Korolian,
FJ Galeria Baltycka
pozdrowionka
Wersja do druku
Korolian,
FJ Galeria Baltycka
pozdrowionka
Ponoć..... Czy wielkość (oczywiście nie rozmiar fizyczny) matrycy zawsze przekłada sie na jakośc zdjęć? Ktos na tym forum napisał ,że cały system m43 to mniej więcej taka sama jakość zdjęć. Dużo zależy tu też od obiektywów a tu opócz kilku stałek ( czterech - po dwie na każdego producenta) reszta to kiszka. Ja na razie jestem nastawiony sceptycznie do tego segmentu. Jedyna jak na razie jaskółką zmian na lepsze jest nowy Olek. Ale poczekam zanim sie nim ewentualnie zainteresuje na poważnie. Na dzisiaj wolę dobry kompakt.
nie zawsze
...
mniej więcej >tak -
=raczej wystylizowanym na jaskółkę wróblem/
-mam GF1 bardzo często do dyspozycji -przydałby się fajny teleobiektyw, ew. telezoom (coś a la ZD40-150).
Możecie mi coś REKOMENDOWAĆ (musi działać S-AF) co będzie niezłe optycznie, nie za drogie i nie nazywa się ZD 70-300 (bo aż takiego regresu nie chcę -używam manualnego OM 135mm f2.8 ) ?
Dzięki.
dzięki
-są różne wersje jak w krótszym zoomie?
Czegoś o działkę jaśniejszego nie ma? (GF-1 nie ma stabilizacji)?
Każdy Pan Słoik w segmencie m43 nie ma stabilizacji w body.
Są dwie wersje :
Załącznik 62716 ten z 2010 roku
Załącznik 62717
ten z 2011 roku.
Obydwa bez stabilizacji , jako ,że Olek ma stabilizacje w puszce.
Nie ma jaśniejszego.
Poszczególne wersje różnią się wyglądem, obiektyw ma tzw. MSC czyli w miarę szybki af choć np. M.ZD 14-150 jest szybszy.
test obiektywu
http://www.photographyblog.com/revie...f_4_56_review/
A dlaczego nie 45-200 Panasonik ze stabilizacją?
---------- Post dodany o 12:27 ---------- Poprzedni post był o 12:21 ----------
Nadal nie uzasadniłeś swoich preferencji względem G3. Dla mnie ma to być jedyny, uniwersalny aparat, nie drugi obok lustra jak ma tutaj większość.
G3 nigdy nie był i nie będzie w moich preferencjach.