-
6 załącznik(ów)
Odp: ABIR - zdjęcia wszelakie
drugim miejscem dywanowego kraju, gdzie wybrałem się z aparatem był szczyt Tahtali Dagi - 2365 m n.p.m. niby nic szczególnego. jednak na szczyt prowadzi najdłuższa i najnowocześniejsza w Europie kolejka linowa. Różnica wzniesień to ponad 1600m, a długość przejazdu to ponad 4 km, czas ponad 10 min. dla tych co lubią widoczki - warto odwiedzić to miejsce. najpiękniej jest tam pewnie o wschodzie i zachodzie, no ale.. ja byłem w ciągu dnia
jedzie się na szczyt takimi nowoczesnymi, klimatyzowanymi, z telewizorami w środku wagonikami
158.
Załącznik 105084
z jednej strony jest widok na morze i krajobrazy porośnięte lasem
159
Załącznik 105085
można też coś zjeść i wypić pod parasolem słonecznym. dla żądnych wrażeń jest lądowisko gdzie można z instruktorem uprawiać paralotniarstwo
160.
Załącznik 105087
161.
Załącznik 105088
z drugiej za to strony krajobraz raczej surowy, może nawet księżycowy
162.
Załącznik 105086
163.
Załącznik 105089
polecam jako ciekawostkę i dla tych co lubią na wszystko patrzeć z góry:grin:
-
Wyobrażam sobie jak tam musi być pięknie gdy jest mgła lub niskie chmury
-
Fajnie, podoba mi się. Tam nie byłem, więc z przyjemnością oglądam :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Wyobrażam sobie jak tam musi być pięknie gdy jest mgła lub niskie chmury
byłem tam tylko 1 godzinę bo taki jest harmonogram. ale gdyby odwiedzić to miejsce w różnych porach dnia możnaby zrobić kilka świetnych zdjęć
-
Ostatnie 2 wrzuty bardzo dobre. Mnie naj bardziej spodobało się 153. Super :)
-
Wziąwszy pod uwagę to, co się dzieje za oknem wpadłam się tu pogrzać :)
Fajnie tu i ciepło ;)
-
4 załącznik(ów)
dziękuję wszystkim za odwiedziny. trzecim miejscem, które odwiedziłem z aparatem był wodospad kursunlu.
Jadąc na urlop do krainy skórzanych kurtek przeczytałem gdzieś, że jest tam dużo wodospadów. i rzeczywiście, tam gdzie ja pociłem się na leżaku i wlewałem w siebie drinki najbliżej miałem do zespołu wodospadów o nazwie kursunlu. Jest to zagospodarowany park wokół rzeki i wodospadów. jak ktoś lubi inhalacje rodem z Ciechocinka, Inowrocławia lub trochę nowsze z Konstancina:mrgreen: to jest miejsce dla niego. Świeża bryza mgiełki czystej wody jest wszechobecna. to miejsce polecam też jako możliwość odspawania się od drink baru przy basenie. mi to pomogło:mrgreen:
164.
Załącznik 105516
165.
Załącznik 105517
166.
Załącznik 105518
167.
Załącznik 105519
-
ładnie wodę rozmyłeś a jak sądzę światła było aż nadto. Używałeś filtrów szarych? możesz coś polecić? ja próbowałem kiedyś z jakimiś tanimi ale dawały brzydki niebieskawy zafarb.
-
tak, spowolnić migawkę w świetle było trudno, choć z pomocą przyszła sama natura - mam na myśli w miarę szybki nurt rzeki. używałem niedrogiego marumi light control-8. na moje potrzeby wystarcza
-
Ładnie wygląda ta rozmyta woda. :grin:
-
Świetne widoczki z wodą.:grin:
-
Fotki z wodospadu Kursunlu świetne, cóż kiedy system zepsuty więc plus tylko w pamięci ;)
-
4 załącznik(ów)
na koniec jeszcze 4 kadry z tego samego miejsca
168.
Załącznik 105554
169.
Załącznik 105555
170.
Załącznik 105556
171.
Załącznik 105557
-
Bardzo ładne. Bardzo mi się podoba ta rozmyta woda. A miejsce też widzę że ładne jest. :)
-
Obie wrzutki z wodospadami świetne :grin:
-
Woda kapitalnie wyszła. Bardzo fajnie :D
-
Patrzę na tę wodę, i gdybym tam był, to niechybnie wlazłbym w nią, po samą szyję, głębiej nie, oddychać trzeba.:-P :mrgreen: :mrgreen:
-
Odważny jesteś. Moja teściowa wchodzi po kolana i mówi, że ją woda dusi :mrgreen:
-
Dobrze, ze nie parzy, musiał byś egzorcystę zatrudnić, a to kosztowne jest. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
-
A to mnie nie stać, niech parzy :mrgreen:
-
Seria wodospadowa przecudna. I ten kolor wody... Coś pięknego! Hmmmm... Też bym się zanurzyła :roll:
-
Rzekłbym "Przecudnej urody"
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Rzekłbym "Przecudnej urody"
168 i 170 zwłaszcza.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Lolita
Seria wodospadowa przecudna. I ten kolor wody... Coś pięknego! Hmmmm... Też bym się zanurzyła :roll:
Oooo ! Będę miał towarzystwo. :-P :mrgreen:
-
-
dzięki za pozytywne wpisy
fajnie że jest wesoło
Cytat:
Zamieszczone przez
henry1
Oooo ! Będę miał towarzystwo. :-P :mrgreen:
nobilitacja pełną gębą, zaszczycunek:mrgreen:
-
5 załącznik(ów)
znów całkowita zmiana tematu
kilka fotek z sobotniego wyjazdu do Władysławowa. Chciałem zobaczyć resztki Ksawerego. co prawda wiatr ucichał lecz w strefie przybrzeżnej nadal było około 8 Bft. moc fal była ok ale zawiódł kierunek wiatru. Północno - zachodni wiatr nie sprzyjał we Władku spektakularnym zjawiskom
172.
