gratuluję pięknych fot wyszomirze :) bokochody świetne
Wersja do druku
gratuluję pięknych fot wyszomirze :) bokochody świetne
Dzieki za komentarze!
Temat dzisiejszej porcji zdjęć to pluskwiaki.
Strojnica baldaszkówka:
486.
- i trzy kadry wtyka straszyka:
487.
488.
489.
Dzięki za kolejne piękne kadry. Stwierdzam, że strojnica to bardzo wdzięczny do fotografowania owad - poprzez swoje kolory. Poza tym, w moim przypadku, całkiem spokojnie pozowała.
... kurde - super te Twoje fotki.
Gratulacje i pozdrówka.
Dzięki za komentarze. Dziś - mały reportaż z ciekawej sytuacji, której nie udało mi się wykorzystać (a może i nie tylko mi, ale i fotografowanemu modelowi?).
Przyłapany na białych kwiatkach bokochod usiłował mnie odstraszyć przyjmując pozycję obronną:
490.
W pewnym momencie na kwiatku obok niego usiadła mała muszka. Pamiętałem zdarzenie sprzed kilku lat gdy widziałem jak w takiej sytuacji bokochod błyskawicznie się odwrócił i pochwycił muszkę, więc przygotowany czekałem na dalszy rozwój sytuacji:
491.
Nagle muszka przeleciała na nogę pająka - niestety lądując poza głębią ostrości ustawionej na jego oczy. W takiej sytuacji zawsze wykonuję najpierw zdjecie bez ruszania ostrości (trzeba sytuację udokumentować zanim muszka odleci) a potem dopiero próbuję skorygować ustawienie tak, by złapać w głębi ostrości zarówno 'twarz' pająka jak i jego potencjalną ofiarę.
492.
Niestety pająk prawdopodobnie rozdrażniony bezczelnością muszki łażącej mu po nodze nie chciał siedzieć spokojnie co uniemożliwiło mi zrobienie zdjęcia tak jak planowałem - zrobiłem kilka prób, ale ostrej muszki wraz z 'twarzą' pająka złapać się nie udało:-(
493.
Po kilku sekundach muszka odleciała - i wtedy na zakończenie sesji sportretowałem jeszcze pająka:
494.
Za kazdym razem jak tu zagladam to jestem zachwycony pieknymi kadrami.
Zawsze lubie tu zagladac :)
pozdro
Ja też zaglądam i oblechy oglądam. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen: