Nie nie było HDRa, mocno wyciągane z cienia (ale może faktycznie HDR dał by lepszy efekt)
Wersja do druku
Nie nie było HDRa, mocno wyciągane z cienia (ale może faktycznie HDR dał by lepszy efekt)
Z albumu rodzinnego (młodszy synek, Mateuszek)
I starszy syn Łukasz
Z ostatnich podobają mi się poranne mgły. Pozdrawiam.
Inny punkt widzenia
Mam mieszane odczucia :| Pomysł i kadr mi się podoba. Nie podoba mi się drugi plan (pierwszy, MZ, to kilka pierwszych klamerek). Nie wiem na ile to za sprawą bokehu a ile obróbki. Jeszcze klamerki- poza trzema pierwszymi, reszta to mnie lub bardziej jasne plamy (pewnie tam było więcej światła). Może lepiej by było, gdyby piewsze (te ostre) były jaśniejsze?
Problem w tym że pierwszy plan jest tak mały że go nie zauważyłem na początku...
Helmuth, hmm obróbki to tu jak na lekarstwo, zrobienie B&W i kontrast.
Co do reszty Zibi1303, tak to sobie wymyśliłem, choć wiem, że prawdopodobnie nie każdemu sie spodoba
Ja rozumiem, że tak to wymyśliłeś, ale mówię co w efekcie widać a właściwie czego nie widać :). Przypuszczam że na przykład czerwone koraliki byłyby tu świetne
Co do portretów to "starszy syn ..." zdecydowanie ciekawsze ujęcie. A ta czarno-biała fota jak dla mnie OK. Bardzo lubię takie zabawy choć Zibi powiedział coś na co nie wpadłem i ma racje rzecz jasna ale chyba dla mnie mało istotna w takich klimatach.