Odp: Jaki bezlusterkowiec do 5 000 zł
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
W zależności od tego, na promotora jakiej marki akurat trafisz, to taki aparat będą Ci "wciskać".
właśnie co ciekawe robią to wszyscy pracownicy - różne zmiany . może kupili za dużo sprzętu i chcą szybko się go pozbyć... obiektywów jest kilka i body do koloru ,do wyboru.
Widocznie w tej chwili za olki dostają największą premię. Sprzedawcy w sklepach to nie są wiarygodni doradcy.
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
Widocznie w tej chwili za olki dostają największą premię. Sprzedawcy w sklepach to nie są wiarygodni doradcy.
To mi przypomina sytuację, gdy mój Tata planował kupić aparat, ale oczywiście najpierw chciał pomacać i przetestować w sklepie (MM). Młody sprzedawca bardzo chciał pomóc, ale skończyło się na tym, że odczytał parametry z karteczki z ceną. :lol: Podziękowaliśmy, bo tyle potrafimy sami. Niestety sprzedawcy w sklepach często nie mają odpowiedniego pojęcia o sprzęcie, który sprzedają. Chociaż np. w FJ natrafiliśmy na "kumatą" osobę.
O ile w marketach elektronicznych ignorancja sprzedawców jest jeszcze zrozumiała (choć nie usprawiedliwiona), to w sklepach specjalistycznych, a takim jest np. FJ powinni pracować ludzie naprawdę obcykani w temacie.
Cytat:
Zamieszczone przez
realnasty
O ile w marketach elektronicznych ignorancja sprzedawców jest jeszcze zrozumiała (choć nie usprawiedliwiona), to w sklepach specjalistycznych, a takim jest np. FJ powinni pracować ludzie naprawdę obcykani w temacie.
Tyle ze zeby takich znalezc to trzeba im odpowiednio zaplacic a to jest srednio mozliwe ...
Ale kumatość/niekumatość nie oznacza, że ktoś nie chce nam wcisnąć akurat tego na czym ma największy zysk.
Zdarzają się sprzedawcy, którzy są zainteresowani zadowoloeniem klienta. Ale to jest rzadkość.
A mnie sprzedawca w MM zachwalali OMD ;)
Gość nawet nieźle żonglował obiektywami, wyjaśniał o i jak ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Vindex
Tyle ze zeby takich znalezc to trzeba im odpowiednio zaplacic a to jest srednio mozliwe ...
mi zakup pl3 zaoferował gość w MM . póżniej spotkałem go jako fotografa ślubnego i mówił że dorabia sobie w MM w tygodniu . raczej był zaawansowany.
Cytat:
Zamieszczone przez
Hom_er
A mnie sprzedawca w MM zachwalali OMD ;)
Gość nawet nieźle żąglował obiektywami, wyjaśniał o i jak ;)
W sumie OMD do najtańszych nie należy, więc sprzedaż takiego aparatu to zysk dla sklepu. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
kris12
mi zakup pl3 zaoferował gość w MM . póżniej spotkałem go jako fotografa ślubnego i mówił że dorabia sobie w MM w tygodniu . raczej był zaawansowany.
Zagadka macanych omd-e5 została wyjaśniona ;)