejce.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Ponoć jeszcze Olek X-Z3 i Fuji X30 czekają w kolejce.
Do tego P8000 Nikona też ma mieć jednocalówkę...
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
fz1000 - kompakt doskonały?
800g - fajny kompakt ;)