-
Odp: Kalendarz OlympusClub 2013
Cytat:
Zamieszczone przez
jozinzbazin
Po próbie zamieszczenia foty wyskakuje mi "You do not have permission to view the images in this category." I dobrze, rozumiem, ale skąd mam wiedzieć czy zdjęcie "weszło" ? Ratunku.
Przestaw sie na myslenie pozytywne.Dlaczego zakladasz,ze nie weszlo.Skoro nawet komunikat dostalesz,gdzie miedzy wierszami jest ze scapili dzielo i drugiego nie chca.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jozinzbazin
Czytam i czytam i dalej nic nie wiem. Jakieś durnowate przepychanki...może ktoś powinien wyczyścić ten wątek z balastu,bo zasady tworzenia kalendarza utonęły w pianie.
Czy ja wiem czy durnowate przepychanki? Dyskusja, jak to na forum. Nie wszyscy podzielają zdanie przedmówcy, stąd wynikają kolejne posty.
Zasady nie utonęły w pianie. Są w pierwszym poście, nie mam w zwyczaju rozrzucać ich po innych postach. Choć faktycznie w treści wątku są odpowiedzi na nurtujących niektórych problemy jakie napotkali.
Cytat:
Zamieszczone przez
jozinzbazin
Długo nie zaglądałem na forum,więc ni jak nie mogę połapać się po zmianach. W niniejszym wątku zapisałem się by otrzymać kalendarz,ale nie mogę otworzyć listy,by sprawdzić,czy tam jestem.
Nie możesz otworzyć listy, bo uznałem, że nie potrzebna nam otwarta publikacja z listą nicków i powiązanych z nimi miejscowości. Może ktoś sobie nie życzy ujawniania się. Jeśli formularz wyświetlił komunikat, że dodał i prosi o wybranie następnej operacji to z pewnością zapisał poprawnie dane.
Cytat:
Zamieszczone przez
jozinzbazin
Nie mogę ani dodać zdjęcia,ani obejrzeć galerii z propozycjami klubowiczów. Po próbie zamieszczenia foty wyskakuje mi "You do not have permission to view the images in this category." I dobrze, rozumiem, ale skąd mam wiedzieć czy zdjęcie "weszło" ? Ratunku.
Ten komunikat faktycznie jest trochę mylący, ale mówi, że nie możesz oglądać tej kategorii. Miałem pewną idee by nie pokazywać zdjęć do czasu zakończenia zbierania ich. Co prawda teraz mam nieco inne zdanie, ale pozostanę przy tym przynajmniej do 10 sierpnia, do planowanego końca zbiórki.
Przy okazji, zdjęcie zostało dodane.
-
Mnie się wydaje, że dochowaliśmy się "zawodowych protestantów" co to protestują, bo muszą :-D i chwała im i pokój z nimi.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Mnie się wydaje, że dochowaliśmy się "zawodowych protestantów" co to protestują, bo muszą :-D i chwała im i pokój z nimi.
...i przedpokój :)
T.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
...i przedpokój :)
T.
A co Wam przedpokoj zlego zrobil.Zara wysle porzadkowych:mrgreen::mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
A co Wam przedpokoj zlego zrobil.Zara wysle porzadkowych:mrgreen::mrgreen:
Pies ok. ale nie Kasiaa!!!!!!!!! Miejże litość, co my ci zrobili(albo zrobią)???
-
Bardzo Was proszę, wrzucajcie zdjęcia. Jest ich naprawdę bardzo niewiele... każdy chciałby fajny kalendarz, ale on musi mieć się czymś zapełnić.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mysikrolik
Bardzo Was proszę, wrzucajcie zdjęcia. Jest ich naprawdę bardzo niewiele... każdy chciałby fajny kalendarz, ale on musi mieć się czymś zapełnić.
Dołączam się do Mysikrólika: ludzie, to wygląda co najmniej dziwnie! Kalendarz już powinien być w fazie produkcji!! Czemu to tak się ciągnie??
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mysikrolik
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Dołączam się do Mysikrólika: ludzie, to wygląda co najmniej dziwnie! Kalendarz już powinien być w fazie produkcji!! Czemu to tak się ciągnie??
Gdziest tam na poczatku pisalem i pytalem -Dlaczego nie mozna zaproponowac zdjec innych autorow.Odpisano mi ,ze byc moze sie nie zgodzi,moze nieaktywny,moze nie ma rawa,a moze to nie jego tylko nikt sie nie domyslil:mrgreen::mrgreen:
Tylko dlaczego nie pomyslano o tym,ze jesli zaproponuje czyjes zdjecie to napewno po konsultacji z autorem-Poroste,prawda??
Mi na przyklad z moich podoba sie 11 zdjec,i nie wiem jakie dac.Ale 10 osobom moze sie podobac 12-ste z kolei.A te ktore ja wybiore poklask u jednego bedzie miec.I co wtedy????
-
oficjalnie podaję ilość propozycji:
makro: 10 zdjęć
krajobraz: 23 zdjęć
fauna: 15 zdjęć
flora: 10 zdjęć
Przy czym kilku tych samych autorów publikuje w kilku kategoriach, czyli de facto użytkowników biorących udział w konkursie jest mniej.
Wielka szkoda, ale niestety sami sobie pracujemy na to.
---------- Post dodany o 13:11 ---------- Poprzedni post był o 13:09 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Gdziest tam na poczatku pisalem i pytalem -Dlaczego nie mozna zaproponowac zdjec innych autorow.Odpisano mi ,ze byc moze sie nie zgodzi,moze nieaktywny,moze nie ma rawa,a moze to nie jego tylko nikt sie nie domyslil:mrgreen::mrgreen:
Tylko dlaczego nie pomyslano o tym,ze jesli zaproponuje czyjes zdjecie to napewno po konsultacji z autorem-Poroste,prawda??
Otóż niestety nie jest to proste, bo pisałam PW do kilku autorów z galerii publicznej z prośbą o uczestnictwo i jest brak reakcji. To co dopiero prosić o konkretne zdjęcie... Pomijam fakt, że w tym wątku dyskutuje wiele osób ze sporym dorobkiem, a nie widzę ich fotek w zgłoszeniach.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Mi na przyklad z moich podoba sie 11 zdjec,i nie wiem jakie dac.Ale 10 osobom moze sie podobac 12-ste z kolei.A te ktore ja wybiore poklask u jednego bedzie miec.I co wtedy????
A jaki to problem? Bierz te, któremu najdłużej kalskano w "Publicznej" i po problemie.
hades, mirek54 ma rację, przemyśl temat: "zgłoszenie za zgodą autora".
-
Saboor, Ty czytałeś co ja napisałam? Przeczytaj raz jeszcze na spokojnie. Wysłałam kilka privów, ludzie nie są zainteresowani... mamy im na siłę wydzierać te zdjęcia? Zabawa jest fajna, kiedy ktoś jest skromny, nie ma czasu sam dodać, etc. etc... ale nic nie zrobisz, nie wymusisz, jak ktoś nie chce.
Jedyne co można było zrobić, to prosić, aby za każdym zgłoszeniem po klubowy kalendarz, szło jedno zdjęcie do konkursu, pod warunkiem, że ktoś ma Olka i już. Ale teraz za późno na takie dywagacje. Nie zmusisz ludzi do zabawy i tyle.
Nie twierdzę, że z tego co jest, to nie ma szans na kalendarz.... chodzi tylko o to, że fajnie by było wybierać z wielu propozycji. Zdjęcia na tym forum mają potencjał... są zloty... spotkania...
Bardzo proszę Mirku - jak widzisz zdjęcia, które bardzo Ci się podobają napisz do autorów. Może będziesz miał więcej szczęścia niż ja lub jeszcze coś innego wynajdziesz.... naprawdę nie widzę przeszkód :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mysikrolik
Bardzo proszę Mirku - jak widzisz zdjęcia, które bardzo Ci się podobają napisz do autorów. Może będziesz miał więcej szczęścia niż ja lub jeszcze coś innego wynajdziesz.... naprawdę nie widzę przeszkód :)
Ale ale.Nie ma takiej opcji w regulaminie.Czyzbys mnie namawiala do niecnych czynow????
