-
2 załącznik(ów)
Dzięki za wpisy, odwiedziny i komentarze.
Jako, że ostatnio na forum była seria powrotów z ciepłych krajów, ja dla odmiany wróciłem tydzień temu z zimowej krainy. W zasadzie, z daleka nie wracałem.
Był to wypad sponsorowany przez ciekawość i chęć przetestowania, jakie rezultaty w terenie da się uzyskać z moim nowym E-3. No i gdy tylko nadarzyła się pierwsza przyzwoita okoliczność pogodowa, pognałem.
Zadowolony jestem, nie powiem, aparat nie wykazywał oznak zmęczenie tym łazęgowanie, wcześniej wymiękłem ja, gdy mi się śnieg w butach roztopił (do łażenia w zaspach ubierajcie stuptuty!). Ale i tak dopiero po pięciu godzinach.
Mam pytanie, czy ktoś potrafi opanować zieleń, którą generuje E-3? W terenie tego nie było widać, ale na kompie zdjęcia z iglakami... No taka ta zieleń niewesoła. Następnym razem ustawię na vivid, ale może ktoś już ma jakiś przepis.
A, zdjęcia, byłbym zapomniał.
-
54 - mniam, fajne.
na 58 zieleń świerków wpada w czarny czy to mój monitor tak wyświetla?
-
58. ładne, zieleń u mnie ok - zielona, lekko oliwkowa.
57. jakoś tak... nijako dla mnie.
-
57- lubię tak poprzecinaną biel sniegu cieniem i pniami drzew. Jest jakiś urok w tym widoku.
58- zimowa przestrzeń, śnieżna biel polany otoczona ośnieżonym lasem a na okrasę błękit nieba. Lubię takie i podoba mi się.
-
O mamo! Jaki błękit, ja też widzę zielony zafarb na 58! :roll:
-
Ja też oglądam na lapku więc o kolorach nie mogę się wypowiadać Sam pare fot robiłem na tym sprzęcie i od razu dostałem baty za kolory. Kadry za to świetne, cienie, symetrie, fajne widoczki wszystko co potrzeba. Pozdrawiam
-
Zdj.58 - podoba się ta zimowa sceneria,pokusiłbym się o wyciągnięcie nieba bo jest interesujące.
Co do zieleni - w mojej trójce,nie widzę takiego problemu i tu raczej też go nie widzę - prawdopodobnie nie został dobrany właściwy WB ale i tak nie jest źle.Aby byc pewnym 'białego' śniegu a co za tym idzie pozostałej tonacji,w takich warunkach polecam ustawic WB ręcznie,najlepiej za pomocą szarej karty.
-
3 załącznik(ów)
Uf... Ciężkie czasy minęły, śniegi puściły, zasadniczo powinno być lepiej. Jednak wobec zdecydowanego braku kropki nad 'i' w obecnym wydaniu pogody, nostalgicznie grzebię sobie w dysku... I tak w ramach zaklinania objawienia wiosny:
-
mi się podoba 54 a skąd robiona 59?
-
3 załącznik(ów)
Uf, mam nadzieję, że to ostatnie w tym sezonie nostalgiczne rozliczenia z zawartością dyskowego archiwum :) Pogoda się zrobiła, a jutro doskonała okazja do rozpoczęcia pogodnego pstrykania - oby tylko Jury nie zamknęli :)