helmuth - gdy będziesz w Gustavsburgu zaglądnij do dzielnicy przemysłowej bo tam Mahometanie sobie meczet postawili, to tak a pro pos dziwnych budynków.
Wersja do druku
helmuth - gdy będziesz w Gustavsburgu zaglądnij do dzielnicy przemysłowej bo tam Mahometanie sobie meczet postawili, to tak a pro pos dziwnych budynków.
Nie muszę jechać do Gustavsburga, tu też są a przynajmniej jeden widziałem.
W mojej ocenie, meczety w Niemczech nie są dziwnymi budynkami. Owszem, mogą dziwić, bo są nie na swoim miejscu. Czy widziałeś tygrysa, dziko żyjącego w Afryce?.
Sobieski, w 1683 pod Wiedniem, obronił Europę przed zalewem Turków (i islamu). Dzisiaj Europa sama zaprasza islam. Musi więc się godzić na meczety ;)
Ten budynek jest dziwny, bo ma raczej niewiele wspólnego z powszechnym wyobrażeniem o wyglądzie budynku pełniącego funkcję użytkowe :)
Załącznik 86206
tam jest to o tyle dziwne że jest wybudowane w centrum dzielnicy przemysłowej. Między warsztatem, fabryką i sortownią śmieci :/
W moim terenie to takich zabawek nie budują. Owszem, znajdzie się taki co chce pokazać że ma kasę i buduje pseudo-zameczek, ale tak ciekawych i pokręconych... eeech :mrgreen:
Wcale się nie dziwię :)
Podejrzewam, że niewielu byłoby stać na realizację projektu Hundertwassera. Dopiero niedawno, dowiedziałem się, co znaczy (kto to był) "Hundertwasser".
Jakiś czas temu, natknąłem się tu niedaleko (Bad Soden) na budynek, mający w nazwie "Hundertwasser". Już wtedy zwróciłem uwagę na niecodzienność formy. Szkoda, że nie miałem przy sobie aparatu :|
w sumie z twojego linku Hundertwasserhaus jest najskromniejszy :)
Ażur z zewnątrz i od środka:
Załącznik 86594 Załącznik 86595
Pierwsze, prawie doskonałe. Gdyby to słońce dało się przesunąć w kierunku centrum (głowy, korpusu). Ale świetne jest.
Podobają się te dwa ostatnie, drugie fajna abstrakcja wyszła.
Z czepialstwa to w pierwszym dość widoczne przejścia tonalne rozchodzące się na tle od słońca i biały skrawek przy prawym boku
Nie widzisz tej krawędzi czy przejść tonalnych. Krawędź widoczna po drugim kliknięciu na zdjęcie (w Firefox), a i przejścia tonalne (nad słońcem) dość wyraźne, obojętnie w czym oglądać.
Tu zobaczysz:
https://forum.olympusclub.pl/attachm...4&d=1366663543
Drugie do galerii, panie :)
A z ciekawosci jakbys mogl pokazac drugie w kolorze?
Ale ja tego u siebie nie mam!:
Inna skorka albo przegladarka moze:
Już tam jest ;)
Cały kadr:
Załącznik 86606
To samo mówi andtor2 :???:
OK, jak będę wstawiał do Galerii- poprawię :-P
Kasy nie wisiał ale zasłaniał mi słońce ;)
super ale tak jak pisałam w pewnym miejscu
kolor mi bardziej odpowiada :)
fajne to coś :D
No tak naprawde, to obie wersje mi sie podobaja, ale nie bede dzielil oceny na pol... ;)
Drugie dużo lepsze. Pierwsze jest tylko reprodukcją - do tego sporo brudów widać w tle po prawej, akurat w takiej stylistyce to jest wada.
No to teraz juz wiem co mi się tak podobało w galerii.:grin:
Dawno mnie tu nie było ;)
Dwa fragmenty architektury
Załącznik 87845 Załącznik 87846
i odbicie
Załącznik 87847
"Z" (drugie z architektury) się podoba. Odbicie fajne ale dwa małe mankamenty są.
Drugie i tylko drugie:)
Wcześniej nie zauważyłem :oops:
Wklejam poprawione
Załącznik 87856
7-ka doskonała. Prezes wysiada :mrgreen:
Wybrałem się koło lotniska ale pogoda byłe, delikatnie mówiąc kiepska
Załącznik 88454
Mimo to coś musiałem pstryknąć, skoro już tam byłem :D
Załącznik 88455
No troszku lunęło. Miło że musiałeś ;) wyszło.
Zdjęcia dobre ale co Ty masz z tymi paskami...czyżby wina Gimpa? W pierwszym z prawej w drugim na dole biała krawędź...
Heh, ostatni raz już zwracam uwagę bo jeszcze mi się dostanie:grin: po paluchach za to samo klepanie.
Chyba tak, ja W Gimpie nie widzę tych pasków:
Załącznik 88457
Wiesz co spotykało tych, co przynosili złe wieści? :evil::-P
Chmura deszczowa jest super.
Ja tam pasków nie widzę :roll:
Niestety taki urok Gimpa widać. Łatwo można wyjechać poza obręb (wystarczy bardzo minimalnie 1 czy 2 piksele) zdjęcia przy kadrowaniu i fakt tego w programie nie widać.
Dopiero przy znacznym powiększeniu jest zauważalne, że to zaznaczenie przerywaną kreską wychodzi poza obręb fotografii. Przy kadrowaniu zaznaczenie powinno się "przykleić" do brzegu zdjęcia, a nie wychodzić poza jego krawędzie. Tamte powyższe poprawiłeś bo już nie mają tego feleru.
Postaram się już dobre wieści przynosić:)
Edit.
Chyba jednak nie tak łatwo wyjechac poza krawędzie (spróbowałem) więc nie wiem kiedy Ci się to robi...