Strona 1 z 24 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 237

Wątek: Cierpkie uwagi na temat E-3

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Cierpkie uwagi na temat E-3

Kilku użytkowników forum posiada już E-3. Ciekaw jestem, jakie mają ewentualne zastrzeżenia do tego modelu, przy czym bardziej idzie mi o samo urządzenie, jego ergonomię itd. niż np. o piksele, ISO czy jakość zdjęć.

A oto moja lista:
    1. 'gumowe' przyciski (zwłaszcza OK i okalające go przyciski nawigacyjne),
    2. obudowa ekranu LCD: sprawia wrażenie wykonanej z tandetnego plastiku, a przez to mało wytrzymałej,
    3. brak sensownego zabezpieczenia przed 'ukręceniem' LCD,
    4. wyjątkowo idiotyczne usytuowanie gniazd synchronizacji i sterowania, co m.in. znacznie ułatwia uszkodzenie ich a także zgubienie zaślepek,
    5. muszla oczna łatwo zahaczająca o cokolwiek i zsuwająca się z korpusu (np. podczas wkładania go do torby fotograficznej).

To tyle na razie. Poza tym aparat jest, oczywiście, rewelacyjny.
    Pozdrawiam.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    ciekawe to co piszesz o przyciskach. znaczy się Twoim zdaniem "lentex" w porównaniu do Dziadka? rezygnacji z bagnetowego mocowania muszli też nie czaję, bo EP-2 to było marzenie w kwestii ergonomii.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    znaczy się Twoim zdaniem "lentex" w porównaniu do Dziadka?
    są miękkie i nie robią 'klik' - trudno jest wyczuć moment zadziałania, łatwo nacisnąc dwa razy zamiast raz

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Nie wiem dlaczego nie zrezygnowano z dużej wagi. Przecież ma już stabilizację wbudowaną i nie trzeba aparatu stabilizować kilogramami wagi własnej
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Jezeli chodzi o E-3 jako urządzenie to moja najbardziej cierpka uwaga dotyczy.....................................CENY!! !
    Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Już słyszałem opinie o nim, że z przodu za surowy w typie "Suchojewa", że brak mu kółka trybów...., ale każdy chciałby go mieć. Jak schłodzą się emocje i aparat zza szyby zamykanej na klucz wyjdzie na półki to go sobie w bielskim fotojokerze pomacam, oj dobrze pomacam, a jest co, tym bardziej, że powolutku kupuje aparaty i akcesoria z coraz wyższych półek i może jakis nastepca Ex będzie w moim posiadaniu, miare powoli trzeba brać, może mi portfel nie schudnie, może panie voovoo2 cena spadnie i nie bedzie cierpka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    przycisk blokady ekspozycji w miejscu rodem z Nikona - kciuk w oku...reszty nie znam

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Panie Don Pedro:Pana przypuszczenia co do ceny graniczą z pewnoscią
    Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cena, chcialem niesmialo zauwazyc, juz mocno spadla, dzieki czemu dla wielu - w tym i dla mnie - jest juz mniej nieosiagalny niz w dniu premiery
    Obecnie mozna korpus dostac za mniej niz 5100, w OlyJedi od 4500 do 4800 (zaokraglam), wiec nie jest zle. Do wiosny zejdzie jeszcze pare stowek, tego jestem pewien. A wtedy...
    WITAJ NOWY KREDYCIE!
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

qbic
    Gość
    Jeżeli mam być szczery to wolałbym cenę 7-8k i super matryce....ale na razie powstrzymuje sie od dalszych komentów.

Jest odrobinę lepiej niż E-510 jeżeli chodzi o banding, DR tez troszkę lepsze... dzisiaj dostaje garść rawow z innych sprzętów wiec zobaczę co oferuje konkurencja.