No ba.. takie miejsca mają potencjał. Trzeba go tylko odnaleść.
Wersja do druku
No ba.. takie miejsca mają potencjał. Trzeba go tylko odnaleść.
za WIEŻĘ wielkie sorry!!! :oops: za pośpiech teraz mi wstyd!
Fajna ta ostatnia wieża, podoba mi się to ujęcie od dołu. Może lepszy byłby trochę mniej ciasny kadr?
...które sama oceniam nie najlepiej, niby się podobają a jednak nie jestem zadowolona do końca! Zwłaszcza portrety, na których najbardziej mi zależy bo akurat mają cieszyć nie tylko mnie! co z nimi nie tak?
oceńcie, doradźcie:)
Portrety to chyba zrobione bardo przypadkowo ??
może nie przypadkowo ale nie chciałam złapć na fotce "skrępowania" fotografowanej , wiem, że to nie to, no też mi jakoś nie grają tylko nie wiem czemu nie wychodzą:(
Ten pierwszy portret jeszcze jakoś ujdzie. Może inny kadr ?
Drugi- nie podoba mi się kadr . Modelka chce koniecznie uciekać ze zdjęcia.
Drzewo jako drzewo jest dość oryginalne ale coś zrobiła z niebem, u mnie jest zielonkawe.
To samo z kościółkiem niebo jest białe ( przynajmniej na moim monitorze) no i się przechyla na lewo albo tak mi się wydaje.
Portrety jako albumówki - spoko. Ponieważ sam nie robię portretów, to się powymądrzam - tzn. jedyne co mi się rzuciło w oczy, to brak jednolitego tła dla twarzy - głowa przecięta linią lasu do kanonów nie należy. I światło mocne.
Światło mocne na każdym bo słońce dawało niemiłosiernie a ja korzystam, może niezbyt mądrze,:wink: z każdej okazji robienia zdjęć( uczę się i już-innego wytłumaczenia nie mam), na zdjęciu z drzewkiem niebo mam nibieskie za to z kościołkiem zabijcie a nie powiem, w oryginale też białe, myślałam, że filtrami coś popsułam ale już na starcie je skopałam:(
modelka sama stwierdziła, że wygląda na wystraszoną więc to najgorsza recenzja- bo od samej zainteresowanej!
dzięki za opinie!
pozdrawiam:grin:
To widać ale to nie jest główna (MZ) przyczyna nieudanych zdjęć. Tu słońce masz z przodu co powoduje, że obiekt fotografowany (twarz na portretach czy kościółek) jest w cieniu. Szczególnie przy zdjęciu kościółka, gdzie cień zajmuje większość kadru. Tu poradziłby chyba tylko HDR :roll: