Odp: Olympus M.Zuiko Digital ED 7-14 mm f/2,8 PRO
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Może nie pomóc, bo spodziewam, się ,zę Sigma nie podejmie tymczasem wyzwania. Pozostaje liczyć na stałki od Samyanga.
Dokładnie, Sigma jeśli już, to zrobi taki obiektyw, aby dało się go wykorzystać do wszystkich systemów APS-C, a przy okazji dorobić bagnet do m4/3. Samyang już prędzej, wszak fiszaja wypuścił typowo pod m4/3, chociaż i tu jestem sceptyczny.
Cytat:
Zamieszczone przez
osiem1984
Szkoda, miałem zamiar kupić, liczyłem, że będzie w podobnej cenie co 12-40. Niestety w takiej cenie dla mnie amatora jest poza zasięgiem zdrowego rozsądku.
też liczyłem na to, że nie będzie wiele droższy (o ok.200$) wyjściowo niż 12-40.
Ale przy tej cenie to sobie go daruję, może poczekam dla pewności do premiery jeszcze, ale prawie na pewno skończy się na samyangu.
z.
Niestety Wujek kaze sobie slono placic za polke PRO, polowa sukcesu, ze mamy pewne przywileje, bez nich juz byloby bardzo ciezko.
Panasa teraz ze swieca w dobrej cenie, byly czasy 7-14 po 2,5k ale wyszly.
Jakos zoomy UWA szczegolnie w takich cenach mnie nie przekonuja, nie mam dla nich profesjonalnego zastosowania, a, ze nie jestem bogatym bezrobotnym...
Zastapilbym fiszka od Samyanga, ktora latwo sie prostuje, potem juz szeroki pro albo staleczki, jest w czym wybierac....
pozdroofka
PS
Czekam na samsunga pro uwa choc na razie sie nie zanosi
Ja tam polecę po bandzie. Mam ze starych czasów duże 9-18. Lekkie, precyzyjne, korygowane optycznie. Skleję sobie dwa zdjęcia i mam szerzej i prosto niż z 7 mm.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Ja tam polecę po bandzie. Mam ze starych czasów duże 9-18. Lekkie, precyzyjne, korygowane optycznie. Skleję sobie dwa zdjęcia i mam szerzej i prosto niż z 7 mm.
bo zdjęcia robią ludzie a nie obiektywy
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Nie stać Cię po prostu i dorabiasz ideologię :wink:
ideologię to dorabiają ci, których niestać, a mimo to kupują :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Bo to bardzo dobry obiektyw jest. Meczylem na poczatku mikro na przejsciowkach miast mzd9-18 i z braku 7-14.
Po raz kolejny powiem, ze zalezy co i komu do czego. PRO (badz bogaty bezrobotny) wybierze nowe PRO UWA, reszta smiem twierdzic, ze sobie poradzi nawet dziurawym dekielkiem:)
pozdroofka
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
ideologię to dorabiają ci, których niestać, a mimo to kupują :)
Oni nie dorabiają ideologii, tylko dorabiają na czarno :D
A ja tam nadal czekam na jakies AFowe, natywne m4/3, stale od 8 do 10 mm, f2,8 lub nawet 3,5, super male, lekkie i pieknie pracujace pod slonce. Moze w ten sposob doczekam sie predzej emerytury, ale coz :-)