Ps.Przecie sam do siebie pisal nie bede:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Pomimo tego,ze lubie madrych czytac to nie osmiele sie wypytywac:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mysikrolik
Saboor, Ty czytałeś co ja napisałam? Przeczytaj raz jeszcze na spokojnie. Wysłałam kilka privów, ludzie nie są zainteresowani... mamy im na siłę wydzierać te zdjęcia? Zabawa jest fajna, kiedy ktoś jest skromny, nie ma czasu sam dodać, etc. etc... ale nic nie zrobisz, nie wymusisz, jak ktoś nie chce.
Czytałem(gwarantuję że wystarczy), i czytałem też post mirka54, z którego wywnioskowałem, że ma na myśli konkretnych autorów i ich foty.
Ja zawsze czytam "na spokojnie".
Cytat:
Zamieszczone przez
Mysikrolik
mamy im na siłę wydzierać te zdjęcia? Zabawa jest fajna, kiedy ktoś jest skromny, nie ma czasu sam dodać, etc. etc... ale nic nie zrobisz, nie wymusisz, jak ktoś nie chce.
Tak jest pod groźbą ex komuniki.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Mnie się wydaje, że dochowaliśmy się "zawodowych protestantów" co to protestują, bo muszą :-D i chwała im ...
Może dzięki nim, regulamin następnej edycji (jeśli taka będzie), uda się dopracować
Cytat:
Zamieszczone przez
Mysikrolik
oficjalnie podaję ilość propozycji:
makro: 10 zdjęć
krajobraz: 23 zdjęć
fauna: 15 zdjęć
flora: 10 zdjęć
Przy czym kilku tych samych autorów publikuje w kilku kategoriach, czyli de facto użytkowników biorących udział w konkursie jest mniej.
Wielka szkoda, ale niestety sami sobie pracujemy na to.
Taaa :???:
Można powiedzieć: nasz kalendarz świadczy o nas oraz każde forum ma taki kalendarz, na jaki zasługuje.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mysikrolik
Bardzo proszę Mirku - jak widzisz zdjęcia, które bardzo Ci się podobają napisz do autorów.
Tylko skąd Mirek ma wiedzieć, że autor jeszcze tego zdjęcia nie zgłosił?
-
Spokojnie, wiem, że oprócz mnie wam także zależy na tym by pomysł był zrealizowany.
Obserwując rozwój pomysłu, żywiołowy udział w dyskusji jak i ekspresowe głosowanie nad kategoriami, z zaskakującą liczbą głosów (w sezonie letnim czasami trudno o frekwencje na forum), muszę powiedzieć, że byłem optymistą. Ten stan jeszcze mi się udziela, jednak zaczyna on ustępować stwierdzeniu, że widocznie jest zapotrzebowanie na kalendarz, ale trzeba się pogodzić z faktem, że niewielu jest chętnych by dołączyć do niego ze swoją propozycją.
Aniu, z tym pomysłem "zamówienie kalendarza w zamian za zdjęcie do konkursu". No można by to zrobić. Ale sama przyznałaś, że to jeden z takich pomysłów, które przychodzą po fakcie. Równie dobrze można było od razu zrobić selekcje w galerii i wątkach, dogadać temat z autorami i zrobić niespodziankę wszystkim wydając kalendarz.
Doprowadzimy do końca tą zbiórkę zdjęć. Rzutem na taśmę może przybędzie jeszcze kilka propozycji.
To przedsięwzięcie to prosty zabieg promocyjny dla klubu. Możliwość zaprezentowania się na zewnątrz autorów najlepszych prac. Nie komplikujmy go dyskusjami i próbą rozwiązywania problemu na gorąco. Jeśli efekt zbiórki w komentarzach po 10 sierpnia nie przypadnie do gustu klubowiczom to uruchomię inne rozwiązanie.
