Harnas, ewidentna wina sklepu, a nie Olympusa. Bylo slac do Olka od razu. A nikt Ci nie wymieni sprzetu "bo tak bedzie szybciej"...
Wersja do druku
Harnas, ewidentna wina sklepu, a nie Olympusa. Bylo slac do Olka od razu. A nikt Ci nie wymieni sprzetu "bo tak bedzie szybciej"...
Ciekawe niby w czym wina sklepu?
Ktoś tu pisał, że sam wysyłał aparat do serwisu i też za pierwszym razem odesłali nie naprawiony.
A u mnie jakby lepiej. Tzn. jakby się przetarł. Nie jest idealnie ale też nie tak tragicznie jak było na początku a w 70-300 na 70 mm było tragicznie. Zauważyłem też że w lepszym świetle AF działa lepiej (oczywiste) no i przy FF (głównie wyczytuję o FF) opłaca się najpierw przyostrzyć coś za przedmiotem a dopiero potem tam gdzie chcemy. Wtedy FF jest trochę mniejszy. To by potwierdzało fakt złego sterowania silnikiem o której kiedyś czytałem a nie rozkalibrowania układu AF - obiektyw. Ktoś na DPreview zauważył swego czasu inne zachowanie AF przy słabym aku i inne przy naładowanym świeżo. Wtedy to się wydawały dyrdymały z kosmosu... ale mogę się mylić. Konstruktorzy AF w Olympus pewnie się szyderczo uśmiechają jak to czytają.
Pofociłem ciutkę 70-300. Chcialem kupić, a mialem okazję pstryknąć trochę fotrk pożyczonym - -i rozczarowanie. Jest słabo. Ale z drugiej strony cena jest niska - to i jakość nie najwyższa. (tyle, że nauczyłem się wymagać więcej od ZD ;-))
Co jest słabo ????
Śmiać mi się chce z takich wypowiedzi, rozumiem, że lepiej zwalić na sprzęt niż na własne umiejętności.
pzdr
Prosiłbym o odrobinę wysiłku - Widzisz temat? Przeczytaj o czym jest. Słabo ostrzy. Wg mnie także odrobinę przed obiektem, na którym ostrość być miała. Ostrość gorsza niz na 40-150 w starszej puszce - przy podobnych ogniskowych.
Śmiej sie kolego - ale co Ty o mnie i moim fotografowaniu wiesz, że piszesz o moich umiejetnościach?
Trochę pokory profesorze.
Sprzęt jak i umiejętności bywa lepszy i gorszy. Aly taki wspanialy fotograf jak Ty pewnie uważa inaczej.
:grin:
super się wytłumaczyłeś :)
pzdr
Jeszcze raz ktoś dla kogoś będzie niemiły, to strzelam z liścia, bez ostrzeżenia.
W żadnym wypadku nie było to tłumaczenie "się"
Ja również PZDR.
Smerfie - sorry - już się nie unoszę - ale trodno nie reagować na niesłuszną i bezpodstawną ocenę na podstawie krótkiej wypowiedzi. Czytam to forum kilka razy w tygodniu. Wypowiadam sie rzadko. Aparatów Olympus używam od dobrych 10 lat (lustrzanek) Dlatego takie obcesowe traktowanie wkurza mnie - to , że "nabiłem" mało postów i nie jestem aktywnym uczestnikiem nie uprawnia nikogo do ocen umiejętności na podstawie krytycznych wypowiedzi o sprzecie, który między innymi zakupił oceniający.
Pozdrawaim
Z mojej strony EOT. Będę nadal czytał i dzieki wielu koleżankom i kolegom z forum nadal sie uczył jak robić lepsze zdjecia.
Adrian - przepraszam, zbyt ogólnikowo napisałem - nie chciałem Cię obrazić.
Moja reakcja była "dość gorąca", na Twoje stwierdzenie: pofociłem ciutkę, pstryknąłem trochę i takim sposobem dałeś ocenę : jest słabo, rozczarowanie Napisałeś to ogólnie - wnioskowałem więc, że tyczy się to także mojego obiektywu na który ja - jak na razie - nie narzekam.
Mam nadzieję, że mnie teraz rozumiesz.
Pozdrawiam