Odp: Wątki oceny zdjęć. Czy to ma sens?
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
[...]
Natomiast jesli ktos czuje potrzebe podlubania w moich zdjeciach, ktore prezentuje i pokazania jaka on ma wizje, to prosze bardzo. Nawet chetnie udostepnie surowy oryginal, bo wtedy takie dlubanie ma sens. Jedyne na co nie moze taka osoba liczyc, to moje stwierdzenie "no faktycznie tak jest super, glupi bylem ze zaprezentowalem to co zaprezentowalem, Twoja wersja jest lepsza". Bo nie ma bezwzglednie lepszej - jest moja interpretacja i czyjas. I to uszanuje. [...]
Masz całkowitą rację, bo trudno wymagać, żebyś zachwycał się swoją pracą przerobioną przez kogoś innego, w przypadku gdy nie była to ot tak zrobiona fotka, tylko coś nad czym się napracowałeś.
Przypomina mi się tu Gotye, który już ma dość swojego "Somebody...", bo nie dość że na okrągło grają go we wszystkich stacjach, to jeszcze dostaje całe tony remixów.
Nie zmienia to faktu, że inni mogą widzieć Twoją pracę inaczej i jeśli zamieszczają zmodyfikowaną wersję z pisząc "a ja bym to pokazał tak". To chyba nie jest tak źle. Gdyby było "powinieneś to pokazać tak", no to możesz mieć obiekcje, bo ktoś próbuje Ci narzucić swój sposób percepcji.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Pozdrawiam (liczac sie z tym ze ubylo mi sympatykow kilku, jesli w ogole jacys byli)
Wątpię by było aż tak źle.
Mogę być w błędzie, ale czy mnie się zdaje, czy dyskusja schodzi na temat dotyczący jednego wątku?
Jak tak sobie czytam ten wątek, to przypomina mi się pewna recenzja albumu. Była to płyta zespołu Tool, Lateralus, powszechnie lubiana i ceniona, uznawana za najdoskonalniejsza w ich karierze. Pewien pan recenzent dał jej ocenę 1,5 /10. Płyta mu się niespodobała, gdyż w jego odczuciu była za dobra, nagrana z matematyczna precyzją. Pomimo iż brzmi to śmiesznie należy pamiętać, że ile głów tyle opinii. Dopóki dajemy porady, czy zwracamy uwagę na rzeczy które nam nie pasują w danym zdjęciu, dopóty nie ma w tym nic złego. Problem zaczyna się w momencie gdy próbujemy komuś narzucić własną wizje.
Najlepszym pomysłem jest jednak zachowanie dystansu do tego co piszą inni i jednocześnie próba zrozumienia punktu widzenia innych użytkowników.
To ja muszę się sam ubiczować, albo mnie zlinczujecie , bo to ode mnie się zaczęły te poprawki... Ehh, głupio człowiek tera się czuje....
Cytat:
Zamieszczone przez
merti
To ja muszę się sam ubiczować, albo mnie zlinczujecie
, bo to ode mnie się zaczęły te poprawki...
Ehh, głupio człowiek tera się czuje....
merti ... ciebie jeszcze na świecie nie było :-D jak ja pięściakiem, na ścianie jaskini, kolegi mamuta poprawiałem :-D, więc oddaj ten bat.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
merti ... ciebie jeszcze na świecie nie było :-D jak ja pięściakiem, na ścianie jaskini, kolegi mamuta poprawiałem :-D, więc oddaj ten bat.
Cholera, a ja się cały czas zastanawiałem, kto taką wielką trąbę biednemu mamutowi dorysował :p
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Cholera, a ja się cały czas zastanawiałem, kto taką wielką trąbę biednemu mamutowi dorysował :p
Się nie przyznaję, ja przy kłach majstrowałem ... ale wydało mi się że za stalagmitem Mirkus Sapiens się czai ... .:-P
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Przecie to mamucica byla.Abo transfery juz wtedy byly modne i tecze kolorowe.
Sabor o tym wiedzial,ze to mamucica,bo narzekal,ze gotowac nie ume,reszta OK
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Przecie to mamucica byla.Abo transfery juz wtedy byly modne i tecze kolorowe.
Sabor o tym wiedzial,ze to mamucica,bo narzekal,ze gotowac nie ume,reszta OK
I dlatego w kły zarobiła nie łumie gotować - jest skończona.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
I dlatego w kły zarobiła nie łumie gotować - jest skończona.
Znaczy.. zupa była za słona? :)
T.