Samego Spodka nie oceniam, bo dawno w tych okolicach wieczorem nie byłem, ale pomnik wyszedł jak najbardziej prawidłowo.
Wersja do druku
RAFy chcesz?
---------- Post dodany o 22:59 ---------- Poprzedni post był o 22:56 ----------
Dzięki :)
To "białe" to przeszklone elementy infrastruktury (budynki biurowe, techniczne...).
---------- Post dodany o 23:00 ---------- Poprzedni post był o 22:59 ----------
No właśnie, mam tu dylemat jak kadrować... sprawdzę. Dzięki za uwagę. :)
Chcę, czemu by nie. Lepiej może nie być, ale chcę.
Tak ktoś ma ochotę pogrzebać, to będzie mi miło.
http://1drv.ms/1uuLmna
http://1drv.ms/1uuLzXp
http://1drv.ms/1uuLFye
Sepi19, które ciasne kadrowanie bardziej Ci odpowiada?
116.
Załącznik 139411
117.
Załącznik 139412
Z tych dwóch, zdecydowanie drugie.
Pozwoliłem sobie "delikatnie" grzebnąć.
Załącznik 139413
Widzę, że światełek trochę pogasiłeś... ;)
Ja aż tak głęboko nie lubię ingerować w kadry. :)
Kusiło mnie usunąć cały drugi plan, ale bałem się, że mi nakopiesz ;)
ps. też nie lubię takiego "grzebania", ale zawsze to lepsze, niż dodawanie czegoś do kadru ;)
Bardzo podobają mi się dwie foty.
103-bardzo fajnie skadrowane. Zastanawiałem się nad obcięciem dołu o kilka pikseli:wink: Dobry pomysł na wykorzystanie światła latarni "wychodzącego" spod skrzydła.
104-miejsce i scenka czaderska. Fajny kadr. Ale tak sobie myślę, że ta technika jednak nie lubi półśrodków. Min 3XRAW :-P Z drugiej strony zastanawiał bym się czy rzeczywiście tutaj HDR(jaki by nie był) jest potrzebny.
Tak sobie luźno myślę i oczywiście nie neguję wyboru techniki.
Dzięki :)
Dziel się śmiało swoimi uwagami! Jest mi niezmiernie miło, jak ktoś ma ochotę skrobnąć ze dwa słówka. :)
RAWki też mam, tylko, jak napisałem wcześniej, zastanawiam się czy focić tylko w JPG czy jednak w RAWkach... Stąd takie eksperymenty. Ehhh dylematy... ;)
---------- Post dodany o 00:12 ---------- Poprzedni post był o 00:11 ----------
Ja, taki pacyfista? ;)
Ostatnie zdjęcia mostów bardzo dobre. Jubileuszowa wrzuta inna od dotychczasowych zdjęć ale ciekawa. Zdjęcie spodka rewelacyjne.
Dziękuję za odwiedziny i komentarze.
Z dzisiejszego (właściwie już wczorajszego) spaceru po Krakowie...
118.
Załącznik 139904
Lubie takie ujęcia szynowe ale lepiej wychodzą z żabiej perspektywy tym bardziej jak popada (masz odbicia) i w dodatku w tle masz jakieś fajne ujęcie otoczenia :)
CzaRmaX, dzięki za wizytę. Niestety żabia, w tym przypadku, kolidowała z moją wizją pokazania tych "zbiegających się inaczej" szyn tramwajowych. :)
---------- Post dodany o 01:12 ---------- Poprzedni post był o 01:10 ----------
Ostrzegałem, że będzie ostro :)
Dzięki za poświęcony czas. Tylko jedna moja uwaga - moim zdaniem za bardzo wyprałeś fotkę z żółtego.
Ano chyba, że tak. Przepraszam ale nie zrozumiałem Twojego przesłania ale to z bardzo prozaicznego powodu. Mieszkam w Łodzi, która to z racji różnych eksperymentalnych koncepcji budowlano-drogowo-komunkacyjnych przeprowadzanych przez dziesięciolecia posiada (teraz co raz mniej) takich szyn tramwajowych, które biegną i nagle ich nie ma albo coś gdzieś skręca po czym coś gdzieś idzie prosto. Tak więc jestem do tego przyzwyczajony i stanowi to dla mnie normę. To tak samo jakbyś góralowi pokazywał foty gór albo rybakowi foty morza :)
A ja chłopak z prowincji jestem, więc jak przyjeżdżam do dużego miasta to... ;) :mrgreen:
..... szyny nam przestawia ;)))). Super fotka, tak na marginesie ;)
Dzięki za komentarze, ale widzę, że trzeba popracować nad kadrem :)
118 bardzo, bardzo ładne.
Krakowskie szlajanie... cd.
119. Czy to noc czy już świt?
Załącznik 140172
Znam odpowiedź. Podpowiem, że ta łuna od świateł Rynku Gł.
Bardzo ładne zdjęcie. Ładna prosta ale przemyślana kompozycja.
Dzięki za odwiedziny i komentarze.
Cissic, jak przyjeżdżam to przeważnie nie mogę ;)
Wieczorne focenie bardzo mnie wciągnęło...
to Kanonicza od strony Wawelu czy źle kojarzę ?
z którego szlajania to było - tego ostatniego co mnie nie było ??
ładne światełko - podoba mi się klimat :)
Ula, miejscówka się zgadza, szlajanie też :)
120. Współcześni Bonnie i Clyde...
Załącznik 140369
121. Nie tylko człowieki...
Załącznik 140370
brak mi w 120 pełnego łuku - to cięcie mnie razi
okrąglak jak okrąglak... ostatnio mi zapiekanki z niego zaszkodziły więc się nie wypowiem :-P
120 - tytuł świetnie dobrany:)
121 - ja tam nic jeszcze nie jadłem więc też nie wypowiem się:mrgreen:
120. "Klajd" się nie rzuca za bardzo w oczy ;) :) , ale może o to chodziło... nie zauważyłem go w pierwszym momencie:mrgreen: