A 23. mnie się podoba. Te kropeczki na horyzoncie i pocięty kształtami i kolorami kadr.
Wersja do druku
A 23. mnie się podoba. Te kropeczki na horyzoncie i pocięty kształtami i kolorami kadr.
Dzięki agapiet, myślałem, że tylko ja to widzę :)
Ale może rzeczywiście czas na coś diametralnie różnego w kolorystyce. Tak różnego, jak tylko może być, bo - bez kolorystyki. Dwie fotki ze stoku w b&w:
24.
25.
Hmm... no nie wiem, prawdę mówiąc. Wyglądają, jakby jeździli po żwirze/piachu. Coś jeszcze mi nie pasuje, chyba mam wrażenie, że zdjęcia są trochę poprzekrzywiane. Czy tam było tak płasko/stromo, jak na zdjęciach, czy nie? Jakoś mi nie podchodzą te fotki. Sam też mam coś do pokazania ze stoku, akurat z jazdy na tyczkach, ale na razie trzymam na Konkurs 4 Pory Roku ;)
Pzdr
Wydaje mi się, że nie poprzekrzywiałem. Natomiast ten żwir/piach... Albo dałbym mniejszy kontrast na sam śnieg, a na resztę nie i wyszło by sztucznie; albo na wszystko mniejszy kontrast i wyszłoby mdłe; albo na wszystko skory kontrast i śnieg by się trochę spiaszczył. Wybrałem trzecie :(
IMHO śnieg zazwyczaj jest biały i tak lepiej go naświetlać ;) Ło to mi chodzi, a kontrast swoją drogą.Cytat:
Zamieszczone przez Krzyszcz
Pzdr
Zazwyczaj śnieg w cieniu lub śnieg słabiej oświetlony, przy śniegu jaśniej oświetlonym wydaje się ciemniejszy. Innymi słowy - robiąc śnieg jaśniejszym w całości, uzyskałbym sporo przepałów.
Wg mnie efekt koncowy jest bardzo interesujący, mi się podoba..
Niewątpliwie prawda, ale cóż, takie życie, trzeba wybierać. Ja nie akceptuję śniegu niebiałego, więc prześwietlam klatki o 1-2 EV i kadruję tak, by nic innego na tym nie ucierpiało. Z resztą w zależności od ilości śniegu w kadrze, różnie prześwietlam. W cyfrze masz tę przyjemność, że masz monitorek LCD, a w analogu tę frajdę, że musisz zdać się na własną intuicję i doświadczenie ;)Cytat:
Zamieszczone przez Krzyszcz
Pzdr
No właśnie... interesujący, to chyba dobre słowo. Wydaje mi się naturalne, że w takim świetle śnieg jest przybrudzony. Podobają mi się cienie i te krzywizny. Jeśli miałabym się do czegoś przyczepić, to chyba do zbyt ciasnego kadru. Tu mi bardziej pasuje przestrzeń.Cytat:
Zamieszczone przez krzyo88
Generalnie jednak na plus.
Dzięki :)
Suchar, kiedy tym zdjęciom dynamikę mają nadawać podświetlone słońcem tumany śniegu, wzbite przez snowboardzistów. Nie mogę ich przepalić (w każdym razie za bardzo), to zepsułoby zdjęcie...
Agapiet, trudno o przestrzeń, to niestety nie byli jedyni korzystający ze stoku :)