Hmmmm, ale bardzo symptyczne te "pstryki" :wink:
Wersja do druku
odrobiłem zaległości.
Widzę, że pogoda skłania do zabawy w studio.
Bardzo spodobały mi się Bliźniaczki :-)
Pozdrawiam
Będę trzecia do kompletu... :wink:
Tło mi nie przeszkadza, pewnie wypadłoby jeszcze lepiej gdyby nieco mniejsza GO była. Rzuca mnie się jeno w oczy dość ostre swiatło na tym ostatnim- pewnie z powdu kontrastowego tła. Ale całkiem przyzwoicie to wyszło, teraz z pewnością mogłabym się z Tobą zintegrować jako sąsiadka :wink::lol:
Portret 1135 bardzo sie podba. Ładna poza, przemiła aparycja modelki nie może byc nie zauważona. Szkoda, że taki spontan się wkradł bo jakby światełko bardziej delikatnie to miód i orzeszki.
Fajne:) Choć pomimo wszystko w ostatnie mniej bym "ciął". Ciągle mówisz, że to zaimprowizowana sesja. Jak rozumiem kilka babeczek wdarło się przemocą do Twojego domu, a potem zażądało, trzymając w ręce granat, sesji;)
Wiesz Wujek jak jest. Siedzisz se spokojnie na ubikacji, czytasz gazetkę, a tu nagle do chałupy wparowują modelki. No i trza na szybko coś zaimprowizować.
Kolejna fota to moja córa sfocona analogiem om-1, zuiko 135/2.8, film T-max 3200, wołanie w rodinalu 1:50. Nie będzie żenującego dowcipu, bo jakoś tak nie będzie pasował do Majeczki.
1136
Gdybyś przyżółcił trochę fotę Majeczki wyglądała by jak ze starego rodzinnego albumu...ma klimat
Majeczka i spolka (chyba dobrze widze ten czarny pyszczek) jak najbardziej na tak. Fota w uroczym klimacie.
Usiłuję ujarzmić skaner, na razie z marnym skutkiem. Kolejna próba skanowania T-maxa 3200. Chyba odrobinę lepsza. Na focie mój syn Kacperek.
1137
A teraz z zupełnie innej beczki. Para młoda ma w sumie ponad 160 lat.
1138
No proszę :) Tylko im pogratulować :)
Dziękuję za komentarze. Poniższe foty wykonałem latem przykręciwszy do Olka obiektyw lustrzany 500/8. Fajna zabawa - siedzisz sobie w kawiarnianym ogródku przy piwku i wyłapujesz uliczne portrety. Jeden warunek - musi być słońce, bo obiektyw ciemny, a ogniskowa zabójcza. W takich akcja bardzo pomocna byłaby stabilizacja, ja niestety takiej nie mam w żadnym aparacie.
Pora na żenujący żart czarnego:
Przychodzi facet do pracy morda sina, ryj rozkwaszony, ślepia fioletowe kumple sie pytaja: - stary co ci sie k...a stalo ? Pod tramwaj wpadles ?
- eee, nie... zona mnie tak uderzyla....
- żooonaa ?
- czym cie tak piz..nela ?
- eee, kurczakiem
- kuurczakiem ?!
- tak, zamarznietym kurczakiem...]
- czlowieku, a za co cie tak walnela tym kurczakiem
- no bo wiecie - moja zonka to niezla laska jest zgrabna figurka,jedrna dupcia, nózki dlugie, wiec wczoraj jak sie nachylila do lodówki po tego #$%!%go kurczaka, to sie tak fajnie wypiela. Spódniczka mini, co ja na sobie miala tak jej sie zsunela do góry ze stringi to cale bylo widac i jak ona tak szukala tego kurczaka, to ja juz nie moglem wytrzymac i zaczalem ja bzykac od tylu.... no i wlasnie wtedy pierd..nela mnie tym zamarznietym kurczakiem!
- eeeeeeee, no stary! ale ta twoja zona to jakas walnieta... ona nie lubi bzykania od tylu ?
- lubi i to bardzo... ale nie w Tesco......
1139
1140
Twoja Majeczka zawsze wychodzi na zdjeciach bardziej niz świetnie i jej naturalność zawsze będzie magnesem. Kacper i jego ubrudzone farbką rączki trzymajace pędzel odkrywa jego zainteresowania i wybacza ziarno T-maxa. Moment ślubu podkreśla, że na uczucie nigdy nie jest za późno i z pewnym wzruszeniem emanuje to zdjecie. Portret Pani z pieskiem świetny. Deczko mniej do mnie mówi ta sama Pani z profilu. Być może dlatego, że pierwsze emanuje energią i radością życia to drugie owiewa już upływajacym czasem.
Rafał, zmieniasz ideologię? Pamiętam, jak kiedyś pisałeś, że street na długich ogniskowych jest tylko dla mięczaków, czy coś w tym stylu.
Pierwsze mnie sie podoba.
Samo życie.
Bardzo seksi ta Młoda Para.
A 1139. podoba mi się
Nieeee, to tylko zabawa. Nadal będę robił streeta szerokim kątem. Ktoś to musi robić. :wink:
Dziękuję za wpisy i odwiedziny. Kolejna fota z Pragi:
1141
1141 w zgodzie oczekują na smakołyk. Bardzo sympatyczny moment.
Jeszcze jedna fota z Edytką:
1142
najs :wink:
"Polska górom" - jak mawiał typ z twojego avatara..
jaki jest koń każdy widzi hehe. Koń, ktorego zauwazyłem po 15min. studiowania zdjęcia, nasladuje zapewne minę wyszczezonego Rafała hehe.
1142 uśmiech konia jest rozbrajający:grin:
1141-o mało nie straciłem równowagi
1142-tu już trzymałem pion.
Pozdrawiam.
Nononono... nie poznaję kolegi! :D
No, no Panie. 1142 baaaardzo ale to baaaaaardzoo. Koń też mi się podoba ale dzwieczyna bardziej :???:
P.S Apropo konia, to na Twoj widok się tak usmial? :-P
Na mój widok śmiertelnie się wystraszył zarówno koń jak i modelka. Nie dziwara. Ostry ze mnie kolo. :roll::cool:
Tymczasem wojna grubych z chudymi, czyli czarniawych z bladymi.
1143
1142 genialne :) Nie tylko ze względu na modelkę ale ma coś w sobie :)
Jakich grubych????
Witam.
Przeglądając tematy na forum to twoje foty dla mnie są EXTRA ,
mało się znam ale coś w nich jest .
Rafale zdradź szczegóły jakie oświetlenie miałeś na ostatnim zdjęciu?
Taka piosenka kiedyś była pt.: "Wojna grubych z chudymi".
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Żadne cuda. FL 50 z parasolką, duża blenda (1.8m x 1.2m) plus żarówka błyskowa za 30 zł.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
1144
Jeszcze jedno zdjęcie Melci.
1145
1144 Fajnie Ci wyszło, ciekawy wyraz twarzy a cień dodaje uroku :)
Na przedostatnim światło za ostre (oczywiście to opinia amatroszczyka) ostatnie fajne, ale nadal to pierwsze z dwoma babkami najlepsze :grin:
Na 1142 - piękny "uśmiech":wink:
Fajne foteczki.
Pozdrówka.