dziękuje że wpadłaś i podzieliłaś się opinią
Wersja do druku
dziękuje że wpadłaś i podzieliłaś się opinią
Mysle, ze powinienes zwrocic wieksza uwage na jakosc i tersc Twoich zdjec niz na ich ilosc.
Moze lepiej mniej ale cos bardziej starannego.
O panu w gaciach juz napisala kolezanka :???:
co do jakości mam nadzieje że to przyjdzie z czasem i z 14-54 :wink: treść hmmm nie do końca się zgodzę :wink:
w ostatniej serii brakuje mi ostrości
tu z kolei kolarz którego złapałem na ścieżce prowadzącej do tej niesamowitej plaży na dole :wink:
Gdyby było ostrzej, byłoby doskonale.
tak niestety wiem pan był w ruchu a ja tryb A i niestety lekko poruszone dzięki ,że wpadłeś :wink:
Na razie pstrykasz ludzi jak popadnie. W tym zalewie znalazłem tylko jedno zdjęcie z dobrze oświetloną twarzą. Nie znoszę nudnych ujęć od tyłu, nieźle, że pary razy nawiązałeś kontakt wzrokowy.
Owszem ciekawią mnie takie strzały bo dla mnie jest to egzotyka ale nie widzę tu świadomej działalności a raczej ekstensywną fotografię.
Fajnie, że dałeś opis do zdjęcia z kolarzem.
Jednak samo zdjęcie mnie nie przekonuje. Bardziej skupiam się na marce roweru niż na człowieku czy może sytuacji.
Dobrze prawią koledzy i koleżanki, ze swojej strony mógł bym powiedzieć że te zdjęcia to skala szarości a nie BW, pobaw się kontrastem poziomami i kolorem czarnym ;)
tak fotografuje ludzi na tej plaży ,i staram się zapisać jakieś emocję ,ciekawe sytuacje i nie zgodzę się że kadry są przypadkowe .Mają na pewno sporo do zarzucenia jeśli chodzi o aspekty techniczne uczymy się i staram się isć do przodu ,a czy tak jest no cóż .Wszystko wymaga cierpliwości szczęścia i czasu pozdrawiam
raz zdjęcia wychodzą lepiej raz gorzej. raz się za nie obrywa raz się jest chwalonym.myślę, że należy każdą wypowiedz i radę przeanalizować i pamiętać o niej na przyszłość, a nie cały czas negować wypowiedzi bardziej doświadczonych osób (i nie mówię tu o sobie).
a jesli chodzi o emocje. to jakie emocje ma w sobie to zdjęcie https://forum.olympusclub.pl/attachm...7&d=1309173692
ale ja nie neguje pisze o tym jak ja to widzę jestem bardzo wdzięczny moim kolegom i koleżanką którzy dzielą się ze mną opiniami i radami i z większością się zgadzam a z niektórymi nie do końca .Zgadzam się z twoim stwierdzeniem ,że raz jest dobrze a raz gorzej ,byłem świadomy tego przenosząc mój wątek ze zdjęciami tu liczę na bardziej doświadczonych fotografów ,i ich zarówno złe i dobre opinie na temat moich prac .I liczę że z czasem pozytywne opinie wyprą te negatywne a moja fotografia zyska na tym i zamieni się z fotografii byłe było na świadomą .... ale się rozpisałem i rozmarzyłem hmmm a teraz do pracy rodacy pozdrawiam i dziękuje wszystkim za opinie i rady jestem otwarty na kolejne
czasem niestety tak mam i niestety coraz bardziej przychylam się twojemu zdaniu zdjęcie zostanie usunięte przepraszam :oops:
Tu trzeba się na coś zdecydować, drogi kolego. Albo do fotoalbumu rodzinnego, albo porządne b&w reportażowe. Pamietaj też, że 14-54 sam za Ciebie tego nie zrobi...
Powodzenia.
moja propozycja do konkursu ,wszak teraz to logo jest Bogiem ludzie wieża w metki i loga ...
Podoba mi się ta praca, moźe było by lepiej mniej pomarańczowo ale tak by trzeba było popróbować.
Sam nie mam pomysłu na taki temat.
Pozdrawiam AP.
