Odp: O ocenach jeszcze raz...
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Ja Wam coś powiem. Kilka zarzutów wcale nie jest takich bezpodstawnych.
Czy grono osób piszących w czambuł wszystkim jak leci "fajne foty - 5" nazwiesz "nowoczesną grupą"?
Robicie z igły widły. Parę osób wypowiedziało się, że foty im się nie spodobały. Ile to będzie - promil użytkowników? Jeśli są świetne czemu cała reszta nie nakryła nas czapkami obalając po kolei każdy argument?
Odpowiedź jest prosta - bo większości się nie chce nic pisać o kiepskich zdjęciach. Jest parę osób, które próbuje walczyć z wiatrakami. W mniej lub bardziej elegancki sposób. Ale chce im się. Forum ma to do siebie, że się DYSKUTUJE, a nie POTAKUJE. Inaczej zwyczajnie umrze śmiercią naturalną z nudów.
Kto jest oburzony na sposób krytykowania niech da wyraz swojej dezaprobacie pisząc w wątkach fotograficznych UZASADNIONE pochwały. Będzie równowaga.
Tyle ode mnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
1. Jesteś trochę skostniałą grupą znająca się od lat i ci co wchodzą na forum to widzą i boja przy atakować bo z góry boją się odrzucenia i braku akceptacji.
:-D też tak myślałem, w 2008
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
2. Może tego nie widzicie albo gdzieś Wam to po drodze zaginęło - jesteście konserwatywni w pewnych kwestiach i fakt potraficie czasami trochę przydołować ludzi lub co gorsza próbować ich naciągnąć na swój wizerunek.
CzaRmaXiu, Popatrz po galerii i pokaż większą rozpierduchę fototematychnointerpretacyjną.
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
3. Fakt jest dział dla początkujących ale co z tego. Aktywność u kogoś takiego widać przez 2,3 strony może 4 a potem cisza. Ja tam się nie znam ale przynajmniej winkla w oku nie mam więc szkoda mi kogoś takiego i próbuję coś tam naskrobać aby go przytrzymać na forum. Ale jak kogoś przytrzymać skoro nikt mu nie odpisuje albo jedna osoba z częstotliwością raz na tydzień. Przepraszam są 3 wyjątki: wątek BIKERA ale znacie się od lat, wątek Warugi ale też widzę, że często pisuje sam do siebie próbując tworzyć kawał morskiej historii w fotografii, no i mój wątek gdzie pisuję sam do siebie ale dobrze mi z tym bo bawi mnie robienie opisów do durnych zdjęć spinaczy balkonowych :D
A widzisz czyli można, można tylko jak rany więcej dystansu.
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
A jeżeli się mylę to powiedzcie mi czemu na dole strony widać przykładowo teraz 70 zarejestrowanych oraz 158 niezarejestrowanych (w dzień te ilości są znacznie większe) a z prawej strony strony praktycznie te same awatary w ilości około 20'stu sztuk przez cały dzień? :D
Teraz późno, reszta śpi. Potem my śpimy oni są. :-D
---------- Post dodany o 00:26 ---------- Poprzedni post był o 00:24 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
eFiX
Czy mogłbyś rozwinąc okreslenie "[/COLOR]próbować ich naciągnąć na swój wizerunek."
Kurde, się bierze i naciąga. Gorzej odwrotnie, proste nie?
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Helmuth, siedzisz na forum prawie 5 lat. Pewnych rzeczy nie zauważasz.
Znaczy, stary pierdziel i zrzęda jestem? :roll: :-P
Aaaa, sorry, jeszcze jedna uwaga natury logicznej.
Konstrukcja forum jest taka, że mimo iż piszę odpowiedź jednej osobie, to czytają (a więc korzystają z niej) wszyscy zainteresowani tematem.
Podczas gdy jedna osoba stęka, że zachowuję się niestosownie, dostaję jednocześnie na PW i w reputacji sygnały, że napisałem ciekawe rzeczy. Punkty reputacji Mirka też mówią same za siebie, za opowiadanie kawałów ich nie dostał.
Co jest więc ważniejsze - dobre samopoczucie autora zdjęcia, czy "dobro ogółu", które wyciągnie jakieś sensowne wnioski?
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Znaczy, stary pierdziel i zrzęda jestem? :roll: :-P
Kurczątko... czyżby problem z samooceną ? ;-)
Głowa do góry, się nie przejmuj, będzie dobrze ;-)
---------- Post dodany o 00:35 ---------- Poprzedni post był o 00:33 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
diabolique
Mirka też mówią same za siebie, za opowiadanie kawałów ich nie dostał.
hmmm... przyznasz jednak że czasami jak Mirek dowcipa zapoda... ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
1. Jesteś trochę skostniałą grupą znająca się od lat i ci co wchodzą na forum to widzą i boja przy atakować bo z góry boją się odrzucenia i braku akceptacji.
