Tak się ostatnio zastanawiałem, gdyby naszła mnie odwaga i chęć wstawienia zdjęcia do kalendarza. Czysto moralny dylemat, bo można się przecież nie przyznać :???:
Wersja do druku
Tak się ostatnio zastanawiałem, gdyby naszła mnie odwaga i chęć wstawienia zdjęcia do kalendarza. Czysto moralny dylemat, bo można się przecież nie przyznać :???:
Wiesz co odpowiem, a powiem mniej więcej to samo:
... i dodam: To kalendarz fotograficzny forum OlympusClub. Do tej zbiorowości należą wszyscy zarejestrowani, niezależnie od marki sprzętu w torbie foto. Bo:
Lepszego uzasadnienia nie potrzeba.
---
Nie, w tym temacie za kulisami jestem tylko ja.
---------- Post dodany o 09:53 ---------- Poprzedni post był o 09:53 ----------
Uprzedzam tylko, że nie przyjmujemy negatywów, co najwyżej skany ;).
---------- Post dodany o 09:58 ---------- Poprzedni post był o 09:53 ----------
Komunikat organizacyjny: Chwilę musicie poczekać. Dogrywam technikę i ruszamy ze zbiórką zdjęć.
Rozpoczynamy zbiórkę zdjęć. Proszę przeczytać pierwszy post. Został zaktualizowany o informacje o sposobie wysyłki.
---
Przy okazji. Kalendarz ułoży grupa chętnych osób. Będą to: Ahutta, Gulasz, Hades, Ssonic, Petreq, Ziemia01. Gdyby ktoś jeszcze chciał dołączyć to zapraszam.
Oczekiwany format/rozmiar fotek?
Maksymalna rozdzielczość jaką fabryka dała. Minimalna 2500 pikseli po dłuższym boku.
I jeszcze jedno. Zapomniałem o tym w pierwszym poście: zdjęcia poziome.
Biorąc pod uwagę, że mamy w Olkach genetycznie zapisany format 4:3, to oczekiwany stosunek boków jest oczywisty. Ale dyskutowaliśmy tu, by nie zważać na aparat i jego format, a brać pod uwagę fajne dobre klubowiczów. Ekipa weźmie pod uwagę różne proporcje i będzie proponowała kadrowanie jeśli okaże się konieczne. Ewentualnie można już na wstępie wykonać samemu kadrowanie 4:3.