198 kapitalne. świetnie wypatrzone :p dla mnie naprawdę bomba, podciągnąłbym może kontrast trochę. konik polny ze 189 również cacy. do 191 bym się czepił tego nierównomiernego oświetlenia.
Wersja do druku
198 kapitalne. świetnie wypatrzone :p dla mnie naprawdę bomba, podciągnąłbym może kontrast trochę. konik polny ze 189 również cacy. do 191 bym się czepił tego nierównomiernego oświetlenia.
201 świetne, zadziwiająca kolorystyka. Założyłeś do tego szarą połówkę ?
198 - swietnie uchwycone. Od razu na mysl przychodzi mi Jaskinia Zimna, w ktorej mialem przyjemnosc goscic i strzelac foty z reki kompaktem :) Ogolnie przemawiaja do mnie zdjecia wodne.
200 i 201 - przyjemne dla oka krajobrazy. Niebo wbrew pozorom takze buduje tutaj klimat. Wyglada mi to na "poruszenie" klosow przed burza. Ciemne chmury juz sie zbieraja a sloneczko desperacko probuje sie hen w oddali jeszcze przebic. No ale w koncu zapewne ustapi.
Dzieki za komętarze.
Prawde mówiac polowałem na piorunki ale wyszedł krajobrazik.
Cytat:
Zamieszczone przez grizz
Nie lubie jak ciemne chmury za bardzo wpadaja mi w niebieski kolor, wole bardziej ciemne, czarne które nadaja focie troszke dramaturgi.
paszczol
Nie urzywam szarej połówki a przydała by sie
olifant
Mysle ze kontrastu dodałem juz w nadmiarze.
rap1d
Chętnie zobacze fotki z jaskini Zimnej, jakiej by nie były jakości.
Nie ma sprawy. Podesle Ci na PW. Jednak tymczasowo stacjonarny pc mi sie rozwalil i nie mam dostepu do dyskow gdzie mam te fotki.Cytat:
Zamieszczone przez szklarz
rap1d
Dzieki
201 fajowe brakuje tylko kręgów ;)
202 i 203 jak dla mnie calkiem fajne:)
202, 202,202!!! :mrgreen:
202 i 203 traktuje jako serie wszak jest to to samo drzewo tylko uchwycone z nieco innego punktu. W sumie nie odbiegles duzo w tych zdjeciach od przyjetych zasad. Nie sa one w jakis szczegolny sposob oryginalne, lecz nie sa rowniez zle. Taki standardzik - ciemny dol i piekne pomaranczowe niebo o zachodzie. Jednak ile bym nie patrzyl na takie zdjecia to ciagle do nich z checia powracam. Sam bardzo lubie robic krajobrazy, totez moze to jest przyczyna. A kolor nieba przypomina mi nieco apokaliptyczna wizje swiata. IMO wieksze drzewo po jednej ze stron (w Twoim wypadku po prawej) o wiele lepiej sie prezentuje jak drzewo w srodku kadru. Nie pasuje mi to optycznie po prostu - czlowiek zaczyna sie zastanawiac dlaczego akurat tutaj i zamiast podziwiac zdjecie miotaja nim watpliwosci.
204 - nieco inne od dwoch poprzednich. Wielkim atutem tego ujecia jest piekny kolor swiatla padajacy na polane i oswietlajacy chyba trawe. Dobra kompozycja. Fajnie wyszedl tez kontrast pomiedzy nadchodzacym zrokiem (prawy, gorny rog) oraz zachodzacym slonce (lewy, gorny rog). Pobudza wyobraznie. Ogolem jest na czym na chwilke zawiesic oko. Zdecydowanie najlepsze z trzech zaprezentowanych.
Zachody piękne i to światełko ... kurcze a ja dzisiaj porobiłem i myślałem, że mam fajne ;)
Dzieki za wszystkie opinie i kometarze.
Wiem ze przynudzam roznymi kadrami ale układ chmur bardzo mi sie podoba.
205
Ostatnia fotka
Mały robaczek
206
Jako, ze znawca makrofotografii ze mnie marny to napisze zwiezle. Piekne kolory. To one w glownej mierze buduja klimat tego ujecia. Swietna glebia ostrosci i bokeh. Naprawde kawal dobrej roboty. Fajne przejscie z koloru ciemnego do troszeczke bardziej jasnego.
207 bardzo ładne. 208 ok 209 jakoś mi nie podeszło.
207 super , 205 niczego sobie :D
Pozdro
Dzieki za kometarze
210
211
211 już oceniłem :D a 210 fajna ale to skrzydełko to osobiście bym jeszcze zostawił :)
Dzieki Ernesh
Nad Tarnowem
211
NIezłe!!!
Szkoda, ze takie malutkie ;p
Dzieki za opinie
Duże poszło do galerii.
Naprawde piekna fotka. Tym razem nic dodac nic ujac.
porażające :shock: :shock: :shock:
211 kapitalne... Brawo.
Dzieki za kometarze.
211 i 214 - ładne ujęcia. No i przypominają mi się od razu polskie klimaty i krajobraz ;-)
211- wielkiej piękności jest.
Przyjemne i "lekkie" w odbiorze widoczki.
214 - mi sie wydaje, ze juz ta droge komentowalem :D
211 - fajnie złapany piorun... - to z Góry Św. Marcina?
kolejne - bardzo fajnie sfotografowane krajobrazy - nienaganna kolorystyka i kompozycja, bez cudowania - lubię takie...
w tych osattnich cienie troszkę popsuły odbiór moim zdaniem.
pzdr
dziekan
owszem ale w 215 chyba na korzyść są te cienie.Cytat:
Zamieszczone przez dziekan
Dzieki za kometarze.
Mam taka przypadłość ze lubie z cieniami,
Fotki z zalewu Solińskiego
218
219
220
Bardzo przyjemne widokówki. Solinę bardzo lubię.
Dzieki Rafale za kometarz.
Pare kolejnych pstryków
221
222
223
224
Piekne zdjecia robisz, wstawiaj kolejne.