2. Może tego nie widzicie albo gdzieś Wam to po drodze zaginęło - jesteście konserwatywni w pewnych kwestiach i fakt potraficie czasami trochę przydołować ludzi lub co gorsza próbować ich naciągnąć na swój wizerunek.
3. Fakt jest dział dla początkujących ale co z tego. Aktywność u kogoś takiego widać przez 2,3 strony może 4 a potem cisza. Ja tam się nie znam ale przynajmniej winkla w oku nie mam więc szkoda mi kogoś takiego i próbuję coś tam naskrobać aby go przytrzymać na forum. Ale jak kogoś przytrzymać skoro nikt mu nie odpisuje albo jedna osoba z częstotliwością raz na tydzień. Przepraszam są 3 wyjątki: wątek BIKERA ale znacie się od lat, wątek Warugi ale też widzę, że często pisuje sam do siebie próbując tworzyć kawał morskiej historii w fotografii, no i mój wątek gdzie pisuję sam do siebie ale dobrze mi z tym bo bawi mnie robienie opisów do durnych zdjęć spinaczy balkonowych :D
A jeżeli się mylę to powiedzcie mi czemu na dole strony widać przykładowo teraz 70 zarejestrowanych oraz 158 niezarejestrowanych (w dzień te ilości są znacznie większe) a z prawej strony praktycznie te same awatary w ilości około 20'stu sztuk przez cały dzień? :D
Znamy się osobiście , jeździmy razem gdzieś czasem, czasami robimy razem zdjęcia. czy można z tego czynić nam zarzut?
Potrafimy przydołować ludzi? może kogoś kto szybko nas próbuje zlekceważyć, plecy pokazać, a może i język ? Nie dostrzegam takich ciągot na co dzień, widzę duża chęć pomocy i morze cierpliwości dla tych którzy chcą zapytać, czy poprosić.
Nie narzekaj na dział dla początkujących, ale jak idziesz na skróty i nie masz oferty to dostajesz uzasadnioną krytykę. Zaglądam także do Ciebie, choć z rzadka tam piszę.
Cytat:
Zamieszczone przez
diabolique
Czy grono osób piszących w czambuł wszystkim jak leci "fajne foty - 5" nazwiesz "nowoczesną grupą"?
Robicie z igły widły. Parę osób wypowiedziało się, że foty im się nie spodobały. Ile to będzie - promil użytkowników? Jeśli są świetne czemu cała reszta nie nakryła nas czapkami obalając po kolei każdy argument?
Odpowiedź jest prosta - bo większości się nie chce nic pisać o kiepskich zdjęciach.
Część z Was pisała o zdjęciach nijakich. Zdjęcie nijakie, to dla mnie takie, które w żaden sposób na mnie działa. Wlatuje jednym okiem, drugim wylatuje. Może być poprawne technicznie - dobrze naświetlone, skadrowane ale niczym nie przyciąga. Takich zdjęć najczęściej nie komentuję lub ewentualnie napiszę, że nijakie.
Jeśli autor chce robić nijakie zdjęcia (ale poprawne) - niech robi! Wcześniej dzarro pisał o nadawaniu na tych samych falach. Po co komuś narzucać swoje widzenie świata? Że ma robić jak X lub Igrek. Lub jakoś. On chce nijako.
No to sobie poczytałem..... Aż łeb boli...
Helmuth nie przejmuj się i tak na nasze wyjdzie ...:grin:
Nie chce mi się przyklejać wszystkich cytatów ale trochę więcej luzu i trochę więcej otwartości bo może warto komuś dać czas na zastanowienie się czy rzeczywiście jego koło to jednak kwadrat. :)
Skoro tyle osób wstawia w galerii to czemu nic tu nie piszą?
Ziomal trochę mnie zatkałeś, aż musiałem popić wodą:grin:.
Jestem tu na forum chyba 3 lata, watek załozyłem po kilku miesiącach i też miałem mnóstwo obaw jak zostane przyjęty i to z wielu powodów. Niektóre to u mnie do dziś wypływają jak brudny olej:grin:. Ale to raczej temat na rozmowę przy piwie, niż poemat po północy. Też mam swoje odczucia, nie zawsze pozytywne, ale sporo sobie tu poczytałem, pooglądałem, byłem 1,5 dnia na jednym zlocie, trochę na drugim i wiem już, że skoro to Olympusowi zawdzięczam fakt, że mam aparaty tej firmy to postanowiłem tu zostać, bo jest tu sporo wiedzy do zgarnięcia i osób z którymi można pogadać o wszystkim.
Za co jestem im bardzo wdzięczny i z czystą intencją powiem dziękuję.
Ale to nie znaczy, że wszystko na tym forum jest cacy. Tyle że ja raczej tego co nie teges, sam nie zmienię:grin:.