Zdjęcie nr. 20 fajne ale ciemne, dołączam się do przedmówców co do nieba można by było troszkę przy tym porzeźbić.
Ps. ciekawa miejscówka, górki niczego sobie :grin:
Wersja do druku
Zdjęcie nr. 20 fajne ale ciemne, dołączam się do przedmówców co do nieba można by było troszkę przy tym porzeźbić.
Ps. ciekawa miejscówka, górki niczego sobie :grin:
IMHO niebo nie jest tematem i można go nawet "pożyczyć" z innego zdjęcia ;-).
Ważne jest aby wyciągnąć rzeźbę skał bo one są tu najciekawsze.
Wielkie dzięki za wszystkie opinie. Będę walczył dalej. Niestety jak poprawiam skały to tracę niebo. Pobawię się jeszcze może coś poprawie. Jednak teraz widzę, że lepiej więcej czasu poświęcić na cyknięcie fotki niż później kombinować z obróbką:oops:
Przyznam szczerze, że z tymi warstwami to dopiero raczkuje. Trochę przykrywałem ale ono i tak jest jakieś cienkie. A najgorsze to nie wiem dlaczego. Akurat na tych pogoda była całkiem, całkiem. Pokąbinuję z podmianą nieba(jak dojdę co i jak).
helmuth -zobaczę jeszcze jak to będzie kiedy "zminimalizuję" doły.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Dzięki znalazłem. Zabieram się za próby.
Poniżej próby poprawy ostatnich fotek i jedna nowa. Kombinuję jak podmienić niebo ale muszę pokombinować.
Ohhhh, jakiep piękne wspomnienia wywołują we mnie te zdjęcia :roll:
A szczególnie 21A, bo jakoś kojarzy mi się z pewną tawerną i najlepszą mussakę jaką jadłam w życiu i do tego szklaneczka zmrożonego uzo :wink: :grin:
I zatesknilam za urlopem :)
Urlop to jeszcze trochę trzeba popracować (niestety).:grin:
Ma ktoś może namiary na jakiś poradnik do Gimpa o podmianie nieba? Jak to zrobić? Znalazłem kilka do Ps ale nie mogę ich "przerobić" na gimpowskie.