Tylko na tyle, że może świecić na wprost.
Wersja do druku
To szkoda.
Fajne sample http://fourthirds-user.com/2012/04/o...o_download.php
o tyle fajne że zrobione przy neutralnych ustawieniach i wyłączonym filtrze szumów; pokazują że maszynka do JPG produkuje dużo fajniejszy obraz niż odszumiony i wyosrrzony na auto, jaki można znaleźć w większości zdjęć z necie
Wesołych Świąt Wielkanocnych wszystkim Forumowiczom !!
Na tych samplach widać klase szkieł do dużego 4/3 a tak to nic specjalnego.
hmm,
W takich warunkach jak na wiekszosci z tych zdjec to malo ktory sprzet sie "wysypie"...
pozdro
spoko spoko, sporo na nich ciemniejszych obszarów itd. pozdr
Parę fotek rzeczywiście interesujących dla mnie -mówią mi więcej niż testy w internecie i gazetach -i o wiele bardziej obrazowo.
Uzupełniają doskonale portrety we wnętrzach od Fatmana.
Jeszcze brakuje mi światła w kontrze -ulubione, na jakimś normalnym szerszym szkle (aka ZD11-22 czy mZD12) i mogę bronić własnego zdania nawet w sądzie.
Po prawej JPEG z puszki -po lewej próba wywołania ORFa moim sposobem (podobnym do tego który stosuję od lat) -wnioski ?
Aparat fajny do szybkiego nieskomplikowanego focenia (JPEG+ guzik do ustawiania gradacji). Dla tych lubiących przynosić do domu 5 Rawów na krzyż a potem je właściwie "wywołać" moim zdaniem są inne -lepsze propozycje (ze swej strony polemcam M8 w cenie o 300€ wyższej jeśli komuś zależy na fotkach-kolorach ).
IMO nie jest aż tak tragicznie :) ale to dobre pytanie jest - czy jest na tyle dobrze by wyciągnąć z kieszenie prawie 5 tysiaków? W sumie w tym zakresie cenowym wybór się robi bardzo szeroki i ciekawy.
Ja na razie dałem sobie M-piątkę do obserwowanych z limitem ceny 3,3k zł. czyli tyle ile teraz kosztuje K5. Mam nadzieję że do grudnia ta cena zostanie osiągnięta i pod choinką będzie nowy sprzęt. :)
A na razie życzę wszystkim Wesołej Wielkanocy i idę ładować akumulator do Pena na jutrzejszego DITLa :)