Bardzo mi przykro, że to, co mi wyszło przy macaniu nie zgadza się z Twoją teorią, ale to już nie mój problem ;) Wesołych Świąt i fajnych Nikkorów :)Cytat:
Zamieszczone przez The z00m
Wersja do druku
Bardzo mi przykro, że to, co mi wyszło przy macaniu nie zgadza się z Twoją teorią, ale to już nie mój problem ;) Wesołych Świąt i fajnych Nikkorów :)Cytat:
Nie rozumiem Cię suchar. Jaka jest moja teoria bo widać, że wiesz coś o czym nie miałem wiedzy. Powiedz jak SWD wpływa na PEWNOŚĆ trafienia AF bo ja się na tym nie znam i nie wiem? Wiem, że jasne szkło pomaga systemowi AF, a silniki ultradźwiękowe przyśpieszają pracę obiektywu i go wyciszają. Więc Panie nastawiony negatywnie wytłumacz mi jak SWD poprawia pewność AF bo ja autentycznie nie wiem, a widać Ty wiesz. I nie rób tym razem wycieczek osobistych. Widać, że jesteś w stosunku do swoich wypowiedzi mniej krytyczny niż do wypowiedzi innych userów. Odkąd niebieski zamieniłeś na zielony widać zmiany, ale nie na lepsze.Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Wesołych Świąt.
Ja Ciebie pewnie nigdy nie zrozumiem, ale to inna sprawa i akurat z SWD nie ma nic wspólnego. Więc Panie nastawiony pozytywnie, dla mnie to jest proste i pisałem już o tym: E-3 z 14-54 udało mi się zgubić (szybkie zmiany odległości od obiektu na który ostrzyłem, szybka zmiana ogniskowej itp. i się chłopak pogubił), a E-3 z 12-60 robiąc to samo nie udało mi się zgubić. Dla mnie 14-54 jest wobec tego mniej pewny, jeśli chodzi o AF. No i jest wolniejszy, to też czułem, choć za dnia, nawet pochmurnego, dużej różnicy nie było. Chętnie wziąłbym E-3 z 12-60 i 14-54 na jakiś koncert, bo myślę, że tam byłaby dużo większa różnica.Cytat:
WŚ
Powiadasz że będzie lepiej? :>Cytat:
Zamieszczone przez RadioErewan
Gdyby wyszła poprawka do E510, to byłoby ślicznie.
Proste w twoim przypadku jest co innego. Pozdrawiam nieczule.Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Żenada. Powiedziałbym więcej, ale są Święta, więc sobie odpuszczę, choć nie powinienem.Cytat:
Mimo wszystko, Wesołych Świąt.
Po raz kolejny zapytam - dlaczego wszelkie krytyczne
uwagi tyczące E-3 są od "macaczy" ... a nie posiadaczy ?
Szczególnie o SW w nowych obiektywach - które nie są
antidotum oraz demonem szybkości ostrzenia ...
Mam podstawowe obiektywy z SW oraz bez silniczka,
nie zauważam powalającej różnicy - przy współpracy
z Olympusem E-3.
Ja jestem "macarzem" :) i wypowiadam się o nim w samych superlatywach :D Wedlug mnie AF jest rewelacyjny. Chodzi mi głównie o pewność. Olek w tym jak i w pary innych rzeczach dogonił czołówkę bez dwóch zdań. Przypuszczam ze to zasługa zarówno tego że wszystkie 11 punktów ma krzyżowych i ponoć układy pomiarowe są podwojone i to daję tę pewność AF. No ale ja jestem inżynierem technologiem może dlatego ;). Jednie wolałbym aby był nieco lżejszy, ale to mój kaprys tylko. Ten sprzęt jest super a po drobnej polerce technologii będzie genialny.
lech2:
takie teksty wywołują u mnie rozbawienie... wiele stron wcześniej zarzuciłem dwa spośród kilkunastu zdjęć które zrobiłem E-3 w formacie ORF. tak, kilkunastu, bo więcej nie trzeba żeby przekonać się o jakości zdjęć w świetle zastanym.
nikt nie zjechał mnie, że piszę głupoty, ale też nikt nie zrobił podobnych zdjęć żeby wykazać że u Niego te pasy nie występują/występują. widać coś w tym jednak jest i ludzie siedzą cicho czekając na stanowisko producenta, tyle że jak nabiorą wody w usta, to producent nie dowie się o skali problemu.
mogę potestować tylko jednego E-trzy więc nie wiem czy to reguła, czy jeden z wyjątków. to jak to jest - miewasz pasiaste kadry czy nie?
Hehe - ja jestem użyszkodnikiem. Nie wiem jak działa 14-54 z E-3. Nie posiadałem nigdy tego szkła ;) Na pewno ze wszystkimi obiektywami, które mam E-3 działa szybciej od E-330. Do tego z EC-20 ostrzy na wszystkie punkty pewnie i szybko. Taka moja opinia.Cytat:
Zamieszczone przez lech2