Mój error. To chyba jednak 2:3. Sorx.
Wersja do druku
Mój error. To chyba jednak 2:3. Sorx.
Po 50-tce trzeba się trochę przyzwyczajać.
? 400x600?
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
:-) Dlatego zawsze zostawiam ramkę po skanowaniu, żeby nie było wątpliwości. Tutaj ramka dorabiana, bo nie ja skanowałem, ale zdjęcia są niekadrowane, z ręką na sercu.
Zmyliła mnie ta fota. Faktura piachu wydłużyła optycznie fotę. Głowę był sobie dał uciąć, że kadr był przycinany po bokach.
Ja mam zupełnie inne podejście. Nie ważne, czy zdjęcie zrobione smieną, lomo, zenitem, hasselem, D-trójką czy pudełkiem po butach. Byleby było okej. Nie uznaję jedynie fotomontaży w zdjęciach reporterskich (to prawdziwa zbrodnia:cool:, nieprawdaż Rocco :wink:).
Niech się nazywają złodziejami, byle tylko nie kradli...
Krowy i piasek świetne. Późno już więc odniosę się tylko do dwóch ostatnich, choć poprzednie zdjęcia też obejrzałem. I to z niekłamaną przyjemnością.
To nie było zdjecie reportażowe, nieprawdaż Rafale?
Raczej, jak ja to nazywam, "wakacyjna architektura". Ptaszki ożywiły kadr bo mi się nudny wydawał... ;)
A z tymi złodziejami to nie skapowałem (patrz podpis ;) ).
To też do mnie? :roll:
Ad rem, BW bardziej mi się podoba.
Rozumiem teraz, że podchodzisz do tego klasycznie, jaki film zastosowałeś, taki kadr wynikowy. Ja nawet nie zwróciłem uwagi na to, czy to zdjęcie cyfrowe" czy "analogowe" :roll:
w oborze ładnie wpada światło przez wrota i częściowo okna i własnie to wnosi trochę życia do tych biednych przykutych łańcuchami do stanowiska krówek. Z Szkocji podoba mi się zarówno w kolorze jak i bw w pierwszym główną rolę gra kolor a w drugim faktura piasku.
Krowy bardzo na tak. Światło, kadr, GO, ekspozycja. Świetnie.
W zdjęciu o odpływie zachwyciłem się kolorami.
Kochani moi, serdeczne podziękowania za komentarze. Zarówno za te dotyczące zdjęć, jak i Waszego (i mojego) podejścia do fotografii.
Kolejne zdjęcie nosi tytuł Sztuka kamuflażu. Zrobione jakieś 100 metrów od Radka P. rozdającego otworki :-)
17.
The art of camouflage sur Flickr : partage de photos !@@AMEPARAM@@http://farm4.static.flickr.com/3251/2600705691_1d24a4e2cf_m.jpg@@AMEPARAM@@2600705691@ @AMEPARAM@@1d24a4e2cf