Dzięki za umieszczenie statystyki.
-
wysłałam ale nie widzę galerii z tymi zdjęciami, to prawidłowe ? pzdr
-
Cytat:
Zamieszczone przez
dziama0
wysłałam ale nie widzę galerii z tymi zdjęciami, to prawidłowe ?
nie, ale tak wymyślili i tam ma być ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
nie ...
Po co mieszasz dziewczynie w głowie?
Cytat:
Zamieszczone przez
dziama0
wysłałam ale nie widzę galerii z tymi zdjęciami, to prawidłowe ? pzdr
Tak, bo tak to wymyślił hades :)
-
Ta belka jest zarąbista :mrgreen: :lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Ta belka jest zarąbista :mrgreen: :lol:
Kurde zeby jeszcze po kliknieciu sie pokazywalo jaki dzien dzis mamy i ktorego dzis.To juz mamy wszystko.
Np: Czwartek 26 kwietnia 2013:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Kurde zeby jeszcze po kliknieciu sie pokazywalo jaki dzien dzis mamy i ktorego dzis.To juz mamy wszystko.
Np: Czwartek 26 kwietnia 2013:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Jak, Mirek jak ? - przecież Majowie przewidzieli w grudniu koniec świata :mrgreen: :mrgreen:
-
Bodzip to nie prawda z tym końcem świata.
Gdyby tak było to Olek by kalendarza nie wydawał na 2013:grin:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mysikrolik
No to może,wbrew regułom,umożliwić wrzutkę więcej niż jednego zdjęcia w danej kategorii.
---------- Post dodany o 11:18 ---------- Poprzedni post był o 11:15 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
I w tym problem. Jest deficyt zdjęć, a chętni nie mogą się zdecydować, które lepsze i stąd moja propozycja.
I jeszcze jedno, jeśli chętnych na kalendarz będzie mniej niż przewidziana pula, to czy można zamówić np. 4 egzemplarze ?
-
Skąd ograniczenie do jednej propozycji na kategorie? Założyłem, że pomysł się spodoba i spowoduje lawinę zdjęć :). To oznaczałoby sporo zdjęć w zestawie do głosowania, a to z kolei doprowadziłoby do rozlania się głosów. Chciałem tego uniknąć. Ale klubowicze postanowili mnie zaskoczyć :).
Cytat:
Zamieszczone przez
jozinzbazin
No to może,wbrew regułom,umożliwić wrzutkę więcej niż jednego zdjęcia w danej kategorii.
Nie chciałem zmieniać reguł w trakcie trwania tej zbiórki. Jutro kończymy zbieranie wg. reguł, które zaproponowałem wcześniej i...
Cytat:
Zamieszczone przez
jozinzbazin
I w tym problem. Jest deficyt zdjęć, a chętni nie mogą się zdecydować, które lepsze i stąd moja propozycja.
... zrobimy dogrywkę przez kolejnych 10 dni. Będzie można dodać więcej niż jedną propozycje (niektórzy już to zrobili ;) ) dla niezdecydowanych.
Pierwsza edycja kalendarza okazuje się poligonem doświadczalnym. To dobrze :).
Przy okazji już teraz otworzę galerie do podglądu. Kiedyś, podczas dyskusji nad OlyRulez czy innym konkursem klubowym, słyszałem opinie, że trzeba utajniać głosowania, nie dawać możliwości podglądu galerii w trakcie zbiórki zdjęć, utajniać autorów prac, etc. Miało to ukrócić głosowanie na znajomych, budowanie TWA, itp. Przy okazji tego konkursu-akcji chciałem zrobić eksperyment. Teraz widać, że już samo zamknięcie galerii przed podglądem utrudnia zwykłe wprowadzanie zdjęć. Ocenę sensowności takich pomysłów pozostawiam wnioskodawcom.
---------- Post dodany o 13:13 ---------- Poprzedni post był o 13:12 ----------
Następny kalendarz, jeśli dojdzie do skutku zrobimy zupełnie inna metodą.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Skąd ograniczenie do jednej propozycji na kategorie?
