TOKIN o to chodzi...rzuciłem pomysł, by każdy wyraził zdanie co myśli itp itp..i tyle
każdy chyba jest na tyle samodzielny i myślący, że decyzje podejmuje sam
Wersja do druku
TOKIN o to chodzi...rzuciłem pomysł, by każdy wyraził zdanie co myśli itp itp..i tyle
każdy chyba jest na tyle samodzielny i myślący, że decyzje podejmuje sam
Prosze o informacje o kosztach dla uczestnikow.
od kogo?
Ale zrobiła się jadka:-)
To już jest kilka propozycji?
Przepraszam za "d";-(
Bambus81 kilka propozycji, za to wybór oczywisty...
irek50 kiedy pierwszą edycję masz?
A ja chetnie w róznego rodzaju warsztatach uczestniczę, nawet jesli swojej "camery" nie biorę, można posłuchać interesujących rzeczy o sposobie pracy niektórych ludzi, o tym jak wygląda ich workflow podczas sesji i podczas obróbki. Czasami takie siedzenie sobie z boku i obserwacja nie tylko jak ustawic to czy inne swiatło, a samych zachowań czysto personalnych daje duzo, i pozwala spojrzeć na niektóre problemy z dystansem.
Pozdrawiam
P.
P.S odnosnie "nauczyć mozna sie samemu" no popatrz, ludzie 5 lat na studiach zwykle ryją sami, bo zasadniczo taka jest idea studiów a nie szkoły podstawowej gdzie wkłada sie komus wiedze do głowy.
Naprawdę myślisz, że np kolega Willow (taki przyklad, ale jak nie willow to na przykład Adam Trzcionka) jest świetnym fotografem bo ktoś go prowadził za rączkę i pokazał jak nacisnąc spust migawki? Zdobywanie wiedzy poprzez praktykę może trwac lata, może trwac miesiące, w zaleznosci od zapału danej osoby. Ale w dobie internetu, gdzie wiedza po prostu lezy na ulicy i po prostu trzeba sie po nia schylić kazdy przy odpowiednim zacieciu i minimum wyobraźni może osiągnąc naprawde wysoki poziom reprezentowanego warsztatu.
Practice makes perfect.
A warsztaty.. warsztaty to sprzedawanie własnego Know-how w pigułce dla osób które nie chcą samemu szukac, i spędzać godzin w studiu na "testach, próbach i nauce by themselves"
Irek kiedyś już robił w kielcach na zlocie pogadankę o portretach. Była tablica, było zdjęcie, i były %. (mam nadzieje irku, że nie masz nic przeciwko za wrzucenie tego zdjęcia)
I pytania były, i dyskusja, i wizjer by irek... i ogólnie, całkiem wesoło było.