-
Odp: Freelensing
Hehe, ty to potrafisz namówić :) Swoją drogą szerokokątne szkiełka ze stajni OM średnio się nadają do tej zabawy. Za tylną soczewką wystają z nich jakieś dziwne dynksy, które nie pozwalają docisnąć w pełni obiektyw do aparatu, stąd na zdjęciach widać znaczną ilość wpuszczanego bokiem światła. No, chyba, że ktoś to lubi.
Pozdrawiam
-
5 załącznik(ów)
Namówiliście mnie :) Poszedłem sobie popróbować. Czy coś z tego wyszło sami oceńcie. Proste to to nie jest.
-
No bruder, daliście czadu!
Czułem się przez chwilę jak w legolandzie :)
-
Dzięki. Efekt byłby lepszy gdyby była możliwość wejścia gdzieś wyżej i gdyby obiektyw miał trochę krótsza ogniskową.
-
Czwarte i piąte - bardzo udane.
Też muszę spróbowac :)
-
Ostatnie zdjęcia kolegi brudera bardzo fajne.Taki fajny tilt-shift wyszedł. Chyba sam poczytam i popróbuje.
Pozdrawiam
-
Mnie z kolei najbardziej podoba się pierwsze. Jest nieostrość, jest przepał, są refleksy, wszystko jak w porządnym freelensie :lol:
Mam taką propozycję aby przy pokazywaniu zdjęć napisać jakiego obiektywu się użyło. To może być pomocne dla innych.
Wieprzu nie wstydź się, te zdjęcia mają być nieostre. Pokaż te z szerszych kątów.
-
Fajna seria bruder, ostanie zdjęcie super.
-
Ja perfidnie ukradlem fote od wolf84 i tez do Was dolaczam.Jednak tylko psowalem bo juz ciemno i zimno na dworze :wink::wink:Załącznik 56049Załącznik 56050Bo przypomnialem sobie,ze akcje mam na tego typu zabawe.
-
Cieszę się, że się podoba :)
obiektyw: MC Helios 77m-4 1.8/50
wszystko pstrykane z kładki nad stacją Gdańsk Stocznia.