Podoba mi sie, ciekawy pomysl i wykonanie :) chociaz moze ciut za ciemne...? Trzeba mocno patrzalki wytezyc by dostrzec ze to LV, a to chyba wazne, skoro zdjecie konkursowe i marka ma byc czescia przeslania o ile dobrze zrozumialam...? Moglam tez zrozumiec zle, bo jeszcze porannej kawusi nie wypilam, wtedy przepraszam, zamykam sie i jak najbardziej jestem na tak :D I jeszcze cos, ludzie z boku mi nie przeszkadzaja tak bardzo, bo i sciane widac w tle etc etc wiec wiadomo ze fota strzelona do wystawy, ale te na samym srodku (Twoje chyba) nie daloby sie ich jakos usunac? Albo wrocic tam i zrobic zdjecie z wnetrza sklepu? Pozdr.
no niestety ten cień to ja przechodziłem tamtędy i po prosty pomysł przyszedł mi do głowy chciałem uchwycić przechodniów .Logo firmy myślę ,że sam fason torebki mówi wystarczająco (takie nadgryzione jabłuszko ):wink:,z tego co się orientuje jest bardzo rozpoznawalna a i na zdjęciu nie jest motywem dominującym .Logo to ,,nowa ,, religia bez ludzi nie ma miejsca bytu bo to została wymyślona prze ludzi dla ludzi :???:
a ja bym je delikatnie z prawej przycięła aby prawe i lewe okno były symetrycznie
i troszkę mi przeszkadza że leci w prawo to zdjęci
witam odwiedzających zapraszam do podzielenie się opinią na temat nowych prac które dzisiaj zamieściłem .Niedzielny poranek miejscowość Killiney Irlandia :wink:
Trojka, piatka, szostka oraz osemka odpowiadaja mi najbardziej .
dzięki pozdrawiam
Dobrze, że to Ty wybrałeś zdjęcie do galerii.
Ja miałbym problem - wszystkie fajne.
zapraszam do śledzenia wątku to dopiero początek serii z dzisiejszego poranku dziękuje z odwiedziny :wink:
Parzyste i 7. mają ciekawsze światło, jedne więcej i inne mniej. Unikałbym ujęć z głębokimi cieniami , lub rozjaśniał je programowo w postprodukcji.
I jeszcze jedno - ściągnąłem jedno z tych zdjęć - jego wielkość to 893 KB (bajtów: 914*586) . Taki rozmiar skutecznie zatyka moje łącze. Spróbuj zrobić 72dpi. Rozmiar jest OK. Nie znam Gimpa - w PS-ie daję 72 dpi i wielkością kompresji zmniejszam w okolice 200- 300 KB - naprawdę wystarcza.
Pozdrawiam AP.
lecimy dalej kolejne zdjęcia to samo miejsce ten sam poranek inne spojrzenie :wink:{ kadry trochę podobne ale i odmienne }:wink:
Jak dla mnie 2.5.7 oraz 8.
witam miło że wpadłeś pozdrawiam
:wink:
ostatnia wrzuca, zatkało mnie, ja bym tylko EV dał -0,7 ale to tylko moje osobista sugestia
dziękuje za wizytę ciesze się że ci się podoba :wink:
Na tak wysoko ustawionej jasności - tracisz całą urodę nieba. Wiem , że tam było masę pięknego żółtego światła, ale czasem trzeba wybierać.
Większość tych zdjęć po wschodzie piękna, Popróbuj inaczej.
Pozdrawiam AP.
Z ostatniej wrzuty 1 najbardziej podchodzi, choć przesunął bym kadr trochu w lewo by więcej można było a mniej kamienia ;)
panowie dzięki za wizytę ,pomęczę jeszcze trochę ten temat :wink::esystem:
3 z 5 - dobrze, że dla odmiany b&w, bo ta zieleń, ona nieco męcząca jest na dłuższą metę, masz rację.
W 3/5 tylko nieco inaczej bym kadrował kamień w prawym dolnym, co by u dołu za ciasno nie było mu. Aha, i linia horyzontu leeeci...
dzięki za odwiedziny mam jeszcze parę ciekawych kadrów z tamtego miejsca ,a co do horyzontu hmm jeszcze wczoraj wydawał się prosty pewnie się wygł heheh a tak na serio niestety niedopatrzenie :wink:
Jestem za jedynka :-)
dzięki że wpadłeś a to już ostatnia seria z tego poranku :wink zapraszam do wyrażenia swojego zdania :wink:
3. i 4. najbardziej wymowne są z powodu rękawicy. Podrzuciłeś, czy morze wyrzuciło ?