Fajny ten odpływ... Pokusiłabym się o uabstrakcyjnienie tego poprzez obcięcie całej góry (tak w ramach wariacji).
Wersja do druku
Fajny ten odpływ... Pokusiłabym się o uabstrakcyjnienie tego poprzez obcięcie całej góry (tak w ramach wariacji).
Bardzo ładnie ale pomarudzę ;)
Może BW i więcej kontrastu, coś bardziej w grafikę tak, żeby mocniej wydobyć formę?
Może i niezbyt oryginalne, ale umiesz zrobić coś ciekawego ze znanego już motywu (ot, chociażby przedostatnie zdjęcie). Próbowałem sobie to powyższe zdjęcie trochę przekadrować, ale chyba oryginał jest najlepszy. No i w kolorze ;) Mi tam się całkiem podoba, jest niezłe.
PS. Co tak wróciłeś do tej Bessy?
Niezłe zdjęcie a w BW sraci swój urok jak dla mnie kolor lepszy ;)
Mam za dużo aparatów, dlatego Bessy używam rzadko. Ale używam. Tak naprawdę trzymam ją po to jedynie, by dokupić sobie do niej Heliara 15mm (gwint 39mm) i nim robić fotki. Chociaż Skopar 35mm też jest fajny :-)
Ano, coś w tym jest. Reala jest fantastycznym negatywem.
Ano, widzisz, w moim przypadku to działa inaczej. Nie kadruję zdjęć, nie obrabiam ich, nie modyfikuję. Bo albowiem ponieważ, jakbym chciał inaczej kadrować, to winienem to zrobić w wizjerze, jakbym chciał mieć zdjęcie w BW, to bym użył APX 100, a nie Reali, jakbym chciał mieć większe kontrasty, to wsadziłbym slajd E100VS. Powalony jestem, wiem, ale tak to u mnie działa.
No i serdeczne podziękowania za miłe słowa o kadrowaniu.