Chyba mój faworyt wygrał :mrgreen: , GRATULACJE!
Wersja do druku
Chyba mój faworyt wygrał :mrgreen: , GRATULACJE!
Tak poza konkursem, ciekaw jestem Waszej opinii o pracy Galla Anonima:
Załącznik 157137
Ja się nie znam, ale... poziomem nie odbiega od pozostałych (kolor "Hainekaena" mi się nie podoba na przykład :) ), jak to jakiś artysta stworzył to niech mi wybaczy... ;):mrgreen:
ps ja się tym prywatnie bawiłem... ale kompletnie nic co by nawet mnie zadowoliło, mi nie wyszło :)
Wg mnie jest trochę za żółto. Poza tym trochę mnie dziwi próba rozjaśniania na siłę górnej części zdjęcia. Rozumiem, że chcemy pokazać jak najwięcej szczegółów, ale widać, że w tej części baru oświetlenie było szczątkowe, a główne źródło światła to dość ostre słońce wpadające przez okna. Tu wygląda jakby to było dodatkowo podświetlone.
A ja myślałem, że to poprawka a wszystkie zdjęcia popsute....:wink:
Dziękuję wszystkim za gratulacje.
Trochę na temat tego zdjęcia tu już napisano. Ja dodam ze swojej strony, że tam nie byłem i wywoływałem to zdjęcie tak jak moja wyobraźnia mi podpowiadała a umiejętności pozwoliły.
Kol ahuta napisał o rozjaśnianiu górnej części zdjęcia. Na siłę tego nie robiłem. To prosty zabieg i dopasowałem tę część zdjęcia do tego co ewentualnie widziało by ludzie oko. Aparat fotograficzny z takimi kontrastami i różnymi źródłami światła sobie nie radzi. Ludzkie oko widzi inaczej, więc starałem się zrobić podobnie do tego co widzi człowiek.
Co do RAW-a to chętnie prześlę. Ale nie liczcie na to, że będzie to ciekawy kadr. Takie kadry zostawiam sobie. Bo gdy oddam negatyw, to już może to nie być moim zdjęciem i może być użyte bez mojej zgody.