To tak przy okazji...
A jak ma sie to zastrzezenie?
Skoro ktos wystawia aukcje, to jest to imho raczej zobowiazanie... Czy nie?
Wersja do druku
Nie ma znaczenia, że dostało jakieś id czy cokolwiek innego. Jak wcześniej napisałem po złożeniu zamówienia przychodzi wiadomość potwierdzająca ten fakt i nie ma ona żadnego prawnego skutku. To jest tak jakbyś zadzwonił do sklepu i powiedział, że chcesz kupić e-30 a sprzedawca powiedział, że przyjmuje do wiadomości, że chcesz kupić. Nie oznacza to jednak, że umowa została zawarta.
Rzecznik napisała mi, że musi być potwierdzenie ze strony sprzedawcy w obojętnie jakiej formie, że sklep przyjął moją ofertę. A tutaj tego nie było i koniec kropka.
Legal - E30 to mój pierwszy Olek. Dlatego nie należy mi się nic oprócz torby...
Pozdrawiam
Od kilku dni w watku o promocji e-30 piszecie glownie o jakims sklepie i jego kuriozalnej ofercie zbijajacej cene e-30 po odliczeniu wartosci 2 promocji (plecak + lampa/grip) i odliczeniu tego enigmatycznego 14-54 (jesli to bylaby II) prawie do ceny ok. 1570 zł.
Być może cuda się zdarzają, ale chyba nie w neo24.pl i nie w sytuacji, kiedy dolar pnie się tak w górę.
A do rzeczy: informuje, ze 16 lutego nadeszla przesylka DHL: lampa FL36R - ponownie w srodku list z usmiechnietym prezesem, tym razem (to juz nie torba) rowniez czysta, dwuletnia gwarancja bez kodu i wpisow o serialu. Mysle, ze warto przechowac sobie cala dokumentacje promocyjna w skanach i zdjecia przesylek na wypadek koniecznosci serwisowania lampy lub jej sprzedazy.
Reasumujac - 'promocja podwójna' na e-30 dziala - jestem żywym dowodem jej funkcjonowania!
Pozdrawiam wszystkich klubowiczow!
Jeszcze musze dodac, ze od sklepu FZ otrzymalem przy zakupie e-30 gratisy: T-shirt Olympusa i czapeczke Four-Thirds e-System. Nie odbierajcie tych informacji jako zachwyty nad wlasna decyzja o zakupie e-30 - to czyste fakty do wiadomosci OlympusClub - mysle, ze uzyteczne.
A ja właśnie otrzymałem promocyjną FLkę- natomiast jak na razie ani widu ani słychu o plecaku.
Ja wczoraj zamówiłem obiektyw do Nikona w sklepie e-market, bo cena mnie skusiła. Telefonowałem nawet i powiedzieli, że właśnie obiektywy się skończyły, bo mieli tylko dwa, ale w ciągu 10 dni zamówienie powinno być zrealizowane. Przysyłają mi dzisiaj maila, że termin dostawy wynosi ponad 14 dni i dlatego zamówienie zostało anulowane. Ja do nich odpisuję, że poczekam te 14 dni. A oni, że zamówienie jest błędne i zostało anulowane.
Hehe. Akurat coś sprzedadzą ...
Niektórzy nieuczciwi sprzedawcy, którzy chcą się wylansować, podają najniższą cenę, żeby pokazać się na pierwszym miejscu w przeglądarce. Jak ktoś zajrzy to może przeszuka resztę strony w poszukiwaniu okazji.
Obiektyw tańszy o 300 zł niż na rynku, a wszystko pozostałe w cenach z księżyca.
Jak wygląda działanie e-30 razem z manualnymi szkiełkami? np OM 50mm? testował już ktoś? :)
Ja wysłałem w zeszły piątek papiery do Olka (wszystko zgodnie z instrukcja Legala z tego wątku - str 8 post #76 - THX - zaraz kliknę REP) i teraz już się nie mogę doczekać kiedy przyjdą prezenty.
Szczególnie wyczekuje plecaka, bo chwilowo nie mam żadnego i muszę korzystać z pożyczonej od kumpla niewygodnej torby.
Ale w moim przypadku w operację "zakup e-30" wdarła się łyżka dziegciu:
Po rozpakowaniu zaślepki wizjera okazało się, że ma ona ułamana jedną z szyn na których się ja wsuwa a miejsce po muszli ocznej :/
Zaniosłem do sklepu - ma być wysłane do Olka na gwarancji - ciekawe czy wymienią...
Nie będę tego za często używał, ale jak wybuliłem tyle kasy za nówkę body to chciałoby sie mięć wszystko co ma byc w zestawie sprawne...
Ja swoje extra graty, czyli lampe i plecak otrzymalem dzis w jednym kartonie , czyli 9 dni po rejestracji i wyslaniu potrzebnych papierkow :) Zostawilem sobie swietny plecaczek ,a lampa poszla dzis na allegro za 600 zl z przesylka jak cos......