Załącznik 105975
173.
Załącznik 105976
174.
Załącznik 105977
175.
Załącznik 105974
dla porównania inny kierunek wiatru i już lepiej, choć siła troszkę większa
176.
Załącznik 105982
-
No tak, jak się nie ma w domu prysznica, to trzeba jeździć nad morze. :mrgreen: Fajne fotki. :grin:
-
Fotki super, ale szkoda, że bez exifów.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Namor1
A do czego Ci tu exif potrzebny??
-
Cytat:
Zamieszczone przez
henry1
No tak, jak się nie ma w domu prysznica, to trzeba jeździć nad morze. :mrgreen: Fajne fotki. :grin:
to było kilka lat temu, ale pamiętam jak dziś - te chłopaki w przerwie między falami weszli na podstawę latarni, zaraz przyszła fala co zakryła całą latarnię. zeszli na dół, przechodzili obok mnie, wszystko co mieli na sobie było przemoczone, woda ciekła z nich jak z prysznica:mrgreen:. nawet ich to cieszyło. na pewno było niebezpiecznie i mogło skończyć się tragedią
---------- Post dodany o 20:41 ---------- Poprzedni post był o 20:39 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Namor1
tam gdzie daję fotki do zmniejszenia standardowo wycinają. jak cię coś interesuje pisz na pw
-
Cytat:
Zamieszczone przez
abir
Ależ, w wodospadowych była woda i tu jest woda. Wszystko w temacie, tylko tam się lało z góry, a tu wali z dołu. A fotki fajne, na Sopockim molo fajnie jest jak takie fale są i się próbuje przejść tymi dolnymi "pomostami" ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Namor1
Nie opowiadaj, w exifie stoi jak byk:
Data wykonania: 2013-12-07
Opis: OLYMPUS DIGITAL CAMERA
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Nie opowiadaj, w exifie stoi jak byk:
Data wykonania: 2013-12-07
Opis: OLYMPUS DIGITAL CAMERA
O to Stoi jeszcze ze sRgb i ze W peesie na aspirynie grzebane:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
-
Ponieważ jestem zupełnie zielony w robieniu zdjęć ze świadomością :wink: to ciekawią mnie parametry wykonania zdjęcia, rodzaj obiektywu itp.
-
Fajne mokre zdjęcia :) eeech, u mnie Xawery trochę dmuchał, ale to był pryszcz w stosunku do północnej Polski
-
Z przyjemnością nadrobiłem zaległości w twoim wątku abirze. Widoki z Turcji zwłaszcza wodospady wspaniałe. Ksawery nieźle pokazany. Rozumiem, że kąpiel była raczej nie wskazana :)
-
Nadrobiłem zaległości i powiem, ze piękny ten wąwóz ze zdjęć 149-155. Serie 164-167 i 168-171 też bardzo fajne.
No, ale na 176 to jednak ten żywioł widać.
-
1 załącznik(ów)
dziękuję za wpisy.
właśnie przeglądam swoje zdjęcia i trafiłem na takie jesienne spokojne, i nie w kolorze - co często się nie zdarza, co by odpocząć od wody i wiatru:roll:
można by powiedzieć, grzybobranie łączy pokolenia
177.
Załącznik 106374
-
Cześć Abir,
Wodospady miłe w odbiorze, ładne to to.
Władysławowo dokumentacyjnie OK.
Grzybobranie - niby jesienne, ale nie czuć, niby grzybobranie ale tylko z nazwy, niby łączy pokolenia - ale równie dobrze to mogą być dziadkowie z wnuczkiem, bez etapu pośredniego... ale na pewno zdjęcie ma dla Ciebie wartość sentymentalną i do tej szuflady można je wrzucić.
pozdrawiam,
-
Cytat:
Zamieszczone przez
abir
kilka fotek z sobotniego wyjazdu do Władysławowa. Chciałem zobaczyć resztki Ksawerego. co prawda wiatr ucichał lecz w strefie przybrzeżnej nadal było około 8 Bft. moc fal była ok ale zawiódł kierunek wiatru. Północno - zachodni wiatr nie sprzyjał we Władku spektakularnym zjawiskom
172.
Załącznik 105975
173.
Załącznik 105976
174.
Załącznik 105977
175.
Załącznik 105974
dla porównania inny kierunek wiatru i już lepiej, choć siła troszkę większa
176.
Załącznik 105982
Wladyslawowo jak tak wieje z N do E to jest ciezko na wejsciu i wyjsciu, port jest zamkniety.
Rozgwiazdy na falochronie tylko czekaja na nierozwaznych....