Odp: Wątki oceny zdjęć. Czy to ma sens?
Rzucam pomysł - spisane zasady savoir vivre w wątkach autorskich.
Na przykład - domyślnie jeżeli ktoś wystawia zdjęcie zgadza się na ocenianie przez innych. Umieszczeniem tekstu typu "Pokażcie jak można to zrobić inaczej/lepiej" wyraża zgodę na grzebanie, zdaniem typu "Napiszcie proszę jak można to poprawić/zrobić inaczej/lepiej" nie wyraża zgody na grzebanie a jedynie na uwagi. Pomysłu na "skończoność dzieła" nie rozumiem i komentować nie będe.
Brutusy.............:???:
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Napisz : odejmij żółtego....
---------- Post dodany o 00:05 ---------- Poprzedni post był o 00:02 ----------
A tak w ogóle zależy kto ocenia i kogo.... Zdażyło się nieraz , że paru specjalistów pastwiło sie nad fotkami wystawiaczy....a gdy próbowałem oglądnąć ich prace okazało się , że nie wystawili żadnych....
Witam !
Ludzie oceniaja ogladane filmy a przeciez duza wiekszosc z nich nie sa rezyserami ani krytykami filmowymi.
Tak samo osoby ktore oceniaja zdjecia wcale nie musza byc fotografami z duzym dorobkiem artystycznym, niekoniecznie musza
nawet posiadac aparat fotograficzny.
Nie uznaje nagminnie powtarzanego sloganu "skonczonego dziela".
Kazda fota to osobne przedstawienie a kazde przedstawienie mozna modyfikowac i
nie ma pewnosci, ze to co bylo prezentowane w wersji 0 bylo najlepsza tego wersja.
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Pomysłu na "skończoność dzieła" nie rozumiem i komentować nie będe.
Bo to tak jak nie tak.Co pan powie,nadzerka?A obiecal,ze nie ugryzie.Toz to skonczony pacan.Jak zyc z nim panie dochtorze,jak zyc
MILI MOI FORUMOWICZE !!! Każdy z Was ma rację i jej nie ma.....dzięki temu że nasze zdania są różne, to forum żyje i kwitnie !!!!! A każde z nas jest szczęśliwe że ma tylu znajomych/przyjaciół. Mr. T dobrze że poruszyłeś ten temat,a wszyscy przedmówcy, że odnieśli się do niego mniej lub bardziej na serio....
Dzięki bardzo !!!Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty Thomasso.
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi.
Nie podoba mi się bo chociaż są emocje, to za żółte. Lepiej (MZ) by wyglądało czarno- białe i co mam napisać? :roll:
Nie helmuth, masz powiedzieć: spadaj, w taki sposób, żeby delikwent z radością na twarzy, zaczął pakować walizki w nadziei
na fantastyczną podróż.
Dyplomacja chłopie! Dyplomacja!
---------- Post dodany o 11:33 ---------- Poprzedni post był o 11:30 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Rzucam pomysł - spisane zasady savoir vivre w wątkach autorskich.
Na przykład - domyślnie jeżeli ktoś wystawia zdjęcie zgadza się na ocenianie przez innych. Umieszczeniem tekstu typu "Pokażcie jak można to zrobić inaczej/lepiej" wyraża zgodę na grzebanie, zdaniem typu "Napiszcie proszę jak można to poprawić/zrobić inaczej/lepiej" nie wyraża zgody na grzebanie a jedynie na uwagi. Pomysłu na "skończoność dzieła" nie rozumiem i komentować nie będe.
Myśl zacna i gwarantująca spokój i ukojenie na forumie.
---------- Post dodany o 11:40 ---------- Poprzedni post był o 11:33 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Bo to tak jak nie tak.Co pan powie,nadzerka?A obiecal,ze nie ugryzie.Toz to skonczony pacan.Jak zyc z nim panie dochtorze,jak zyc
Właśnie, jak???