Z regulaminu w pierwszym poście?
Cytat:
2. Jak zgłosić zdjęcie?
a. Autorzy mogą zgłosić 4 zdjęcia, po jednym do każdej z kategorii.
...
f. Jeśli autor w danej kategorii umieści więcej niż dwa zdjęcia, wówczas zostanie wybrane losowo jedno z puli zdjęć autora w danej kategorii. Pozostałe zdjęcia autora zostaną usunięte z tej kategorii.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Z regulaminu w pierwszym poście?
Dzięki za czujność. Jednak przed regulaminem były jeszcze założenia konkursowe. Z nich urodził się regulamin.
Przy okazji jest 80 zdjęć. Można już zajrzeć jaki jest przekrój propozycji.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
... zrobimy dogrywkę przez kolejnych 10 dni. Będzie można dodać więcej niż jedną propozycje (niektórzy już to zrobili ;) ) dla niezdecydowanych.
Norrrrmalnie prawdziwa demokracja.:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Przy okazji już teraz otworzę galerie do podglądu.
No Święty Mikołaj !!! Dziękujemy,dziękujemy !
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Następny kalendarz, jeśli dojdzie do skutku zrobimy zupełnie inna metodą.
In vitro ? :lol:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jozinzbazin
/.../
Nie no, nie przeginaj ... in vivo!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jozinzbazin
Norrrrmalnie prawdziwa demokracja.:mrgreen:
Demokracja już była. Każdy mógł dodać. Oczywiście musiał być bardziej zdecydowany i krytyczny wobec swoich dokonań. Teraz będzie całkowite rozpasanie ;)... no może nie do końca. Zdjęcia wciąż tylko z Olympusów :).
Cytat:
Zamieszczone przez
jozinzbazin
Ta... wybierzemy super geny autorów najlepszych prac na forum ;).
-
A tandem body Panasa + szkło Olympusa już się nie kwalifikuje?
-
Niby 4/3 ale uznaliśmy, że body się liczy.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Przy okazji jest 80 zdjęć. Można już zajrzeć jaki jest przekrój propozycji.
Gzie można to zobaczyć.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
kris70
Gzie można to zobaczyć.
https://forum.olympusclub.pl/konkursy/
-
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
No superancko ! Wierzyć się nie chce,że tyle Zdolniaszek i Zdolniachów zebrało się w jednym forum.:)
To będzie najpiękniejszy kalendarz na świecie, tylko jak tu wybierać między pięknymi i wspaniałymi fotografiami ?!:shock:
:esystem:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jozinzbazin
No superancko ! Wierzyć się nie chce,że tyle Zdolniaszek i Zdolniachów zebrało się w jednym forum.:)
To będzie najpiękniejszy kalendarz na świecie, tylko jak tu wybierać między pięknymi i wspaniałymi fotografiami ?!:shock:
:esystem:
Trzeba zdać się na demokratyczne wybory " Grupy Trzymającej Władzę " :-D :-D :-D
PS.
Niedługo cztery jedynki. :-D
-
Genialne są te zdjęcia w galerii, ale co tam, odważyłem się i wgrałem też dwa swoje :)
-
Konkurencja silna, same dzieła. :-)
Też zaryzykowałem. :-(
Może załapię się na tylną stronę okładki. :-P
-
W trosce o "nie marnowanie" dzieł chcę tylko delikatnie zwrócić uwagę na format i orientację obrazów.
"
- Ze względu na format kalendarza do konkursu mogą trafić wyłącznie zdjęcia w układzie horyzontalnym."
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jozinzbazin
W trosce o "nie marnowanie" dzieł chcę tylko delikatnie zwrócić uwagę na format i orientację obrazów.
"
- Ze względu na format kalendarza do konkursu mogą trafić wyłącznie zdjęcia w układzie horyzontalnym."
No nie strasz ! :-(
A jakie ja wysłałem ???
Aż ze strachu sprawdziłem, wszystkie płasko leżące, może nie wyrzucą. :-D