Odp: Sony RX1 - kompakt FF
Dzisiaj na FF stać nawet studentów dorabiających sobie w wakacje czy w weekendy, zainteresowanych poważniejszą fotografią. To tylko kwestia tego, na co chce się wydać pieniądze. Jeden kupi Golfa w gazie, drugi wywali kasę na kino domowe, inny odłoży na mieszkanie, a jeszcze inny sobie kupi aparat za 7.000 zł. Na pewno aparatów nie zabraknie na półkach sklepowych, mimo że zapewne będą schodzić jak ciepłe bułeczki.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Dzisiaj na FF stać nawet studentów dorabiających sobie w wakacje czy w weekendy
Taaa, a potem kończą te studia z wyróżnieniem i nie mogą znaleźć pracy...
Cytat:
Zamieszczone przez
dzarro
Taaa, a potem kończą te studia z wyróżnieniem i nie mogą znaleźć pracy...
Dziwisz się? Ja bym studenta po studiach nie zatrudnił, bo taki nic nie umie. Ale to chyba już nie jest związane z tematem dyskusji w tym wątku.
Cytat:
Zamieszczone przez
dzarro
Taaa ruszyło się - wszystkie nowe korpusy FF kosztują sporo ponad 10 kpln, a spodziewane bieda-FF będą pewnie chodzić po 7 kpln tak jak teraz D-700 i 5D II. Zresztą dla nas i tak nie starczy bo wszystko wykupią zafascynowani FF pracownicy szwajcarskich i skandynawskich hipermarketów...:twisted:
Witam !
Niech nowe korpusy FF kosztuja sobie duzo ;)
Rynek fotograficzny i tak zweryfikuje te ceny z twarda rzeczywistoscia.
Przy obecnym rozwoju techniki aby zrobic super foty niekoniecznie trzeba focic FF a
rynek korpusow i szkiel jest bardzo szeroki i za znacznie tansze pieniadze mozna
skompletowac dosc dobry sprzet do zarabiania kasy.
Pozdrawiam
Dlatego ja w ogóle nie marzę o FF. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Dziwisz się? Ja bym studenta po studiach nie zatrudnił, bo taki nic nie umie. Ale to chyba już nie jest związane z tematem dyskusji w tym wątku.
Z mojego skromnego doświadczenia w zatrudnianiu personelu to wolę takich nic nie wiedzących, którzy chcą się nauczyć niż takich co wiedzą wszystko i nic do nich nie dociera.
Cytat:
Zamieszczone przez
gibberpl
Z mojego skromnego doświadczenia w zatrudnianiu personelu to wolę takich nic nie wiedzących, którzy chcą się nauczyć niż takich co wiedzą wszystko i nic do nich nie dociera.
I tak zle i tak niedobrze.Do nauki to jest szkola i nauka zawodu.Jesli zatrudniam to z zawodem i w tym zawodzie.Student studentem,ale zeby mial szanse na zatrudnienie to musi zdobyc zawod.Bez zawodu nie ma pracy,Chyba ze pomoc jaka-sciereczka do kurzu,gabka do naczyn,....
oj Panie Mireku i 54 nie podążajcie tą drogą - stare przyzwyczajenia pokutują :)
w obecnych czasach nie jeden świeżo obroniony student ma już skromne doświadczenie i ... świeże podejście.
Na pewno nie ściereczka czy gąbeczka.
Podzielam podejście gibberpl ... tylko co to ma wspólnego z FF w kompakcie
Fajna zabawka, poczekajmy może na jakieś info, btw. chyb się nie lubi na tym formu s...
w sumie co się dziwić, jedyny konkurent mikrusów - swoj drogą jak byłem na forum N. to tam najmniej pozytywnych emocji wzbudzał C.. :):):)
Cytat:
Zamieszczone przez
thorgal
oj Panie Mireku i 54 nie podążajcie tą drogą - stare przyzwyczajenia pokutują :)
w obecnych czasach nie jeden świeżo obroniony student ma już skromne doświadczenie i ... świeże podejście.
Na pewno nie ściereczka czy gąbeczka.
Masz racje.Podejscie ma swieze,bardzo swieze,az za swieze.A i doswiadczenie skromne.Ja nie pisze o moim starym przyzwyczajeniu.Pisze o tym jak podchodza pracodawcy tu gdzie mieszkam.Tzw"Gezele" to podstawa.Bez tego naprawde jestes tylko pomocnikiem
Tu naprawde bardziej ceniony jest wyuczony zawod niz studia bez zawodu.Nie pisze o kierunkach bezzawodowych gdzie wyzsze wyksztalcenie jest po prostu wymagane a nie traktowane na zasadzie trza miec bo taka moda i jak oni to i ja.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
A i doswiadczenie skromne.
Właśnie takich ludzi nie przyjmujemy, z zakodowanymi schematami. Młody to na pewno nieopierzony.
:lol:
W Polsce kapitalizm mamy 22 lata. Bez wnikania w szczegóły, większość sales managerów, product managerów z firm zachodnich to ludzie w wieku od 40-60 lat ze sporym doświadczeniem na rynku. Dotyczy to tylko krajów, które w Europie były po zachodniej stronie muru berlińskiego. U nas doświadczona kadra bez nawisu tamtych czasów dopiero się wykształci.