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
A ja się nie zgadzam i co mi zrobicie...!?
Nic, pod warunkiem, że napiszesz to w stopce :wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
A obiecal,ze nie ugryzie.Toz to skonczony pacan.Jak zyc z nim panie dochtorze,jak zyc
Dobrze karmić to nie będzie gryzł byle czego :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
... masz powiedzieć: spadaj, w taki sposób, żeby delikwent z radością na twarzy, zaczął pakować walizki w nadziei
na fantastyczną podróż.
Oczywiście przekonany o tym, że sam wpadł na pomysł tej podróży :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
/../
Oczywiście przekonany o tym, że sam wpadł na pomysł tej podróży :mrgreen:
Otóż to właśnie! Tak czy tak, są użyszkodnicy(my i niemy*) wrażliwe na punkcie swychprac.
*niema to taka co sama nic nie gada, ino cudzymi usty sobaczy.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Otóż to właśnie! Tak czy tak, są użyszkodnicy(my i niemy*) wrażliwe na punkcie swychprac.
*niema to taka co sama nic nie gada, ino cudzymi usty sobaczy.
Wracając do tematu wątku:
Dyskutować jest zawsze sens, szanować poglądy i odczucia innych współuzytkownilków również.
Mój pogląd wyrażałem już wielokrotnie: Mnie nie przeszkadza, że ktoś sie wypowiada , zwraca mi uwagę , czy wprost krytykuje , popełnione prze mnie "dzieło". rozumiem ,też , że czasem łatwiej pokazać na przykładzie jak opisywać np dodałbym 15%saturacji , a ująłbym....
Mój wątek niech na ten przykład pozostanie miejscem luźnej rozmowy o mojej fotografii, ilustrowanej przykładami i swobodną interpretację wklejanego tam obrazu.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Wracając do tematu wątku:
Dyskutować jest zawsze sens, szanować poglądy i odczucia innych współuzytkownilków również.
Mój pogląd wyrażałem już wielokrotnie: Mnie nie przeszkadza, że ktoś sie wypowiada , zwraca mi uwagę , czy wprost krytykuje , popełnione prze mnie "dzieło". rozumiem ,też , że czasem łatwiej pokazać na przykładzie jak opisywać np dodałbym 15%saturacji , a ująłbym....
Mój wątek niech na ten przykład pozostanie miejscem luźnej rozmowy o mojej fotografii, ilustrowanej przykładami i swobodną interpretację wklejanego tam obrazu.
Widzisz.Ty uwazasz,ze ma to sens.Ja tez tak uwazam.Jednak sa osoby,ktore w ciagu trzech lat rozumy wszystkie pozjadaly.Dwa trzy lata im wystarczy zeby wszystko ogarnac zrozumiec i tworza dziela skonczone lub nie.
Sa tacy ktorym napiszesz,ze czerwono sine,nieostre,balagan w tle,kompozycyjnie lezy.Kazdy kto patrzy na takie dzielo ma bardzo podobne zdanie.Jednak dzielotworca z czasem Ci odpsuje,ze wlasnie marzeniem jego bylo zrobic to w takiej purpurowo biskupiej tonacji,z lekka mgielka dodajacej tajemniczosci w kadrze a niespokojny i zaakcentowany bokech w tle i jego porozrzucane detale dodaja tego wlasnie uroku ktory zamierzal z taka trudnoscia osiagnac.W takich watkach,i z takimi dzielami naprawde nie warto sie wypowiadac.Rozumiem natomiast jesli dzielotworca wstawiajac takowe dzielo sam od razu zaznaczy,ze takie detale i odchylenia zostawil,pokazal i efekt to zamierzony,ale nie jako odpowiedz na wskazanie uchybienia.
Chociaz najbardziej lubie czytac komenty typu-Och jaka sliczna "modelka"a o fotce ani slowa.A dzielotworca z promieniujacym zychwytem odpowiada och -dziekuje,dziekuje:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgre en: