Pomysl z tryptykami fajny co do jasnosci to widac, ze ciut za ciemne... ( potwierdzam to co poprzednicy zauwazyli)
Wersja do druku
Pomysl z tryptykami fajny co do jasnosci to widac, ze ciut za ciemne... ( potwierdzam to co poprzednicy zauwazyli)
Bardzo dziekuję. Rzeczywiście zdjecia sa bez światełka. Robiłam przy oknie, w pochmurny dzień korzystając tylko ze światełka zastanego. Poprawię się.
Za pomysł gratki i zgrabnie to przedstawiłaś. Przyłączam się do opinii o braku światełka.
Świetny pomysł z tryptykiem, moim zdaniem kwiatki najbardziej udane.
Roba66 - podzielam Twoje zdanie. W owocach niestety za mocne cienie jak dla mnie.
Kiedy robiłam zdjecia owoców świeciło ładne słoneczko. Postawiłam je na stole i skorzystałam , że światełka wpadającego przez firankę. Firanka była zmarszczona i dawała cinie w postaci paseczków. Natomiast słoneczko jest nisko i daje długie cienie za owocami. A jakbyście je oświetlili? Z góry dziekuję za podpowiedź.
no niezle wymyslilas z tymi tryptykami, ciekawie wyszlo:grin: czekamy na nastepne i jesli moge cos zasugerowac to moze jakas martwa natura w kolejnych, albo cuś podobnego:wink:
Te cienie za owocami psują całość. Rozpraszają. Czasem za duzo światła, to też nie za dobrze. Twoje cieniste paseczki przeszkadzają, a w sumie jeden, dwa paseczki za owocem nie mówią, że to fajne cienie paseczków z firanki.
Mogłaś zasłonić okno zasłonką i miałabyś światło bardziej jednolite i po problemie.
Z chęcią przejrzałam wątek :grin:
Najbardziej zachwyciły mnie zimowe pejzaże, zwłaszcza 1 i 5, (1-trochę zbyt ciasny), masz bardzo dobre oko do komponowania takich zdjeć- idź w tę stronę, bo widzę, ze w ciekawym miejscu mieszkasz i krajobrazów masz pod dostatkiem. Popracuj jednak nad obróbką zdjeć które uchwyciłaś.
Osobiście nie przypadły do gustu mi ani miejskie, ani nocne ale nie od razu Kraków zbudowano.
Trzymam kciuki :grin:
Muszę wymyśleć coś innego - nie mam w domu zasłonek a firanki krótkie. Ale dzieki za podpowiedź. Przeczytałam w książce, że można zasłonić białą kalką techniczną ale jeszcze nie wypróbowałam.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Bardzo dziekuję za odwiedziny. Obejrzałam twoją galerię. Jest rewelacyjna. Masz talent. Zazdroszczę zdjęć kropelek. Próbowałam juz wiele, wiele razy, ale nie umiem ich "posadzić" - zaraz mi spadają a co dopiero zrobienie ostrej kropelki :-x. Bardzo podobają mi się takie zdjecia. Jeśli chodzi o obróbkę zdjęć - no właśnie tu mam duży problem. Będę dalej walczyła.