-
Ostatnie w kolorze najbardziej mi sie podoba. W kompozycji widzę rytm dwóch ławek, rytm dwóch latarni, jakiś szczątkowy rytm skupisk mrowiących się lampek oraz połyski na bruku i ładną burzę włosów podświetloną z kontry oraz jasny akcent książki przy ciemnej sylwetce modelki. Jest w tym zdjęciu trochę ciszy i spokoju demonstrowanego przez niewzruszenie zaczytaną dziewczynę.
Generalnie rzecz ujmując czarno białe zdjęcia nocne mi nie leżą, ponieważ na takich zdjęciach z latarniami kolor światła i szarości kojarzą mi się z wyblakłym świtem, a nie ciepłym, przyjaznym oświetleniem wieczoru. Z tego powodu nie lubię nadmiernej ingerencji w balans bieli na fotkach nocnych. Takie fotki korygowane do dziennego oświetlenia uważam za niedorzeczność. Co nie przeszkadza, aby się innym podobały.
Pzdr, TJ
-
Jak dla mnie laweczka do B&W - klory tutaj nic nie wnoszą. Szumem bym się nie przejmował i z nim nie walczył. Kontrast stanowczo podbić, może winety założyć i bedzie ok. Jk chcesz to wrzucę ci jak bym to obrobił.
-
-
Hej... Ja nawiąże do zdjęcia 22.
Podoba mi sie bardzo kolorystyka - jest tak ciepła ze aż czuć jesienne słoneczko.
24. Wersja B&W w wersji poprawionej zdecydowanie dla mnie lepsza. Na kolorku przeszkadza przepał na lampach. Swoja droga dziewczyna miała zdrowie do czytania... B&W wygląda dodatkowa jakby było wilgotno , tylko mgiełki zabrakło :razz:
-
1 załącznik(ów)
Wersja ekstremalna na bazie 24, żeby pokzać jakie B&W nie ruszają.
Kontrast, szum, kadrowanie i wineta. Wszytko w LightZone (nie stać mnie na Ps).
-
2 załącznik(ów)
Co z tego idzie wykombinować ? Świedna stodoła, ale szansa chyba zmarnowana... Co radzicie przy odróbce na B&W? Mam wygaszacz ekranu, który to lepiej obrabia niż ja w Ps'ie i to mnie boli ;)
-
Bardzo lubię fotki wb ale ta akurat bardzo mi się podoba w kolorze. Zielenie mchu oddają świetny klimat. Ja bym tego nie ruszał.
-
Oj, tu to tylko kolorek :)
Zieleń trawy, rdza na tym czymś rolniczym, czerwone obręcze kół, mech na rozppadającym się dachu, pozieleniałe ściany, trochę ciemnożółtego krzewu, błękitne niebo i biała chmura...
Bardzo to wszystko malownicze, BW pozbawi tę fotkę uroku.
Dzobrze jest, nie trza PSuć :)
-
Kolor zdecydowanie i ciaśniej bym kadrowała :D
-
Dziękuje, Aniu wszelkie propozycje w jpeg mile widziane ;)